«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Συνελήφθησαν τρία άτομα στο Αγρίνιο, για κατοχή λαθραίου καπνού
Κατασχέθηκαν 5 κιλά καπνού περίπου, δύο μπιτόνια με 60 λίτρα πετρελαίου, μία ψαλίδα κοπής μετάλλων και ένα κομμάτι λάστιχο ποτίσματος
Συνελήφθησαν, σήμερα (15-5-2014) το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αγρινίου, ένας 48χρονος Αλβανός και δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 24 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή αφορολόγητου καπνού και για κλοπή.
Ειδικότερα....
στο πλαίσιο ελέγχων, για την πρόληψη της εγκληματικότητας, οι αστυνομικοί ενήργησαν έρευνα, στο όχημα που επέβαιναν οι τρεις ημεδαποί, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:
  • Εννέα (9) νάιλον σακούλες με καπνό συνολικού βάρους 4.770 γραμμαρίων.
 Δύο (2) μπιτόνια που περιείχαν πετρέλαιο συνολικής ποσότητας 60 λίτρων
Επίσης στην κατοχή των τριών δραστών, οι αστυνομικοί βρήκαν μία ψαλίδα κοπής μετάλλων και ένα κομμάτι ποτιστικού λάστιχου μήκους 2 μέτρων περίπου, τα οποία χρησιμοποιούνται για την κλοπή υγρών καυσίμων με την μέθοδο της αναρρόφησης από το ρεζερβουάρ οχημάτων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.
Συνελήφθη 23χρονος για κλοπές στο Αγρίνιο
Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί πέντε διαρρήξεις σε καταστήματα και μία σε Ιερό Ναό της περιοχής
Συνελήφθη χθες (14-5-2014) το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 23 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση και απείθεια.
Ειδικότερα την 11-5-2014, τα ξημερώματα, άγνωστο άτομο διέρρηξε καφενείο 41χρονου ημεδαπού, στη Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας και αφαίρεσε ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και μικρό χρηματικό ποσό.
Από την αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι, δράστης της κλοπής ήταν ο 23χρονος ημεδαπός, ενώ σε έρευνα που ενεργήθηκε στην οικία του, στη Γουργιώτισσα Αιτωλοακαρνανίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές τρία κινητά τηλέφωνα, μία φωτογραφική μηχανή και δύο χειριστήρια υπολογιστών ( mouse ), μεταξύ των οποίων και ο υπολογιστής που είχε αφαιρεθεί από το κατάστημα του 41χρονου στη Ρίγανη.
Επισημαίνεται ότι, κατά την άφιξη των αστυνομικών στην οικία του δράστη, αντιλαμβανόμενος την παρουσία τους, αρνήθηκε την διενέργεια της έρευνας και προσπάθησε να διαφύγει με τα κλοπιμαία τρέχοντας, αλλά ακινητοποιήθηκε μετά από πεζή καταδίωξη και συνελήφθη.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, ο δράστης, τις τελευταίες είκοσι μέρες, είχε διαπράξει άλλες τέσσερεις κλοπές σε καταστήματα και μία σε Ιερό Ναό της περιοχής.
Πιο συγκεκριμένα :
  • Την 11-5-2014 τα ξημερώματα, στη Ρίγανη, είχε διαρρήξει ένα παντοπωλείο και τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας.
  • Την 26-4-2014 τα ξημερώματα, στην Εθνική οδό Αγρινίου Ιωαννίνων, είχε διαρρήξει ένα κατάστημα εμπορίας σιδήρων.
  • Την 24-4-2014 τα ξημερώματα, στην περιοχή του Εθνικού Σταδίου Αγρινίου, διέρρηξε ένα κατάστημα εμπορίας ξυλείας.
  • Την 23-4-2015 τα ξημερώματα, διέρρηξε τμήμα του ΚΤΕΟ Αγρινίου
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ η έρευνα για εμπλοκή του και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών συνεχίζεται.

Συνελήφθη 43χρονος αρχαιοκάπηλος στην Ηλεία
Ο δράστης κατείχε μία αρχαία γυναικεία κεφαλή του 4ου αιώνα π. Χ.
Συνελήφθη χθες (14-5-2014), το μεσημέρι, στο Τραγανό Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 43 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή αρχαιοτήτων και κροτίδων.
Ειδικότερα κατόπιν αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ενήργησαν έρευνα στην οικία του 43χρονου στο Τραγανό, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
  • Μία πήλινη γυναικεία κεφαλή ειδωλίου
  • Έναν ανιχνευτή μετάλλων
  • Τέσσερις μεγάλες κροτίδες μαύρου χρώματος
  • Ογδόντα κροτίδες κόκκινο χρώματος
Ο δράστης είχε κρύψει την αρχαία κεφαλή μέσα σε χρηματοκιβώτιο σε ντουλάπα υπνοδωματίου, ενώ από την εξέταση του αρχαίου αντικειμένου από αρχαιολόγου της Ζ’ Εφορείας Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων προέκυψε ότι χρονολογείται τον 4ο ή τον 3ο αιώνα π.Χ..
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ η αρχαία γυναικεία κεφαλή παραδόθηκε στην Ζ’ Εφορείας Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων.
Επιστροφή των αδειών οδήγησης, των πινακίδων και των αδειών κυκλοφορίας, εν όψει των Περιφερειακών & Δημοτικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Επιστρέφονται από σήμερα (15.05.2014) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Σημειώνεται ότι αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 14.05.2014.

Επίσης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 14.05.2014.

Εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, για τις εξής παραβάσεις:

·         Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος

·         Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης

·         Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη

·         Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων

·         Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί, όπου επιβλήθηκε, το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο. 


Συνελήφθησαν τρεις ακόμα αλλοδαποί για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων στην Ηλεία
Κατασχέθηκαν 11.000 λαθραία τσιγάρα
Συνελήφθησαν χθες (14-5-2014) το βράδυ, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος του Λευκοχωρίου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τάξης Ηλείας, τρεις αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 29, 26 και 24 ετών σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια προληπτικών ελέγχων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, εντόπισαν το όχημα των τριών αλλοδαπών το όποιο ακινητοποίησαν για το ελέγξουν.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο των δραστών, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 550 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τρία κινητά τηλέφωνα, τα όποια κατέσχεσαν ως μέσα επικοινωνίας για τη διακίνηση των λαθραίων προϊόντων και το χρηματικό πόσο των 150 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ κανένα από τα πακέτα τσιγάρων που κατασχέθηκαν δεν έφερε την ενδεικτική ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια,
ενόψει της μετακίνησης ετεροδημοτών ψηφοφόρων κατά τις Περιφερειακές & Δημοτικές εκλογές και τις εκλογές για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ενόψει των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών, καθώς και των εκλογών για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα τροχονομικής αστυνόμευσης, με σκοπό την ασφαλή κυκλοφορία των ετεροδημοτών ψηφοφόρων, οι οποίοι πρόκειται να μεταβούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, καθώς και για την πρόληψη ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:

·        Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.



·        Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.



·        Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.



·        Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.



·        Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)



·        Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα τροχαίας, σε χώρους που πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις κοινού.

·        Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.



·        Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.



·        Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί παρακαλούνται :

·        να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

·        να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση.

·        να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

·        να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους.

·        σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.