«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Περιοδεία στο Νομό Ηλείας του Παναγιώτη Λαλιώτη

 «Είμαστε πολίτες, όχι πολιτικοί»


Να διαχωρίσουν την πολιτική από τους πολιτικούς που μέχρι σήμερα εναλλάσσονται διαρκώς στην εξουσία και τα αξιώματα και έχουν απογοητεύσει και συνθλίψει την κοινωνία, καλεί τους πολίτες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτης Λαλιώτης, επικεφαλής του συνδυασμού «Γέφυρα Ανατροπής και Δημιουργίας».
Ο κ. Λαλιώτης συναντά καθημερινά πολίτες οι οποίοι είναι δικαιολογημένα επηρεασμένοι αρνητικά από την πολιτική κατάσταση και θύματα της οικονομικής κρίσης και...
  εκδηλώνουν μια γενικευμένη αποστροφή προς την πολιτική και τους εκπροσώπους της. Ωστόσο, όπως παρατηρεί, παραμένουν δυνατοί και ψύχραιμοι, βλέποντας θετικά την προσπάθεια που γίνεται από συμπολίτες τους που έχουν πολιτική πρόταση και διαδρομή όπως συμβαίνει στην περίπτωση του συνδυασμού «Γέφυρα Ανατροπής και Δημιουργίας», αλλά δεν έχουν υποδειχθεί από κόμματα.
«Οι πολίτες έχουν δίκιο. Κουράστηκαν, θύμωσαν, έχουν φθάσει στο κατώφλι της απελπισίας, αλλά δεν το περνούν. Έχουν κριτική σκέψη, δύναμη και αποφασιστικότητα να διαθέσουν για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Πολλοί, εξισώνουν την καταστροφική κυβερνητική πολιτική με τις επιλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και πάλι δεν έχουν άδικο. Κομματικά στελέχη, πιστοί υπηρέτες των κομμάτων τους που εφαρμόζουν μέχρι κεραίας την πολιτική τους, είναι εκείνοι που σήμερα ζητούν από τους πολίτες να τους εμπιστευθούν ξανά. Γιατί; Για να επαναλάβουν την ίδια πολιτική εξαθλίωσης και περιθωριοποίησης της κοινωνίας; Για να εφαρμόσουν ξανά την ίδια πολιτική υπανάπτυξης και φτωχοποίησης από την οποία υποφέρει περισσότερο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας; Γι’ αυτό χαιρόμαστε που συναντάμε πολίτες που καταλαβαίνουν τη διαφορά, που βλέπουν τους εαυτούς τους μέσα στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας, που ακούνε τους προβληματισμούς και τις σκέψεις τους στην πολιτική μας πρόταση.
Δεν είμαστε ανόητοι να πιστεύουμε ότι έχουμε κοντά μας τους περισσότερους. Είμαστε όμως ρεαλιστές και βλέπουμε ότι έχουμε κοντά μας πολλούς, αρκετούς για να κάνουμε την ανατροπή. Καλούμε την κοινωνία να έρθει κοντά μας γιατί δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Γιατί εμείς παραμένουμε πολίτες και ζητάμε να πάρουμε την τύχη μας στα δικά μας χέρια και την Κυριακή θα δικαιωθούμε», δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτης Λαλιώτης.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Εξ άλλου, από το πρωί της Τρίτης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στο Νομό Ηλείας. Το πρωί επισκέφθηκε τα Λεχαινά, όπου είχε συναντήσεις με φορείς και κατοίκους. Βρέθηκε στα γραφεία της ΕΑΣ Λεχαινών, καθώς και στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της πόλης. Σε συζήτηση που είχε με τους πυροσβέστες, του μετέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως, λόγω της έλλειψης προσωπικού, αλλά και της άθλιας κατάστασης στην οποία βρίσκεται το αγροτικό οδικό δίκτυο της ορεινής Ηλείας με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες. Όπως τόνισε, ο κ. Λαλιώτης, δυστυχώς, το πάθημα μετά τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας δεν έγινε μάθημα για τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αργότερα ο κ. Λαλιώτης επισκέφθηκε τη Βάρδα, τη Μανωλάδα, ενώ το απόγευμα βρέθηκε στην Αμαλιάδα.