«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Στο «γύψο» η συνδικαλιστική δράση στις σχολές ΟΑΕΔ!

«Αταξία» Εκπαιδευτικών Σχολών ΟΑΕΔ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Στο «γύψο» η συνδικαλιστική δράση!  
(Κάνουν ΕΔΕ σε εκπαιδευτικό της ΕΠΑΣ Αγρινίου γιατί συμμετείχε σε κείμενο συλλογικής κριτικής για τις ΣΕΚ)
Συνάδελφοι-σσες
Μέσα τον κουρνιαχτό των εκλογών (τρείς ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές)  η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, μεθόδευσε την Πέμπτη 22 του Μηνός Μαϊου 2014 ΕΔΕ σε βάρος του δραστήριου συναδέλφου μας Παναγιώτη Πανογεώργου της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αγρινίου μέλους της συνέλευσής μας και Οργ. Γραμματέα  της ΠΕΤΕΕΜ-ΤΕ1, προκειμένου να παράσχει δήθεν.. εξηγήσεις  στην διενεργούσα την εξέταση εκπαιδευτικό με βαθμό Β’ της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Πάτρας, για άγνωστο προς αυτόν θέμα αφού στην πρόσκληση  δεν αναφέρονταν κάτι.
Κατά την έναρξη της διαδικασίας παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της ΠΕΤΕΕΜ ζητώντας τις ανάλογες εξηγήσεις όσον αφορά τους λόγους της δίωξη του συναδέλφου.  Κατήγγειλε την όλη....
διαδικασία ως πολιτική-συνδικαλιστική δίωξη, τακτική εκφοβισμού και φίμωσης κάθε αντίθετης συνδικαλιστικής φωνής μπροστά σε όσα αρνητικά ετοιμάζουν για τους εκπαιδευτικούς και τις σχολές του ΟΑΕΔ γενικότερα.
Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, που δεν άρεσε στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας και στη συνέχεια της διοίκησης και διέταξαν την πολιτική δίωξή του θυμίζοντας στους παλιότερους μαύρες εποχές επαναφέροντας το δόγμα το «δεν συνεμορφώθει με τας υποδείξεις», απηχεί τις συλλογικές θέσεις της παράταξής μας και συντάχθηκε από την γραμματεία μας χωρίς κάποια σκοπιμότητα εκτός της καλοπροαίρετης κριτικής για τα καλώς και κακώς κείμενα στην εκπαίδευση του ΟΑΕΔ ασκώντας το συνταγματικό μας δικαίωμα. 
Η διοίκηση παραγνωρίζοντας ότι η ανακοίνωσή μας, που κυκλοφόρησε στα σχολεία μας από προσωπικό-ανοιχτό email και όχι κρυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία του δικτύου, όπως κάνουν κάποιοι άλλοι στο χώρο, απηχεί πολιτικές και συνδικαλιστικές απόψεις της παράταξής μας και είναι συνταγμένη σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο χωρίς να θίγει κάποιο πρόσωπο ή θεσμό  και δεν υπογράφεται προσωπικά από κάποιον συνάδελφο.  
Η συγκεκριμένη κατηγορία κατά την διενεργούσα την ΕΔΕ, όπως ανέφερε στον δικηγόρου του συναδέλφου είναι μία αποστροφή στο τέλος του κειμένου για την λειτουργία των ΣΕΚ= Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης, όπου απηχεί θέσεις της παράταξής μας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρεωθεί προσωπικά στον συνάδελφο Π. Πανογεώργο.
Δείτε την επίμαχη παράγραφο:   »Ορισμένοι νομίζουν… ότι θα την σκαπουλάρουμε με τα «πειραματικά» ΣΕΚ-κάτεργα των ΖΟΕ, που στήνονται από τη Γερμανική ελιτ της ΕΕ στον ΟΑΕΔ για την εκμετάλλευση της απλήρωτης μαθητείας, εθελοτυφλούν αφού βλέπουν μόνο το τυρί αλλά όχι και τη φάκα.
Φαίνεται κάθε αποκριά έχει και τους μασκαράδες που της αξίζουν».
Επισημαίνουμε ότι για το συγκεκριμένο ότι πρόκειται για αξιολογική κρίση και πολιτική θέση και σε καμία περίπτωση για προσπάθεια απαξίωσης των θεσμών και δομών της εκπαίδευσης, αντιθέτως με το κείμενο επιχειρείται η καλόπιστη κριτική και η προσπάθεια βελτίωσης των δομών αυτών. 
Μπροστά σε αυτή την μεθόδευση και την καταφανέστατη απόπειρα πολιτικής και συνδικαλιστικής δίωξης-φίμωσης ο συνάδελφος κατέθεσε εξώδικη Δήλωση-Αίτηση και μη νομιμοποιώντας την παράτυπη και χωρίς αντικείμενο διαδικασία αποχώρησε πριν αυτή ξεκινήσει.
