«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Ακόμα μια ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Δυτική Ελλάδα
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Αγρινίου και επικεντρώθηκαν τόσο σε καταυλισμούς Ρομά όσο και στην αντιμετώπιση του φαινομένου της επαιτείας στην πόλη
Οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν αμείωτα στοχεύοντας στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (29.5.2014), μια ακόμα ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με εξόρμηση σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ στην περιοχή του Αγρινίου και με ελέγχους στο εμπορικό κέντρο της πόλης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της επαιτείας.
Η επιχείρηση οργανώθηκε και...
υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον κοινό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος, της Ασφαλείας και της Τροχαίας Αγρινίου, της Ο.Π.Κ.Ε., της Διμοιρίας Υποστήριξης καθώς και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου.
 Η αστυνομική εξόρμηση στους καταυλισμούς, πραγματοποιήθηκε παρουσία δυο δικαστικών λειτουργών, με τα εξής αποτελέσματα :
Ελέγχθηκαν: τριάντα δυο άτομα και δεκατέσσερα οχήματα.
Προσήχθησαν: είκοσι άτομα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
Συνελήφθη: ένα άτομο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική.
Εξιχνιάστηκαν: δυο κλοπές που είχαν συμβεί τις τελευταίες μέρες.
Διενεργήθηκαν: εννέα κατ’ οίκον έρευνες.
Κατασχέθηκε: Μεγάλος αριθμός κλοπιμαίων, μεταξύ των οποίων γεωργικά εργαλεία και ηλεκτρικές συσκευές, ενώ μέρος αυτών αποδόθηκε ήδη στους παθόντες.
 Υπογραμμίζεται ότι: Oι πολίτες οι οποίοι έχουν πέσει θύματα κλοπής μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου στους τηλεφωνικούς αριθμούς 26410 – 22520 και 26410 – 30168 προκειμένου αναγνωρίσουν τα κλοπιμαία που κατασχεθήκαν .
Μετά την εξόρμηση στους καταυλισμούς, διενεργήθηκαν πεζές και εποχούμενες περιπολίες στο εμπορικό κέντρο του Αγρινίου, αποσκοπώντας στην εξάλειψη του φαινομένου της επαιτείας στην πόλη, ενώ πραγματοποιήθηκαν και δέκα επιπλέον προσαγωγές ατόμων.
 Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
 Συνελήφθη 45χρονος για λαθραίο καπνό στην Αιτωλοακαρνανία
Ο δράστης επιχείρησε να κρύψει το λαθραίο καπνό που μετέφερε με το αυτοκίνητό του μετά από τροχαίο ατύχημα
Κατασχέθηκαν 116 κιλά λαθραίου καπνού
Συνελήφθη, χθες (28-5-2014), το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 45 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας του τελωνιακού κώδικα.
Πιο συγκεκριμένα χθες (28-5-2014), το πρωί, στο 131ο χλμ της Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, το όχημα που οδηγούσε ο 45χρονος συγκρούστηκε με άλλο όχημα με αποτέλεσμα αμφότερα να υποστούν υλικές ζημιές.
Αφού οι αστυνομικοί τους Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας επιλήφθηκαν στο τροχαίο, σε μικρή απόσταση από το σημείο του ατυχήματος, βρήκαν κρυμμένα μέσα σε βάτα, πέντε πλαστικές σακούλες οι οποίες περιείχαν συνολικά 116 κιλά λαθραίου καπνού.
Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, ο 45χρονος, μετά το τροχαίο ατύχημα και μέχρι την άφιξη των αστυνομικών στο σημείο, είχε μεταφέρει και αποκρύψει τις συσκευασίες με το λαθραίο καπνό.
Για την ανεύρεση του δράστη, ενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και τη σύλληψη του.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ ο λαθραίος καπνός κατασχέθηκε.
Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας.
Συνελήφθη στο Αίγιο, 25χρονος διακινητής ναρκωτικών
Ο δράστης μετέφερε ναρκωτικά με μισθωμένο όχημα στην Αθήνα
Κατασχέθηκαν περισσότερα από 85 κιλά κάνναβης
Συνελήφθη χθες (28-05-2014) το μεσημέρι, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς τους Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 25 χρονών σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο 173ο χιλιόμετρο της Ν. Ε. Ο. Πατρών – Αθηνών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων επιχείρησαν να ελέγξουν όχημα που οδηγούσε ο 25χρονος κατευθυνόμενος προς Αθήνα.
Στη θέα των αστυνομικών, ο δράστης ανέπτυξε ταχύτητα, ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς και στην προσπάθεια του να διαφύγει σε παράδρομο στο αντίθετο ρεύμα, προσέκρουσε σε τοιχίο, με αποτέλεσμα το όχημα να ακινητοποιηθεί και να το εγκαταλείψει τρέχοντας.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που οδηγούσε ο 25χρονος, οι αστυνομικοί βρήκαν 80 συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 85.392 γραμμαρίων, τα οποία και κατέσχεσαν.
Άμεσα ενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του λίγη ώρα αργότερα στο Ριζόμυλο Αιγιαλείας και τη σύλληψη του.
Από τον έλεγχο των στοιχείων του οχήματος προέκυψε ότι, αυτό είχε μισθωθεί από εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων από τον Πειραιά.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου. 

