«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη ανήλικος καλλιεργητής ναρκωτικών στα Καβάσιλα Ηλείας
Κατασχέθηκαν συνολικά 37 δενδρύλλια κάνναβης
Ο δράστης χρησιμοποιούσε ηλεκτρικό λαμπτήρα για την ανάπτυξη των φυτών στο δωμάτιο του
Συνελήφθη χθες (15-5-2014) το απόγευμα, στα Καβάσιλα Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 17χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα...
οι Αστυνομικοί, αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα τους, εντόπισαν τον 17χρονο, κοντά στην οικία του, στα Καβάσιλα, να μεταφέρει σε σακίδιο πλάτης, ένα πλαστικό κουτί που περιείχε εννέα φυτά κάνναβης, προκειμένου να τα μεταφυτεύσει σε ποτιστικό κανάλι της περιοχής.
Σε έρευνα που ακολούθησε, στην οικία του 17χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν στο υπνοδωμάτιο του, είκοσι οκτώ ακόμα φυτά κάνναβης, τα οποία αναπτύσσονταν με τη βοήθεια φωτεινής και θερμικής ενέργειας που παραγόταν από ηλεκτρικό λαμπτήρα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ όλα τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν. 

Συνελήφθη ιδιοκτήτης μπαρ στη Ναύπακτο, για διευκόλυνση ακολασίας
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης των αστυνομικών
Συνελήφθη σήμερα (16-5-2014) πολύ νωρίς το πρωί, στη Λυγιά Ναυπάκτου, από αστυνομικού του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 42 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνσης ακολασίας σε κατάστημα του.
Ειδικότερα ο 42χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, κατά την οποία αστυνομικός προσποιούμενος τον πελάτη, μετέβηκε σε μπαρ ιδιοκτησίας του, στη Λυγιά Ναυπάκτου, στο οποίο εργάζονταν πέντε γυναίκες ως χορεύτριες και συμφώνησε με μία από αυτές, να μεταβούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος, για την πραγματοποίηση ιδιωτικού χορού, χωρίς τα ρούχα της, έναντι του χρηματικού ποσού των 20 ευρώ.
Από τον έλεγχο που ακολούθησε στα έγγραφα των εργαζομένων στο κατάστημα γυναικών προέκυψε ότι, μία αλλοδαπή υπήκοος Ρωσίας, ηλικίας 37 ετών, δεν κατείχε βιβλιάριο υγείας και συνελήφθη.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου. 

Κοινή παρουσίαση της ΕΛ.ΑΣ. και της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών σχετικά με αστυνομικούς ελέγχους και σύλληψη έξι παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων
Δηλώσεις του Προϊσταμένου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνομικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Α' Σφέτσος Χαράλαμπος:
«Καλησπέρα σας,
Μία επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια».
Σκοπός ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη ατόμων, οι οποίοι χωρίς να έχουν τα απαραίτητα προσόντα και τις γνώσεις ασκούν παράνομα το επάγγελμα του αποκλειστικού νοσοκόμου.
Οι έλεγχοι έχουν ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα καθότι αποσκοπούν στην αντιμετώπιση μιας παράνομης συμπεριφοράς, η οποία άπτεται της υγείας των πολιτών.
Αναλυτική παρουσίαση της όλης υπόθεσης και λεπτομέρειες σχετικά με τους ελέγχους και τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν θα πραγματοποιηθούν από τον προϊστάμενο του Γραφείου Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών Αστυνόμο Α΄ κ. ΠΛΕΣΣΙΑ Ανδρέα και το Διοικητή του Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία ή Βοήθεια» κ. ΜΠΟΝΑΝΟ Χαράλαμπο.»
Δηλώσεις του Προϊσταμένου του Γραφείου Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών Αστυνόμος Α΄ΠΛΕΣΣΙΑΣ Ανδρέας:
«Καλησπέρα σας και από εμένα,
Σήμερα τα ξημερώματα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών ενήργησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στις τρεις παθολογικές κλινικές του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια».
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Υπηρεσίας μας, ενώ πριν την πραγματοποίηση τους είχε προηγηθεί επικοινωνία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Κατά τους ελέγχους εντοπίσαμε έξι γυναίκες, από τις οποίες οι τρεις ήταν Ελληνίδες, οι δύο Βουλγάρες και μία Αλβανίδα, ηλικίας από 59 έως 29 ετών.
Οι γυναίκες συνελήφθησαν καθότι παρείχαν υπηρεσίες αποκλειστικής νοσοκόμας στους ασθενείς των κλινικών χωρίς να κατέχουν πτυχίο της σχολής αδερφών νοσοκόμων, καθώς και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Επίσης, οι συλληφθείσες δεν κατείχαν τριπλότυπο μπλοκ αποδείξεων και για το λόγο αυτό θα προβούμε και σε σχετική αλληλογραφία με το ΙΚΑ προκειμένου να επιβληθούν και οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
Θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την αγαστή συνεργασία και τη συνδρομή της κατά την όλη προσπάθεια μας.
Θα ήθελα να τονίσω ότι οι έλεγχοι, θα συνεχιστούν αμείωτα σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης μας αποσκοπώντας στην πάταξη του φαινομένου της παράνομης απασχόλησης και στην προστασία των ασθενών και των νόμιμα εργαζομένων νοσηλευτών».
Δηλώσεις του Διοικητή Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» κ. ΜΠΟΝΑΝΟΥ Χαράλαμπου:
«Η ανασφάλιστη εργασία ήταν από τα πρώτα ζητήματα που απασχόλησαν τη Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Π και όλη η προσπάθειά μας θα ήταν αναποτελεσματική, αν δεν υπήρχε η συνδρομή υπηρεσιών που εμπλέκονται στην τόσο σημαντική υπόθεση.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αδιαφορεί στην συνολική προσπάθεια που γίνεται για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου, που δυναμιτίζει τα θεμέλια της οικονομίας και υπονομεύει τον ασφαλιστικό κανονισμό.
Με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Π.Γ.Ν.Π, ζητήσαμε τη συνεργασία της Αστυνομικής Διεύθυνσης της πόλης μας για την πάταξη του φαινομένου.
Θέλω να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου στον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος κ. Κυριακόπουλο Κωνσταντίνο και τον Αστυνόμο Α΄κ. Πλέσσια Ανδρέα για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της Διοίκησης.
Η προετοιμασία, η συνεργασία, η εχεμύθεια ήταν στοιχεία που οδήγησαν στην επιτυχημένη προσπάθεια, η οποία και θα συνεχιστεί και στο μέλλον για την πλήρη εξάλειψη του φαινομένου.
Το Π.Γ.Ν.Π πρέπει να το καταλάβουν όλοι, ότι στη λειτουργία του έχει κανόνες και δεν επιτρέπει την ανασφάλιστη και μαύρη εργασία που είναι πληγή για την πατρίδα μας.»