«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Μήνυμα Γιώργου Διδασκάλου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Με την ευκαιρία της αυριανής έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργος Διδασκάλου έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:

«Αγαπητές μαθήτριες και μαθητές,

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι η γέφυρα που σας οδηγεί από τη μαθητική ζωή στον κόσμο της επιστημονικής γνώσης και συγχρόνως, το εφαλτήριο της ενήλικης ζωής σας σ’ έναν καινούριο κόσμο γεμάτο εμπειρίες, επιτυχίες και προοπτικές...


Στη δωδεκάχρονη σχολική σας πορεία, οι γονείς σας και οι δάσκαλοί σας έδωσαν τις απαραίτητες γνώσεις, αλλά και τις αξίες που απαιτούνται για να ανταποκριθείτε στη νέα αυτή πρόκληση, ώστε στο μέλλον να δημιουργήσετε μια κοινωνία καλύτερη από αυτή που σας παραδίδουμε.

Να έχετε στο νου σας ότι η ζωή, που απλόχερα απλώνεται μπροστά σας, δεν αρχίζει ούτε τελειώνει με την επιτυχία ή την αποτυχία σε έναν διαγωνισμό. Ο αγώνας σας για την κατάκτηση της γνώσης και της επιτυχίας πρέπει να είναι συνεχής και διαρκής. Παλέψτε με δύναμη και επιμονή και αυτοπεποίθηση να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα.

Σας εύχομαι από καρδιάς, τα αποτελέσματα να δικαιώσουν τους δικούς σας κόπους και θυσίες, όπως και αυτούς των οικογενειών σας, που με αγάπη και αγωνία βρίσκονται στο πλευρό σας».

Από την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