«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάστηκε ληστεία στο Μεσολόγγι
Οι δράστες εμπλέκονται ακόμα σε δύο αρπαγές τσαντών και δύο περιπτώσεις κλοπών στην περιοχή
Μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, εξιχνιάστηκε μία ληστεία, δύο αρπαγές τσαντών και δύο κλοπές που είχαν συμβεί, τους τελευταίους δύο μήνες περίπου, στο Μεσολόγγι και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 19 και 17 ετών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης ληστείας και κλοπών.
Ειδικότερα...
την 15-5-2014 αργά το βράδυ, οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν οικία 64χρονης ημεδαπής στο Μεσολόγγι, αλλά κατά τη διαφυγή τους έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και συνελήφθησαν από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή, μέσα σε κατάστημα σε κοντινή απόσταση.
Στη κατοχή τους, οι αστυνομικοί, βρήκαν το χρηματικό ποσό των 137 ευρώ και ένα κατσαβίδι το οποίο κατασχέθηκε ως μέσω διάπραξης κλοπής.
Από την εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου προέκυψε ότι, οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού είχαν διαπράξει δύο αρπαγές τσαντών στο Μεσολόγγι, ενώ ο 17χρονος εμπλέκεται στη διάπραξη μίας ληστείας και μιας διάρρηξης στην ίδια περιοχή.
Πιο αναλυτικά :
  • Την 25-3-2014 αργά το βράδυ, στο Μεσολόγγι, ο 17χρονος ενεργώντας από κοινού με τρεις ακόμα συνεργούς του, που αναζητούνται, με χρήση βίας ακινητοποίησαν 59χρονη ημεδαπή έξω από το σπίτι της και της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
  • Την 10/5/2014 αργά το βράδυ, ο 17χρονος ενεργώντας από κοινού με άγνωστους συνεργούς του, διέρρηξαν εξοχική κατοικία 60χρονου ημεδαπού στα Τρελάγκαθα Μεσολογγίου.
  • Την 20/4/2014 το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, οι δύο συλληφθέντες είχαν αφαιρέσει από δύο ημεδαπές ηλικιωμένες γυναίκες (αδερφές) τις τσάντες τους, ενώ αυτές βρισκόταν έξω από την οικία τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις συνεχίζονται.
Την προανάκριση και την έρευνα ενήργησε το Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου. 

 Συνελήφθη 43χρονος λαθρέμπορος στη Ναύπακτο
Κατασχεθήκαν περισσότερα από 36 κιλά αφορολόγητου καπνού
Συνελήφθη σήμερα (23-5-2014) τα ξημερώματα, στο 4ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων Αντιρρίου, στο ύψος της Μακύνειας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 43 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνιακού κώδικα.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, για την πρόληψη της εγκληματικότητας, εντοπίστηκε ο δράστης να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο ακινητοποίησαν για έλεγχο.
Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, στο όχημα του 43χρονου, βρήκαν και κατέσχεσαν, στο χώρο αποσκευών του οχήματος, τριάντα έξι πλαστικές σακούλες με λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους 36.350 γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ το όχημα του κατασχέθηκε. 

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην Πάτρα, για ναρκωτικά
Κατασχέθηκαν 8 συσκευασίες κάνναβης και περισσότερα από 80 ναρκωτικά χάπια
Συνελήφθησαν χθες (22-5-2014) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δύο ημεδαποί, ένας 47χρονος άνδρας και μία 37χρονη γυναίκα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί στους δύο ημεδαπούς, βρήκαν οκτώ (8) νάιλον συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 21,4 γραμμαρίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία των δύο συλληφθέντων, στην Πάτρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, βρήκαν ακόμα 58 χάπια Vulbegal , 16 χάπια Hipnosedon , 4 χάπια Lexotanil και 3 χάπια Tavor .
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.


Επιστροφή των αδειών οδήγησης, των πινακίδων και των αδειών κυκλοφορίας, εν όψει των Επαναληπτικών Περιφερειακών & Δημοτικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Επιστρέφονται από σήμερα (23.05.2014) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Σημειώνεται ότι αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 22.05.2014.

Επίσης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 22.05.2014.

Εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, για τις εξής παραβάσεις:

·        Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος

·        Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης

·        Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη

·        Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων

·        Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί, όπου επιβλήθηκε, το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.