«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Επιπτώσεις της «κρίσης» - Η φτώχεια είναι σήμερα η πρώτη αιτία θανάτου Υπάρχουν δυνατότητες και ευκαιρίες ανατροπής;

Στην κατεχόμενη πλέον Ελλάδα, όπου οι αποφάσεις είναι ειλημμένες από ξένους υπαλλήλους των δανειστών(;)-τοκογλύφων με την μεσολάβηση ντόπιων συνεργατών (ή πιο σωστά δοσίλογων – ενεργώντας οι θλιβεροί και τρισάθλιοι για μια υποτιθέμενη προσωπική δόξα – ματαιοδοξία – θέση στο πολιτικό «πάνθεον», υποτιμώντας τον ιστορικό του μέλλοντος που θα τους κατατάξει στη λίστα των προδοτών), παραχώρησαν ήδη την Ελλάδα (μνημόνια – δανειακή σύμβαση)(1)(2) και συνεχίζουν με την ανθρωπιστική καταστροφή να γιγαντώνεται, φτωχοποιώντας και εξευτελίζοντας τον ελληνικό λαό.

γράφει ο Πάνος Κατσακιώρης
Ιατρός Ομοιοπαθητικής – Βελονισμού - Φυτοθεραπείας
Υποψήφιος Σύμβουλος με το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
στη Δημοτική Κοινότητα Αγρινίου

Με την «βοήθεια» των «φίλων» «εταίρων» μας, την «Ευρωπαική Ένωση» των ναζιστικών καταβολών(3), το παράρτημα των διεθνών ιδιοκτητών του χρηματοπιστωτικού συστήματος - τοκογλύφων (Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα) και τον «Διαμεσολαβητή της Νέας Τάξης» (ΔΝΤ), την αποκαλούμενη δηλαδή...
Τρόικα, η γονυπετής «Ελληνική» «κυβέρνηση», υποβασταζόμενη (και αλληλοδιαπλεκόμενη) από τα Μ. Μ. Εξαπάτησης και την παράνομη απάθεια μιας ανεκδιήγητης «δικαιοσύνης», καταστρατηγούν κάθε έννοια δημοκρατίας, παραβιάζουν το σύνταγμα και ακυρώνουν αιώνες αιματηρών λαϊκών κατακτήσεων. 
Από την ισοπέδωση, δεν θα μπορούσε βέβαια να εξαιρεθεί και η ιατρική περίθαλψη. Η υγεία και η πρόνοια, νοσούν βαρέως και ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν λίαν συντόμως την μάταια τούτη ζωή, συμπαρασύροντας φυσικά το ανθρώπινο δυναμικό αυτής της χώρας.
Με δεδομένο τον συνεχιζόμενο εναγκαλισμό από την κομματοκρατία (όπως παντού άλλωστε), που έχει οδηγήσει σε εκφυλισμό τον συνδικαλισμό και αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες της απελπισίας και τελικά της αδιαφορίας του ιατρικού κόσμου έρχεται η νέα καταστροφική ανθρωποκτόνα πολιτική να αποτελειώσουν το σύστημα υγειονομικών παροχών στη χώρα μας.
Με τα γνωστά ήδη αποτελέσματα. Δείτε μερικά
Κατάρρευση (λόγω κρατικής ληστείας) των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία ήταν αυτοχρηματοδοτούμενα.
Δηλώσεις της κυβέρνησης ότι θα κλείσει το 20% των νοσοκομείων και ότι ο ΕΟΠΥΥ αδυνατεί να πληρώσει τις οφειλές του προς τα δημόσια νοσοκομεία (μήπως θα κλείσουν όλα; βαίνοντας προς ιδιωτικοποίηση;)
Δύο εκατομμύρια ανασφάλιστοι,
Μείωση προσδόκιμου επιβίωσης κατά 2 έτη (προς το παρόν),
Αδυναμία πρόσβασης χρονίων πασχόντων (λόγω αύξησης του κόστους, της κατάρρευσης της Πρόνοιας, της μείωσης των συντάξεων και της αύξησης ποσοστού συμμετοχής),
500.000 παιδιά κάτω από το όριο της φτώχειας
Απώλεια ανθρωπίνου κεφαλαίου με τη μετανάστευση ιατρών και επιστημόνων που σπούδασε η πατρίδα μας και πέφτουν θέματα εκμετάλλευσης στις χώρες υποδοχής τους,
Αύξηση της βρεφικής θνησιμότητας (σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ) και γέννησης λιποβαρών βρεφών (σύμφωνα με την Unisef),
Κλείσιμο ΜΕΘ,
Δραματική αύξηση αυτοκτονιών ιδίως σε νέους άντρες,
Αύξηση χρήσης ναρκωτικών (ιδίως νέων, φθηνών και άκρως επικίνδυνων),
Σημαντικότατη αύξηση του επιπολασμού της κατάθλιψης,
Επιδημία HIV (AIDS) (τα κρούσματα σε χρήστες ναρκωτικών έχουν δεκαπλασιαστεί την τελευταία διετία, λόγω μη χορήγησης δωρεάν βελονών και συρίγγων, υποχρηματοδότησης οργανισμών απεξάρτησης, καθώς και προγραμμάτων πρόληψης)
Κακή ψυχική υγεία γονιών (που οδηγούν σε σκληρότητα, ασυνέπεια,  παραμέληση των παιδιών τους κλπ) και των παιδιών τους με τις ολέθριες συνέπειες (βία, χρήση ουσιών, σχολική αδιαφορία κλπ). Γενικώς, παρατεταμένο στρες, οδηγεί σε παθογένεια.
Κακή, ανισόρροπη διατροφή, υποσιτισμός, σκουπιδοτροφές, παχυσαρκία κλπ (επιπροσθέτως, όπου υπάρχει φτώχεια, καθίσταται ευκολότερη η προώθηση μεταλλαγμένων τροφίμων και μάλιστα με τον μανδύα της ανθρωπιστικής βοήθειας).
κλπ, κλπ…. (4)

