«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Γιατί συνάδελφε; «Να τους τροχίζεις το χατζάρι που θα μας πάρουν το κεφάλι»!!!

 Γιατί συνάδελφε;

Γιατί συνάδελφε; Μικρομεσαίε επαγγελματία; Γιατί αφέθηκες να σε εξαθλιώσουν; Γιατί όταν μαζί μ’ όλο το λαό δεχόσουν και δέχεσαι μέχρι και τούτη τη στιγμή, τη βάρβαρη επίθεση των μεγαλοκαπιταλιστών και των κολαούζων τους δεν αντέδρασες…δεν αντιδράς;
 
Και ο ένας στους δυό μας… ναι ο ένας στους δυό μας, δεν μπορεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές στον ΟΑΕΕ! Και κατά συνέπεια δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!! Ούτε και τη δυνατότητα να επιβιώσει!!!
Χρήστος Τριάντης:
«Τιμή μου που είμαι κομμουνιστής»!
Πάλεψε κι έφυγε ολόρθος απ’ τη ζωή!!
 Που ήσουνα; Όταν καταλήστευαν το ταμείο μας το ΤΕΒΕ τότε και τώρα…και μετέπειτα  ΟΑΕΕ και ο αείμνηστος Χρήστος Τριάντης, χρόνια πίσω, πρωτοπόρος αγωνιστής μαζί με μια χούφτα αλύγιστους επαγγελματίες… φώναζε: «Κάτω τα χέρια απ’ τα ασφαλιστικά μας ταμεία»! και «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα»!!

Γιατί συνάδελφε; Μικρομεσαίε επαγγελματία; Γιατί αφέθηκες να σε εξαθλιώσουν;
Γιατί συνάδελφε δεν αντέδρασες όταν...
η ΠΑΣΕΒΕ σε καλούσε στην πάλη για την επιβίωσή σου; Γιατί δεν αντέδρασες ενάντια στους «πολιτικούς εκπροσώπους σου» που σε οδηγούν, με την πολιτική που υποστηρίζουν, με προμελετημένη μαθηματική φιλοσοφία, στον αφανισμό σου; Στον αφανισμό μας!!!
Συνάδελφε πάντως εδώ δεν ήσουν…
Γιατί συνάδελφε; Μικρομεσαίε επαγγελματία; Γιατί αφέθηκες να σε εξαθλιώσουν;
Να σε αναγκάσουν και σ’ αυτές τις εκλογές να υποστηρίξεις δημοτικοπεριφερειακούς συνδυασμούς και κόμματα που υπηρετούν τον βάρβαρο κι ανάλγητο καπιταλισμό των μεγαλοκαπιταλιστικών ομίλων, με τους αθέμιτους ανταγωνισμούς;
Και το χειρότερο σ’ ανάγκασαν… εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες που μεθοδευμένα και έντεχνα σου δημιούργησαν για να σε καταστήσουν ευκολοχειραγωγήσιμο…  να στελεχώσεις ακόμα και συ τα ψηφοδέλτιά τους!!  Να σου εξοφλήσουν τα χρέη τους, η να σου ξαναδημιουργήσουν περσότερα; Στελέχωσες ακόμα και συ τα ψηφοδέλτιά τους…κι έκανες αγώνα γιατί; Για…«Να τους τροχίζεις το χατζάρι που θα μας πάρουν το κεφάλι»!!!
Γιατί συνάδελφε; Μικρομεσαίε επαγγελματία; Γιατί αφέθηκες να σε εξαθλιώσουν;
Γιατί συνάδελφε; Μικρομεσαίε επαγγελματία; Αφέθηκες να σ’ ομορφογελάσουν (κατά πως έλεγε κι ο μακαρίτης ο πατέρας μου, δική του η σύνθετη λέξη είναι το… ομορφογελάσουν)… με την ψευδαίσθηση ότι θα γίνεις καπιταλιστής, ανάμεσα στους μεγαλοκαπιταλιστές.

Γιατί συνάδελφε; Μικρομεσαίε επαγγελματία; Γιατί αφέθηκες να σε εξαθλιώσουν;
Εσύ που με περηφάνια και αξιοπρέπεια πάλευες στο μπακάλικο με τη σέσουλα στο χέρι, εσύ που πάλευες στο καφενείο με το δίσκο στο χέρι, εσύ εμποράκο…εμποροράφτη με τη μεζούρα στο χέρι, εσύ ζαχαροπλάστη με τη σπάτουλα στο χέρι…εσύ φούρναρη με το φουρνόξυλο στο χέρι, εσύ χασάπη με τη χατζάρα στο χέρι….εσύ…εσύ…εσύ….!!!!
Αντί να πάρεις το φουρνόξυλο και τη χατζάρα… πήρες την πολύχρωμη βεντάλια και τους κάνεις αέρα στ’ απαυτά τους…αλλά ξέρω πως δεν ικανοποιείσαι απ’ το να γράφω με υπονοούμενα …αλλά και για μη κρύβομαι κι εμένα δεν μ’ αρέσει να γράφω με «της ευγενικής συμπεριφοράς μου τις προσταγές», να μασάω τα λόγια μου, θα γράψω όπως αισθάνομαι….πήρες την πολύχρωμη βεντάλια και τους κάνεις αέρα στ’ αρχίδια!!!

Σήκω συνάδελφε… έστω και τώρα που για μένα «η ώρα είναι Δώδεκα και…» σήκω συνάδελφε, σου πετσόκοψαν τις παροχές, που είχε υποχρέωση το ταμείο μας να μας παρέχει… από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέχρι και τις συντάξεις που είναι αμφίβολο αν αυτές θα είναι αρκετές να σου εξασφαλίσουν αύριο, στα μεγάλα σου χρόνια, την απλή επιβίωσή σου.
*Γιατί σύγχρονε κυρ-Παντελή …αντί να λιγοστέψουν οι κυρ Παντελήδες… αβγάτισαν;

**Αφιερωμένο σ’ όλους τους συναδέλφους…που θα στηθούμε στην ουρά σήμερα, όσοι μέχρι τώρα αντέχουμε, με νύχια και δόντια το παλεύουμε, τελευταία μέρα της καταβολής των ασφαλιστικών μας εισφορών να πληρώσουμε και τούτο το δίμηνο… Ακόμα περισσότερο σ’ αυτούς που αδυνατούν ν’ ανταποκριθούν σ’ αυτή την υποχρέωση και σκυμμένοι στον πάγκο τους μ’ ακουμπισμένο το κεφάλι στο ’να τους χέρι να συλλογίζονται μ’ απόγνωση απ’ την αναδουλειά …
«Πως μας κατάντησαν;»!!!

Έτσι και χειρότερα θα καταντήσουμε συνάδελφε…αν δεν Αντισταθούμε!

Σήκω ολόρθος συνάδελφε μικροεπαγγελματία…. πάλεψε για τα ακατάβλητα δίκια τα δικά σου και του λαού μας κατ’ επέκταση …γιατί χωρίς τον υπόλοιπο λαό ούτε κι εσύ θα υπάρχεις!!

Ο μεγάλος Κάρολος Μάρξ έλεγε κάποτε… «Οι προλετάριοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν παρά μόνο τις αλυσίδες τους»!

Εγώ ο μικρός Μήτσος σήμερα λέω πως δεν έχεις να χάσεις… ούτε και τις αλυσίδες σου …γιατί κι αυτές είναι αγορασμένες με δανεικά!!

Με δανεικά μεν, αλλά και με τον δικό σου ιδρώτα και αίμα…σφυρηλατημένες!!!

Καλή κατανόηση συνάδελφε νεοραγιά!!!!

Αν αμφιβάλεις και δεν είσαι νεοραγιάς…με τον λεβέντικο, περήφανο κι ακατάβλητο  αγώνα σου…δείξ ’το!!!!!
Καλή αντάμωση συνάδελφε … στ’ αυριανό μετερίζι του αγώνα!!!!!!


*** Γράφει ένας που γεννήθηκε κάτω απ’ το βαρέλι…που απ’ το δεξί του χέρι «ο μικρός» δάχτυλος…είναι κομμένος, δουλεύοντας από παιδί…παλιά ουλή, από μπουκάλι μπύρας!!! Έχω κι άλλα σημάδια… πολλά…που αυτή τη στιγμή δεν τα δείχνω, γιατί δεν επιθυμώ ν’ αποκαλύψω ολόκληρη την ψυχή μου!!!!!!!


Δημήτρης Ντόκας