«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 29χρονος για παράνομη οπλοκατοχή
Κατασχέθηκε ένα πολεμικό όπλο τύπου καλάσνικοφ
Συνελήφθη χθες (23-5-2014) το απόγευμα, στη Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Μπαγκλαντές, ηλικίας 29 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα...
οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, ενήργησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε παράπηγμα του 29χρονου, κοντά στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ στην Κάτω Αχαΐα, όπου βρήκαν επιμελώς κρυμμένο και κατέσχεσαν ένα λειτουργικό πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ οι έρευνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζονται. 
Ακόμα μια σύλληψη για λαθραίο καπνό
Κατασχέθηκε περισσότερο από ένα κιλό αφορολόγητου καπνού καθώς και πολλά αυτοσχέδια λαθραία τσιγάρα
Συνελήφθη χθες (23-5-2014) το μεσημέρι, στο Λεβεντοχώρι Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 48 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του « Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα ».
Ειδικότερα σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 48χρονου, στο Λεβεντοχώρι Ηλείας, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
  • Τρεις (3) συσκευασίες με λαθραίο καπνό συνολικού βάρους 1090 γραμμαρίων
  • Εκατό ενενήντα αυτοσχέδια λαθραία τσιγάρα
  • Χίλια ακόμα τσιγάρα με φίλτρο, κενού περιεχομένου
  • Μια συσκευή γεμίσματος τσιγάρων
Ο συλληφθεις θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας. 

Συνελήφθη 31χρονος για κλοπές στην Πάτρα
Αναζητούνται δυο γυναίκες συνεργοί του
Συνελήφθη χθες (23-5-2014) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.
Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν και δυο γυναίκες συνεργοί του 31χρονου τα στοιχεία των όποιων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα χθες το πρωί, οι τρεις δράστες μετέβηκαν σε κατάστημα ενδυμάτων στην Πάτρα και αφαίρεσαν προϊόντα αξίας 200 ευρώ τα οποία απέκρυψαν κάτω από τα ρούχα τους.
Κατά τη διάπραξη της κλοπής, οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον υπεύθυνο του καταστήματος με αποτέλεσμα ο 31χρονος να συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης που μετέβηκαν στο κατάστημα.
Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον συλληφθέντα βρήκαν τα προϊόντα που μόλις είχε αφαιρέσει τα οποία αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος.
Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών προέκυψε ότι ο 31χρονος λίγη ώρα πριν είχε διαπράξει και κλοπή προϊόντων αξίας 400 ευρώ από σουπερ μάρκετ της πόλης ενώ στις αρχες Μαΐου είχε αφαιρέσει από το ίδιο κατάστημα ενδυμάτων προϊόντα αξίας 500 ευρώ.
Σε έρευνα που ενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Περιστεριού, σε συνεργασία με τους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, στην οικία του 31χρονου στο Περιστέρι Αττικής, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό πόσο των 2480 ευρώ.
Επίσης κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του δράστη το όποιο βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από το κατάστημα ενδυμάτων που είχε διαπράξει τις κλοπές.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των δυο συνεργών του συνεχίζονται.
Συνελήφθη 45χρονος για εκβίαση υποψηφίου Δημάρχου
Ο δράστης απαίτησε εκβιαστικά χρήματα προκειμένου να σταματήσει να αναρτά συκοφαντικά σχόλια στο διαδίκτυο για τον υποψήφιο Δήμαρχο
Συνελήφθη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, με το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ
Συνελήφθη σήμερα (23-5-2014) το μεσημέρι, στο Αίγιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 45 ετών, σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση, εξαπάτηση εκλογέων και συκοφαντική δυσφήμιση.
Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο δράστης απαίτησε εκβιαστικά από τον υποψήφιο Δήμαρχο, διαμέσου φιλικού του προσώπου, αρχικά το χρηματικό πόσο των 50.000 ευρώ, το οποίο τελικά διαμορφώθηκε στις 20.000 ευρώ, προκειμένου να σταματήσει την ανάρτηση συκοφαντικών σχολίων σε τοπικά διαδικτυακά Μέσα.
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη ο 45χρονος - σε προκαθορισμένο ραντεβού - να παραλαμβάνει από τον υποψήφιο Δήμαρχο, παρουσία και του φιλικού του προσώπου, το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ τα υπόλοιπα 5.000 ευρώ θα τα παραλάμβανε σε μεταγενέστερο χρόνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες ενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.