Η φτώχεια είναι σήμερα η πρώτη αιτία θανάτου και αύξησης της νοσηρότητας του πληθυσμού. Από την άλλη πλευρά οι αναγκαστικές δαπάνες υγείας αναδεικνύονται η πρώτη αιτία πτώχευσης νοικοκυριών και με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται ο φαύλος κύκλος της εξαθλίωσης.
Υπάρχουν δυνατότητες και ευκαιρίες ανατροπής;
Για την ανοικοδόμηση κοινωνίας Υγείας και Πρόνοιας, απαιτείται η ανάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Δημοκρατίας, που μπορεί να επιτευχτεί μόνον με την συμβολή με αγώνες του λαού.
Επιγραμματικά, στο πεδίο της περίθαλψης, θεωρούνται απαραίτητα (οι προσθέσεις ανοιχτές):
Επαναφορά και αύξηση των δημόσιων ιατρικών υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας (νοσοκομεία, Κ.Υ., κοινοτικά ιατρεία, διάφορα εξειδικευμένα κέντρα υγειονομικών υπηρεσιών κλπ)
Εκπαίδευση ιατρών κλπ υγειονομικών (Η υφιστάμενη παθογένεια στο χώρο λόγω της ουσιαστικής απουσίας ενός δημόσιου φορέα ιατρικής εκπαίδευσης με ρυθμιστικό και συντονιστικό ρόλο, έχει οδηγήσει σε μία στρεβλή και αντιεπιστημονική ιατρική εκ-παίδευση που ελέγχεται και κατευθύνεται από πολυεθνικές κυρίως φαρμακοβιομηχανίες, που μοναδικό τους κριτήριο είναι η μεγιστοποίηση των κερδών των μετόχων τους)
Ακομμάτιστα συνδικαλιστικά όργανα ιατρικών κ.α. υγειονομικών φορέων
Ελληνική βιομηχανία φαρμάκων
Αυτό-επανίδρυση των Ασφαλιστικών ταμείων
Εξοικονόμηση πόρων (5) και κυρίως αύξηση της ποιότητας υπηρεσιών υγείας με την εισαγωγή φυσικών ιατρικών μεθόδων (Ομοιοπαθητικής, Βελονισμού, Φυτοθεραπείας κ.ά.)(6) (Τη δημιουργία του απαραίτητου νομικού πλαισίου για την άσκηση των «εναλλακτικών» και «συμπληρωματικών» μορφών ιατρικής που είναι αναγνωρισμένες από την Π.Ο.Υ.).
κλπ, κλπ

Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι. Δεν είναι «κρίση»! Είναι εφαρμογή σχεδίου πολιτικοκοινωνικών αλλαγών. Βαίνουμε προς φεουδαρχικού τύπου ολιγαρχική παγκόσμια διακυβέρνηση.
Οι εκλογές δεν είναι αυτοσκοπός. Μην επιτρέπετε να σας «δουλεύουν» οι κάθε πολιτικάντηδες με τα ΜΜΕ τους. Απαιτείται επίγνωση των καταστάσεων και συνεχής αγώνας σε κάθε μέτωπο για την απελευθέρωση.

Πηγές :
1. http://kapagriniou.wordpress.com/2013/10/10/ούτε-βήμα-πίσω-ο-κασιμάτης-να-λογο δοτή/
2. https://www.youtube.com/watch?v=zdhp5ahIGFQ
3. http://tsapos.files.wordpress.com/2013/04/eu_booklet_gr_02_2013_screen .pdf
4. http://aikmed.blogspot.gr/2013/09/14.htm
5. http://www.homeopathy.gr/ http://www. acuscience.gr/component/content/article/29-nea/69-iatrikos-belonismos-new-book-in-greek.html