Δείτε την αίτηση του συναδέλφου μας:
«ΕΞΩΔΙΚΗ-ΔΗΛΩΣΗ-ΑΙΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ
Την Διενεργούσα την εξέταση
(22-5-2014 στο κατάστημα του ΚΕΤΕΚ-ΟΑΕΔ Αγρινίου)
Δια του Δ/ντή της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αγρινίου
(ενταύθα)
Έχοντας υπόψη το από 16-05-20014 υπηρεσιακό έγγραφό σας προς εμένα σχετικά με τη διενέργεια εξέτασης από τη συνάδελφο κ. Καλομοίρη- Νασιοπούλου εκπαιδευτικό του ΟΑΕΔ ΕΠΑΣ –Μαθητείας-Πάτρας, κλάδου ΠΕ13, με Βαθμό Β’  και μη δυνάμενος να κατανοήσω τον σκοπό της έρευνας (για θέμα που δεν γνωρίζω), της υπηρεσίας και προκειμένου να ανταποκριθώ στην συγκεκριμένη πρόσκλησή σας και να υπερασπιστώ κάθε νόμιμο δικαίωμά μου ή Συλλογικής έκφρασης, ως υπαλλήλου-εκπαιδευτικού και εργαζόμενου στον Οργανισμό σύμφωνα με τον Ν.1264/82, που ευσυνειδήτως ασκώ τα υπηρεσιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματά μου, Σας καλώ να μου εκθέσετε γραπτώς τα εξής:1.    Για ποιο θέμα με καλείτε και ποιο το περιεχόμενο;2.    Με ποια ιδιότητα με καλείτε ενώπιών σας;3.    Ποιο το υπ. αριθ. ΕΠ 1370/1-04-2014 έγγραφο της Δ/νσης Β2 της Διοίκησης ΟΑΕΔ; 
 4.  Σε ποίο άρθρο του πειθαρχικού κώδικα προκύπτει ενοχή ή παράπτωμα χωρίς συγκεκριμένης αιτιολογίας και μου ζητάτε εξηγήσεις σε κάτι αόριστο; 
5.     Εάν νομιμοποιήστε να διενεργείτε προκαταρτική εξέταση σε ομοβάθμιο συνάδελφό σας.
Μετά την έγγραφη απάντησή σας θα μπορώ να είμαι σε θέση και με την συνδρομή του συνηγόρου μου να σας δώσω τις δέουσες διευκρινήσεις προκειμένου να σας διευκολύνω στο έργο σας.
Αγρίνιο 22 Μαΐου 2014
Παναγιώτης Κ. Πανογεώργος
Εκπαιδευτικός ΕΠΑ.Σ Μαθητείας ΟΑΕΔ Αγρινίου
Κλάδου ΤΕ1 – Με Βαθμό Β’
Οργανωτικός Γραμματέας Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ-ΤΕ1
Μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΑΕΔ
Μέλος της ανοιχτής Συνέλευση της «ΑΤΑΞΙΑΣ» Εκπαιδευτικών»
Δηλώνουμε δε ως κίνηση εκπαιδευτικών ότι στηρίζουμε τον συνάδελφό μας με όλες τις δυνάμεις μας, ηθικά, υλικά, συνδικαλιστικά, νομικά και ότι άλλο χρειαστεί σε αυτήν λυσσαλέα και εκδικητική πολιτική του δίωξή του, που σε τελική ανάλυση στόχο έχει τη φίμωση κάθε αντίθετης φωνής.
Μετά όλων αυτών ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την παρωδία της διοίκησης και την κατ’ επίφαση της δήθεν… διερεύνησης ενός ανύπαρκτου θέματος με μοναδικό σκοπό την τρομοκράτηση και την φίμωση των ανυπότακτων τμημάτων του συνδικαλιστικού κινήματος στο πρόσωπο του συναδέλφου και της κίνησής μας.
Καλούμε: την ΟΕΛ- ΟΑΕΔ, τους Περιφερειακούς Συλλόγους μας, την Ομοσπονδία διοικητικών υπαλλήλων ΟΑΕΔ, την ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΟΛΤΕΕ και τις ΕΛΜΕ, την ΠΕΤΕΕΜ και όλο το συνδικαλιστικό κίνημα καθώς και τα πολιτικά κόμματα και τις παρατάξεις να καταγγείλουν τον αυταρχισμό και το μαύρο που έριξε η διοίκηση του ΟΑΕΔ στις συνταγματικές συνδικαλιστικές ελευθερίες και τον δημόσιο δημοκρατικό διάλογο ως προπομπό ίσως της οριστικής κατάργησης των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Αθήνα 22 Μαΐου 2014
Η προσωρινή Πανελλαδική Γραμματεία