«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Η ΟΕΣΒΔΕΝ για τη Γ.Σ. και το Συνέδριο της ΕΣΕΕ

«Να είσαι γενναιόδωρος στις υποσχέσεις και να πραγματοποιείς εντυπωσιακά συμπόσια»

(Τάκιτος, αρχαία Ρώμη, συμβουλή προς τον αδερφό του που έκανε προεκλογικό αγώνα για Συγκλητικός)

Στις 25-27 Απριλίου 2014 πραγματοποιήθηκε το 3ο Συνέδριο και η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ για το 2014, η οποία ήταν και καταστατική.
Όλα αυτά τα σπουδαία πραγματοποιήθηκαν στην Κυλλήνη, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Olympia Riviera Resort, χώρο στον οποίο εκατοντάδες χιλιάδες μικροί και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι, η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει, ούτε απ’ έξω να ονειρευτούν ότι μπορεί να περάσουν.
Αυτή η σπουδαία συνάντηση, με τη συμμετοχή σπουδαίων καλεσμένων και...
την άκρως συγκινητική παρουσία διακεκριμένων, εξαίρετων και πολύ σπουδαίων παλαίμαχων στελεχών της ΕΣΕΕ, τα οποία και τιμήθηκαν για τις έξοχες υπηρεσίες τους και την αυταπάρνησή τους υπέρ του ΚΑΕΛΕ και του εμπορικού συνδικαλισμού της ΕΣΕΕ, δυστυχώς υπονομεύθηκε σε ένα βαθμό από την ακαταστασία του καιρού και τις ατασθαλίες του.
Παρά ταύτα, ελπίδα παραμένει, οι συνοδεύουσες κυρίες, οι συγγενείς, τα παιδιά και εγγονάκια των συμμετεχόντων να πέρασαν καλά – ας μας επιτραπεί δε να πούμε ότι είμαστε βέβαιοι γι αυτό – γιατί οι εκλεκτοί, σπουδαίοι αντιπρόσωποι που τους έφεραν μαζί τους, παρέμειναν διαρκώς δίπλα τους και δεν τους εγκατέλειψαν προς χάριν της οικτρής μειοψηφίας που παρέμεινε εντός της αιθούσης της συνεδρίασης.
Στο σημείο αυτό πρέπει επίσης να διευκρινιστεί ότι η σπουδαία αυτή εκδήλωση, από τις κορυφαίες στιγμές της εμπορικής εξωστρέφειας ενάντια στη μιζέρια των δογματικών συνδικαλιστών, είχε οργανωθεί προ πολλού, εργάστηκαν άνθρωποι, σχεδιάστηκε λεπτομερώς, άρα είναι εντελώς συμπτωματικό και τυχαίο ότι προγραμματίστηκε και πραγματοποιήθηκε παραμονές ευρωεκλογών, που τυχαίνει να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Πρόεδρός μας κ. Βασίλης Κορκίδης.
Άλλωστε ποιος θα είχε το θράσος και θα τολμούσε να ισχυριστεί ότι επειδή ο Πρόεδρός μας Β. Κορκίδης είναι στέλεχος της Ν.Δ. και προσωπικός φίλος του Πρωθυπουργού γνώριζε τις προθέσεις του και ποιος τολμάει να αμφισβητήσει την ευαισθησία και την διορατικότητα του Πρωθυπουργού μας κ. Α. Σαμαρά, που ταυτόχρονα με την προεκλογική έξοδο της πατρίδας μας στις αγορές, κάνει την σπουδαία επιλογή να συμπεριλάβει στο σπουδαίο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. και τον Πρόεδρο των εμπόρων της Ελλάδας.
Τούτες τις κρίσιμες ώρες, που η χώρα έχει σχεδιάσει, προγραμματίσει και ταυτόχρονα έχει διασφαλίσει την δυναμική επιστροφή της στην ευμάρεια, στη χειρότερη περίπτωση από το 2050, τι νόημα έχουν τώρα όλες αυτές οι κραυγές και οι καχυποψίες!
Τι κρίμα αλήθεια, τούτη τη στιγμή που στο πρόσωπο του Προέδρου μας αναγνωριζόμαστε όλοι για την εθνική μας συνεισφορά και σαν ουρανοκατέβατο δώρο μπορούμε να έχουμε τον δικό μας άνθρωπο στην καρδιά των αποφάσεων, κάποιοι – έστω ελάχιστοι – να μεμψιμοιρούμε!  
Ξεχάσαμε τόσο γρήγορα την προσφορά του κ. Φώλια στο άνοιγμα των αγορών, στην διεύρυνση του ωραρίου, στην απελευθέρωση των προσφορών, στην επέκταση των εκπτώσεων, στο άπλωμα των υπεραγορών, κα.
Αλλά για τον Πρόεδρό μας σήμερα γιατί αμφιβάλουμε;
Δεν είπε ναι στις ίσες ευκαιρίες;

Γιατί ξεχνάμε ότι:
-         10δες, 100δες φορές έχει παρακαλέσει την τρόικα να μην πάρει άλλα επώδυνα μέτρα.
-         Συνέβαλε καθοριστικά στην κοινωνική ειρήνη απαιτώντας πάντα από τους απεργούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.
-         Συνόδευσε τη συναίνεσή του στην κατάργηση του αφορολόγητου με την εκστρατεία για αποδείξεις παντού και από όλους.
-         Απείλησε με την παραίτησή του τον ίδιο τον κ. Πρωθυπουργό και έτσι δεν καταργήθηκε μονοκόμματα η αργία της Κυριακής για όλο το χρόνο.
-         Μας προσέφερε 2 ακόμα 10ήμερα νόμιμων εκπτώσεων Μάη και Νοέμβρη, για να αντιμετωπίσουμε τις υπεραγορές.
-         Με τις επαφές του με τους επικεφαλείς της COSCO έκανε τον Πειραιά σπουδαίο κινέζικο λιμάνι και τιθάσευσε το παρεμπόριο.
-         Με την καθοδήγησή του οι εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ στον ΟΑΕΕ μειώνουν συντάξεις, κόβουν ή καθυστερούν επιδόματα, αυξάνουν τους αποκλεισμένους από γιατρό και φάρμακο, με τέτοια σύνεση και ρυθμό που να μην δημιουργεί προϋποθέσεις κοινωνικής έκρηξης παρά μόνο μεμονωμένες αυτοκτονίες.
-         Η συναίνεσή του και η αποδοχή του στα ΕΕΤΗΔΕ – χαράτσια - τέλη επιτηδεύματος κλπ, υπηρετούσαν τον κορυφαίο εθνικό και πατριωτικό στόχο να πληρώσουμε όλοι για να σωθεί η πατρίς. 
-         Αντιμετώπισε με ψυχραιμία τα χιλιάδες λουκέτα στα μικρομάγαζα, συνομιλούσε με την τρόικα και συνιστούσε ηρεμία.
-         Βελτιώθηκε το φορολογικό περιβάλλον με την επιβολή φόρου 26% και μάλιστα επί των εικονικών τεκμηρίων διαβίωσης.
-         Στάθηκε υπέρμαχος της εθνικής αξιοπρέπειας και της ευρωπαϊκής θέσης της χώρας, καταγγέλλοντας τις ακραίες φωνές που ζητούσαν να μην πληρωθούν τα τοκογλυφικά δάνεια και να σταματήσει η ανθρωπιστική κρίση.
-         Συνέβαλε τα μέγιστα στην μείωση του εθνικού χρέους, συναινώντας στο κούρεμα των αποθεματικών του ΟΑΕΕ.
-         Συνέτριψε τις παρωχημένες αντιλήψεις για συνδικαλισμό και υλοποίησε τις νέες και σύγχρονες που θέλουν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις κυβερνητικά γραφεία τύπου, στατιστικές υπηρεσίες και εμπόρους μελετών μέσω ΙΝΕΜΥ.
-         Προπορεύθηκε διορατικότατα της κυβερνητικής συγκυβέρνησης, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας στην ΕΣΕΕ την συνεργασία ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ν.Δ. με ηγεμονία του ιδίου.
-         Μπορούμε να ελπίζουμε σε επενδύσεις αφού οι ιδιώτες – δίνοντας βέβαια κάτι τις – θα μπορέσουν να οικειοποιηθούν τον δημόσιο και εθνικό πλούτο που δεν ξέρουμε οι ιθαγενείς πώς να τον εκμεταλλευτούμε.
-         Διασφάλισε τους τζίρους μας, την εθνική οικονομία και το διεθνές προφίλ της χώρας μας, αποδεχόμενος τις επιστρατεύσεις εργαζομένων, το κλείσιμο της ΕΡΤ, την παραχώρηση των συχνοτήτων σε φιλότιμους εργατικούς ιδιώτες.