Συνελήφθη 69χρονος μαστροπός στον Πύργο
Ο δράστης προωθούσε 27χρονη Ελληνίδα στην πορνεία
Συνελήφθη χθες (28-5-2014), το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 69χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μαστροπεία.
Ειδικότερα, αστυνομικός προσποιούμενος τον πελάτη ήρθε σε επαφή με τον 69χρονο όπου προγραμματίστηκε ραντεβού σε δωμάτιο κεντρικού ξενοδοχείου στον Πύργο, προκειμένου να συνευρεθεί ερωτικά με μία 27χρονη Ελληνίδα έναντι χρηματικού ποσού των 100 ευρώ.
Για τη σύλληψη του 69χρονου οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κατά την οποία και συνελήφθη.
Επίσης συνελήφθη και η 27χρονη, καθότι όταν ο αστυνομικός, που προσποιούταν τον πελάτη, της γνωστοποίησε την πραγματική του ιδιότητα αυτή τον απώθησε πολλές φόρες βίαια, ενώ σε βάρος της σχηματίστηκε και δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εκδιδομένων γυναικών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου, ενώ κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και το κινητό τηλέφωνο που ο δράστης χρησιμοποιούσε ως μέσο επικοινωνίας για τον προγραμματισμό των ερωτικών ραντεβού. 

Σύλληψη ανηλίκου δραπέτη στον Πύργο



Ο δράστης είχε αποδράσει από το Ίδρυμα Αγωγής Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Αρρένων Βόλου



Κατά τον εντοπισμό του, ο δράστης πήδησε σε αρδευτικό αυλάκι, όπου διασώθηκε με τη βοήθεια των αστυνομικών που το συνέλαβαν



Συνελήφθη χθες (28-5-2014) το μεσημέρι, σε καταυλισμό στον Ανθόπυργο Πύργου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τάξης Ηλείας, ένας 16χρονος ημεδαπός ο οποίος είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, όπου ήταν έγκλειστος για διάπραξη ληστειών και κλοπών.



Κατά τον εντοπισμό του από τους αστυνομικούς και προκειμένου αποφυγή τη σύλληψη, ο 16χρονος πήδησε σε μεγάλο αρδευτικό κανάλι, στο οποίο λογω άμεσου κινδύνου για την ακεραιότητα του έπεσαν και δυο αστυνομικοί οι οποίοι αρχικά τον συγκράτησαν και στην συνέχεια τον ανέσυραν συλλαμβάνοντας τον.



Ο 16χρονος μεταφέρθηκε προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, λογω κατάποσης νερού όπου και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησε.



Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.