«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δράση σπείρας που διέπραττε κλοπές σκαφών στα Μεσόγεια Αττικής
Πριν τέσσερις μέρες στη Μακύνεια Αιτωλοακαρνανίας συνελήφθησαν δύο μέλη της σπείρας, που ρυμουλκούσαν με πολυτελές αυτοκίνητο κλεμμένο σκάφος
Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί άλλες έξι περιπτώσεις κλοπής πολυτελών σκαφών
Συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με την παράνομη δράση σπείρας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές πολυτελών σκαφών στην περιοχή των Μεσογείων Αττικής και τα μετέφεραν μέσω οδικών αρτηριών στη Δυτική Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι...
προχθές (16-5-2014), το βράδυ στο 3ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος της Μακύνειας Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αιτωλίας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Αχαΐας, συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 45 και 21 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού ρυμουλκώντας σκάφος που είχε κλαπεί το προηγούμενο βράδυ από το Κορωπί. (Σχετικό το από 18-5-2014 Δελτίο Τύπου μας).
Από την αστυνομική έρευνα που ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου εξιχνιάστηκαν άλλες έξι κλοπές σκαφών, που οι δύο συλληφθέντες, μαζί με έναν 20χρονο ημεδαπό και άλλους συνεργούς τους, των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, διέπραξαν το τελευταίο πεντάμηνο.
Αναλυτικότερα :
  • Την 10/12/2013 στο Κορωπί Αττικής, από χώρο στάθμευσης σκαφών αφαίρεσαν σκάφος 42χρονου ημεδαπού με δύο μηχανές.
  • Την 13-1-2014 στο Κορωπί Αττικής, από συνεργείο σκαφών 30χρονου ημεδαπού αφαίρεσαν τρία σκάφη με τις μηχανές τους συνολικής αξίας 140.000 ευρώ.
  • Την 10/5/2014 στο Κορωπί Αττικής, από συνεργείο σκαφών αφαίρεσαν σκάφος 49χρονου ημεδαπού με δύο εξωλέμβιους κινητήρες συνολικής αξίας 200.000 ευρώ.
  • Την 4/12/2013 στα Καλύβια Αττικής, από σχολή καταδύσεων αφαίρεσαν ένα μηχανοκίνητο φουσκωτό, 49χρονου ημεδαπού, με εξωλέμβια μηχανή αξίας 50.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής βρέθηκαν τα τρία από τα έξι σκάφη που είχαν αφαιρεθεί, τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο συλληφθέντων περιλαμβάνει τα αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία, της πλαστογραφίας και της αντίστασης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών. 

Συνελήφθη 31χρονος διακινητής ναρκωτικών στη Γαστούνη
Κατασχέθηκαν 88 γραμμάρια κάνναβης περίπου
Συνελήφθη, χθες (20-5-2014) το πρωί, στη Γαστούνη, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου, σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, που προέκυψαν από τις έρευνες τους, σύμφωνα με τα οποία ο 31χρονος κατέχει και διακινεί ποσότητες ναρκωτικών σε χρήστες στη Γαστούνη, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του, στη Γαστούνη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρήκαν δύο συσκευασίες με κάνναβη, βάρους 88 γραμμαρίων, περίπου και ένα κινητό τηλέφωνο τα οποία και κατέσχεσαν.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας. 

Ανακοίνωση σχετικά με ενημέρωση πολιτών για τον κίνδυνο εξαπάτησής τους από άγνωστα άτομα 
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια της πρόληψης του φαινομένου εξαπάτησης ατόμων, παρακαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους να μην πείθονται εύκολα, όταν άγνωστα άτομα τους πλησιάζουν, είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών τους, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών τους προσώπων.
Ιδιαίτερα, εφιστάται η προσοχή στους κληρικούς της Περιφέρειας μας, να μην πείθονται όταν τους τηλεφωνούν άγνωστα άτομα τα οποία προφασίζονται ότι εργάζονται στο Επικουρικό Ταμείο Κληρικών και τους ζητούν προσωπικά στοιχεία ή την καταβολή χρημάτων για τη δήθεν εκκαθάριση της σύνταξης ή του εφάπαξ που δικαιούνται.
Σε κάθε ανάλογη περίπτωση, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.