«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

«Τα θέλει ο κωλάκ’ σου»!!!


Η «Άνοιξη» σπάει…συρματοπλέγματα!!!
Απάντηση στο δημοσίευμα του ΖΕΙΔΩΡΟΝ!

Μητσάρα συμφωνώ κι επαυξάνω …με μία διαφορά όμως:


Δεν τα θέλει όλων μας …ο κώλος!
Τα θέλει αυτών που συντάσσονται μ’ αυτή τη καθεστηκυία αρρωστημένη απάθεια, του φόβου, του ατομικισμού, του κουτοπόνηρου εφησυχασμού… της σήψης και της φορμόλης!
Τα θέλει ο κώλος αυτών που σκύψανε, που σκύβουν, που σκυφτά περπατούν, που σκυφτά συναλλάσσονται, που σκυφτά σκέπτονται, που σκυφτά , κρυφά και ύπουλα ψηφίζουν… βλέπουν θολά κι αναπνέουν δύσκολα!
Τα θέλει ο κώλος της πλειονότητας του Ελληνικού λαού…ποιού λαού;
Αυτού του λαού που ψήφισε συνδυασμούς που στηρίζονται από κόμματα και απαρτίζονται από υποψήφιους που είναι υπέρ του Ευρωμονόδρομου και του βάρβαρου και άκρατου καπιταλισμού.
Τούτος ο λαός που επιδιώκει λαθεμένα και «επί ματαίω» με την ίδια συνταγή να φτιάξει άλλο προϊόν !!! Ε όχι δε γίνεται μέσα απ’ αυτή την Καπιταλιστική Πολιτική της Ε.Ε. και των μονοπωλίων να βρεθεί φιλολαϊκή Λύση!
Αυτού του λαού που κάνει μισό το βήμα…το να πόδι στη γη και τ’ άλλο… εσαεί μετέωρο!

Όχι όμως του άλλου Λαού…αυτής της μερίδας του Λαού που περπατάει ολόρθος και μεσοστρατίς!!!

Τα θέλει ο κώλος της πλειονότητας του Ελληνικού λαού…ποιού λαού;
Αυτού του λαού που απαρτίζεται από νεοραγιάδες!
Αυτού του λαού που σήμερα απρόκλητα επειδή τον σέρνουν οι ενοχές σιγοψελίζει:
«Εγώ δεν τους ψήφισα»!
Παλιότερα έγραψα:

prototypia: «Καλά ρε μπάρμπα εγώ δεν ψήφισα, εσύ δεν ...

Τα θέλει ο κώλος της πλειονότητας του Ελληνικού λαού…ποιού λαού;
Αυτού του λαού που απαρτίζεται από νεοραγιάδες!
Κι όχι του άλλου εκείνου του Λεβέντικου Λαού που ζει με το πνεύμα τ’ απροσκύνητου κλέφτη κι Αρματωλού! Ούτε του άλλου Λαού του μεταγενέστερου, που οι κληρονομικές ρίζες του είναι στεριωμένες στις ιδέες και στην περήφανη στάση ζωής των ανυπόταχτων αγωνιστών της Ηρωϊκής μας Εθνικής Αντίστασης!! Δεν τα θέλει ο κώλος των περήφανων ΕΛΑΣιτών και των απογόνων τους!!! Δεν τα θέλει ο κώλος όσων αγωνίζονται σθεναρά, ακατάβλητα, συνειδητά κι ανυποχώρητα μέχρι σήμερα στον σκληρό, ιδρωμένο και καταματωμένο στίβο για τα δίκια όλου του Λαού μας. Γιατί εμείς θέλουμε το Λαό μας Ενημερωμένο, Μορφωμένο, Αγωνιστή, Ενωμένο Λεβέντη και Περήφανο!!!

Κι επειδή σήμερα …βγήκαν οι σαύρες στη συγνεφιά…κι όχι στην Ξαστεριά κι αφήνουν τον βραχνό, μακρόσυρτο, ένοχο ήχο της ξεψυχυσμένης τους φωνής:
«Είδατε τι ψήφισε ο λαός; Πόσο λάθος έκανε»! Οι περισσότεροι το ίδιο λένε, λες και λαός είναι όλοι οι άλλοι εκτός απ’ αυτούς, λες και λαός είναι κάτι άυλο κι απροσδιόριστο, λες και τον λαό τον απαρτίζουν εξωγήινα όντα, έρχονται απ’ το υπερπέραν ψηφίζουν και τις ζωές μας… «ορίζουν και κανονίζουν»… και ματαφεύγουν!!!

Σαν ήμασταν μικρά παιδιά και παίζαμε στα καπνοχώραφα, κάποια από μας, τα πιο ατίθασα, τρέχοντας …πέφτοντας ματώναμε!
Τότε ακούγαμε από παραπέρα δυνατή τη φωνή της γιαγιάς βλάχας με την Αγραφιώτικη προφορά της:
«Τα θέλει ο κωλάκ’ σου»!
…τα θέλει ο κωλάκος σου!!

Ε… δεν τα θέλει όλων μας ο …κωλάκος μας!!!

Τούτη την ώρα, την άγρια ώρα της επικίνδυνης ισορροπίας μας στο φθαρμένο συρματόσχοινο της μελλοντικής μας ύπαρξης, ας κοιτάξει ο καθένας μας μέσα του, ας βρει τη δύναμή του, γιατί μόνο στη ψυχή μας υπάρχει, κι ας αναλογιστούμε τις ευθύνες μας! Ας κάνουμε θαρραλέα κι ειλικρινή αυτοκριτική!! Ας διορθώσουμε τη ρότα μας, έστω και τώρα… στις δώδεκα και κάτι!!!
Ας αναλογιστούν ακόμα τις ευθύνες τους κι ας αναθεωρήσουν τη στάση τους, την τακτική τους ουμανιστικοί πολιτικοί φορείς και κόμματα της αριστεράς, ας σηκώσουν ψηλά και σταθερά οι γνήσιοι κι αληθινοί κομμουνιστές την Κόκκινη Παντιέρα, γιατί μόνο κάτω απ’ αυτή μπορούν να πορευτούν οι λαοί στο δρόμο της δικαίωσής τους!!!

ΥΓ: Έγραψα παρακινημένος απ’ το δημοσίευμα του ΖΕΙΔΩΡΟΝ  Τα θέλει ρε ο κώλος μας! μετά από καιρό, μετά από τη συνειδητή μου βροντερή προεκλογική σιωπή-διαμαρτυρία για την ανερμάτιστη πορεία της πλειονότητας του λαού μας, αλλά και για τη διαφαινόμενη απ’ τη πλευρά μου λαθεμένη εκλογική του έκφραση. Λυπάμαι που οι προγενέστερες δημοσιοποιημένες θέσεις μου και οι υποψίες μου επαληθεύτηκαν οικτρά. Καιρός να σκεφτεί ο καθένας μας σοφότερα και ν’ αποφασίσει σωστότερα τι θα ψηφίσει στις εκλογές αυτής της Κυριακής!

Κράτα γερά Μητσάρα… Η «Άνοιξη» σπάει…συρματοπλέγματα!!!

Δημήτρης Ντόκας