Πριν σταματήσουμε όμως την καταγραφή των επιτευγμάτων του Προέδρου Β. Κορκίδη και της Διοίκησής του, θα ήταν ανεπίτρεπτη παράλειψή μας να μην αναφερθούμε στην συναίνεσή του, με εκκωφαντική σιωπή κι ίσως όχι μόνο, για απαλλαγή των διοικήσεων του ΟΑΕΕ από ποινικές ευθύνες, γεγονός που αναδεικνύει το μεγαλείο του ανδρός που ξέρει να προστατεύει και να μην εγκαταλείπει φίλους και συνεργάτες όταν πειθήνια υλοποιούν τα μεγάλα οράματα για πλήρη αποδόμηση των αποθεματικών, των παροχών και του δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης και βεβαίως στην εν Κυλλήνη ψήφιση του νέου καταστατικού της ΕΣΕΕ με την αρωγή βεβαίως και της ευρωπαίζουσας κυβερνητικής αριστεράς που απαλλάσσει πλέον τον καταστατικό χάρτη της οργάνωσης από κάθε τι που παρεμπόδιζε και την τυπική προσαρμογή της στα ευρωπαϊκά δεδομένα των ΕΣΠΑ.
Τέλος απευθύνουμε έκκληση στον κ. Πρόεδρο να διατηρήσει την σταθερή και απόλυτη άρνησή του στις προτάσεις της μειοψηφίας που ζητά αντί για τα πανάκριβα, υπέροχα και πολυτελή λευκώματα και τις ωραιότατες εκδόσεις της ΕΣΕΕ, να εκδοθούν τα απομαγνητοφωνημένα παλαιά και σύγχρονα πρακτικά των Διοικητικών Συμβουλίων και των Γενικών Συνελεύσεων, έτσι ώστε να πληροφορούνται οι έμποροι πανελλαδικά το τι λέει, τι προτείνει και τι ψηφίζει ο καθένας στο Δ.Σ. της ΕΣΕΕ και στις Γ.Σ.
Είναι ολοφάνερο ότι αυτοί που ζητούσαν και ζητούν κάτι τέτοιο, αυτοί οι μίζεροι και δογματικοί, είναι οπαδοί της εσωστρέφειας, εχθροί του ελεύθερου εμπορίου και των ελευθεριών του Μάαστριχ.
Πρέπει όλοι οι συνάδελφοί μας να αντιληφθούν ότι όσοι διαφωνούν με την ΕΣΕΕ και τον Πρόεδρο Β. Κορκίδη είναι:
-         κατά της κοινής αγροτικής πολιτικής.
-         κατά της συνεισφοράς μας στην τραπεζική τοκογλυφία.
Ζητούν πράγματα φρικτά όπως: να ανοίξει ο συνδικαλιστικός διάλογος για το αν πρέπει να υπάρξει μονομερής διαγραφή του χρέους,  για παραμονή ή έξοδο από την ευρωζώνη και την Ε.Ε., για το αν χρειαζόμαστε λαϊκή εξουσία.
Είναι επικίνδυνοι γιατί ζητούν δημόσια, δωρεάν υγεία, παιδεία, νερό, φως, επικοινωνία, κλπ.
Είναι εχθροί των εμπόρων και της χώρας γιατί: τώρα που βγήκαμε στις αγορές και θα ανασάνουν τα μαγαζιά, αυτοί πάλι κινδυνολογούν.
Ντροπή τους!!!
Γι αυτό:
Ψήφο στον Κορκίδη.
Γιατί ψήφος στον Κορκίδη σημαίνει:
Ψήφο στην ΕΣΕΕ.
Ψήφο στο ΙΝΕΜΥ και το ΚΑΕΛΕ.
Ψήφο στις αγορές.
Ψήφο στην διαβούλευση των εταίρων.
Ψήφο στους εθνικούς καναλάρχες, εργολάβους, προμηθευτές, τραπεζίτες και
Ψήφο στους εφοπλιστές μας.
Και τέλος
Σημαίνει ψήφο, τώρα που ανοίγουμε και τις Κυριακές, για τα εκατομμύρια των ευρωπαίων καταναλωτών που θα συρρεύσουν στα μικρομάγαζά μας.


                                                                                              ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