«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΑΡΘΡΟ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΥΜΙΟΥ ΣΩΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου διεξάγονται σε μια ιστορικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα αλλά και την Περιφέρειά μας ειδικότερα. Η φτώχεια, η ανεργία, η απαξίωση του αγώνα των εργαζομένων και ο παραγκωνισμός ολόκληρων τμημάτων των συμπολιτών μας από τα κέντρα αποφάσεων που αφορούν στη ζωή τους, οι αναξιοποίητες υποδομές, ο μαρασμός του πρωτογενούς τομέα, η ανυπαρξία επιχειρηματικής δραστηριότητας, η σχεδόν πλήρης διάρρηξη της κοινωνικής αλληλεγγύης και...
η απουσία συλλογικών και σχεδιασμένων δράσεων συνεργασίας, απειλούν βασικές βιοτικές ανάγκες της κοινωνίας. Μια κοινωνία που πια ετεροκαθορίζεται χωρίς όραμα, με πανικό, θυμό και απογοήτευση.

             Το κεντρικό κράτος αδυνατεί να επιλύσει τα επείγοντα και διαρκώς οξυμένα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών. Μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις και διαχρονικά, η κεντρική εξουσία στηρίχθηκε σε οργανισμούς και όχι στους φορείς για την πρόοδο των κοινωνιών. Ιδιαίτερα ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης, έχει απαξιωθεί εντελώς, παρόλο που οι θεσμοί της Αυτοδιοίκησης του πρώτου και του δεύτερου βαθμού είναι αυτοί που μαζί με τους πολίτες θα δώσουν τη λύση και την έξοδο από τη φτώχεια και το μαρασμό.
           Την Αυτοδιοίκηση, συνεπώς, πρέπει να ενισχύσουμε με την ψήφο της 18ης Μαΐου. Η Αυτοδιοίκηση είναι ο βασικός θεσμικός εγγυητής της προστασίας και ανάπτυξης των κοινωνιών , άρα, υπέρ της Αυτοδιοίκησης πρέπει να πάρουμε ενεργή και σαφή θέση , χωρίς ιδεοληψίες και κομματισμούς.