«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω, 44χρονος για κλοπές στην Αμαλιάδα
Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί πέντε διαρρήξεις σε οικίες της περιοχής
Για την τέλεση των κλοπών ο δράστης χρησιμοποιούσε συγκεκριμένο τρόπο δράσης
Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω, χθες (26-5-2014) το μεσημέρι, στο Τραγάνι Αμαλιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 44 ετών, σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα....
ο δράστης διέρρηξε δυο γειτονικές οικίες, στο Τραγάνι Αμαλιάδας, αφαιρώντας από τη μια κοσμήματα αξίας 150 ευρώ περίπου, ενώ κατά τη διαφυγή του έγινε αντιληπτός από περίοικους και συνεληφθη από αστυνομικό του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας που περιπολούσε στην περιοχή.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι, ο δράστης τις προηγούμενες μέρες, είχε διαπράξει άλλες τρεις διαρρήξεις στην ίδια περιοχή και συγκεκριμένα :
  • Την 24-5-2014 το πρωί, στην Αμαλιάδα, διέρρηξε οικία 45χρονου ημεδαπού, αφαιρώντας κοσμήματα αξίας 200 ευρώ.
  • Την 18-5-2014 το μεσημέρι, στη Κουρούτα Αμαλιάδας, διέρρηξε οικία 57χρονης ημεδαπής, αφαιρώντας κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 2000 ευρώ περίπου.
  • Το βράδυ της Αναστάσεως, στο Τραγάνι Αμαλιάδας, διέρρηξε οικία 74χρονου ημεδαπού, αφαιρώντας ένα κινητό τηλέφωνο.
Κατά τη σύλληψη του δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν στη κατοχή του, το κινητό τηλέφωνο που είχε αφαιρέσει πριν ένα μήνα περίπου από τον 74χρονο, ενώ κοντά στην μάνδρα του σπιτιού που διέρρηξε, βρέθηκε και το σύνολο των κοσμημάτων που μόλις είχε αφαιρέσει, τα οποία είχε απορρίψει εκεί κατά τη διαφυγή του.
Για τη διάπραξη των κλοπών, ο 44χρονος χρησιμοποιούσε συγκεκριμένο τρόπο δράσης εντοπίζοντας οικίες σε αραιοκατοικημένες περιοχές και κατά το χρονικό διάστημα που οι ένοικοι τους απουσίαζαν, επέλεγε να παραβιάσει τις πόρτες, που ήταν στο πίσω μέρος των σπιτιών και μη ορατές από το δρόμο.
Κατά τη διάρρηξη, παραβίαζε αρχικά τα ρολά, ενώ στη συνέχεια χρησιμοποιώντας αντικείμενα τα οποία τύλιγε με ρούχα για να μειώσει το θόρυβο, έσπαζε τα τζάμια και έμπαινε στο εσωτερικό των σπιτιών.
Ο δράστης κατά την τέλεση των κλοπών φορούσε γυναικείες κάλτσες στα χέρια του προκειμένου να μην αφήνει αποτυπώματα και αφαιρούσε κοσμήματα, χρήματα ή αντικείμενα μικρού όγκου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας ενώ τα κλοπιμαία που κατασχεθήκαν αποδόθηκαν στους παθόντες
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας. 

Συνεχίζονται οι Αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς στη Δυτική Ελλάδα
Σήμερα (27-5-2014) το πρωί, στην Ανδραβίδα και τη Γαστούνη, η Αστυνομική Διεύθυνση Τάξης Ηλείας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στην περιοχή, πραγματοποίησε μια ακόμα ευρεία αστυνομική επιχείρηση, σε καταυλισμούς, με τα εξής αποτελέσματα :
Ελέγχθηκαν : 75 άτομα και 15 οχήματα
Προσήχθησαν : 26 άτομα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
Ενεργήθηκαν : 4 κατ’ οίκον έρευνες.
Συνελήφθησαν : 8 συνολικά άτομα, από τα οποία έξι για ρευματοκλοπή και δυο για υποβάθμιση περιβάλλοντος ενώ αναζητούνται δυο ακόμη άτομα για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας
Οι Αστυνομικοί έλεγχοι σε καταυλισμούς θα συνεχισθούν αμείωτα καθότι αποσκοπούν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας. 

Συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε όλη τη Δυτική Ελλάδα
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού, πραγματοποίησε κατά το χρονικό διάστημα από 19-25 Μάιου, στοχευμένες δράσεις, στην Αχαΐα την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλοπής και διακίνησης μέταλλων.
Πιο συγκεκριμένα συγκροτήθηκαν έντεκα ομάδες ελέγχων από αστυνομικούς όλων των Υπηρεσιών Ασφάλειας της Περιφέρειας μας, οι οποίοι πραγματοποίησαν ελέγχους τόσο σε επιχειρήσεις και μάνδρες πώλησης μετάλλων όσο και σε οχήματα που μετέφεραν τέτοια αντικείμενα, με τα εξής αποτελέσματα :
Ελέγχθηκαν : Διακόσια εξήντα άτομα .
Προσήχθησαν : Είκοσι οκτώ άτομα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν : Δεκατέσσερα άτομα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της υποβάθμισης περιβάλλοντος, της κλοπής και των ναρκωτικών, ενώ σε βάρος κάποιων από τους συλληφθέντες εκκρεμούσαν και καταδικαστικές αποφάσεις .
Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Οι Αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχισθούν.