«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάστηκε απόπειρα εκβίασης στο Μεσολόγγι 
Οι δράστες εκβίαζαν τον παθόντα να τους καταβάλλει χρηματικό ποσό, για να μην κάνουν καταγγελία σε βάρος του 
Στα πλαίσια των ερευνών κατασχέθηκαν και 363 γραμμάρια λαθραίου καπνού
Εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, υπόθεση εκβίασης η οποία είχε συμβεί πριν πέντε μήνες περίπου, στο Μεσολόγγι.
Δράστες της υπόθεσης είναι δύο αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 30 ετών, καθώς και ένας ομοεθνής συνεργός τους, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.
Στο πλαίσιο των ερευνών, για την εξιχνίαση της υπόθεσης, συνελήφθησαν η 30χρονη και ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας για κατοχή λαθραίου καπνού.
Ειδικότερα...
την 20/12/2013 οι δύο γυναίκες και ο συνεργός τους, ενεργώντας από κοινού, απαίτησαν εκβιαστικά από 31χρονο ομοεθνή τους, να τους καταβάλλει το χρηματικό ποσό τον 180 ευρώ και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, προκειμένου να μην τον καταγγείλουν για βιασμό.
Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δύο γυναικών, οι οποίες εντοπίστηκαν στα Σταμνά και στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας, αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων της αυτόφωρης διαδικασίας.
Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στην οικία της 31χρονης και του 22χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στα Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας, βρήκαν και κατέσχεσαν δύο συσκευασίες με λαθραίο καπνό συνολικού βάρους 363 γραμμαρίων, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων τους προέκυψε ότι στερούνται και αδείας παραμονής στη Χώρα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου. 

Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί που έκλεβαν καύσιμα από σταθμευμένα μηχανάκια στην Πάτρα
Συνελήφθησαν, προχθές (26-5-2014) πολύ νωρίς το πρωί, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 ετών ο καθένας, σε βάρος των οποίων, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα στο πλαίσιο έλεγχων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, για την πρόληψη κλοπών υγρών καυσίμων από δίκυκλα της περιοχής, οι αστυνομικοί ενήργησαν έλεγχο στο όχημα των δύο ημεδαπών, όπου βρήκαν ένα δοχείο χωρητικότητας 10 λίτρων με βενζίνη.
Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, οι δύο δράστες είχαν αφαιρέσει το ίδιο βράδυ, από τρία δίκυκλα, υγρό καύσιμο, ενώ σε ένα από αυτά, αφαιρούσαν συστηματικά, το τελευταίο εξάμηνο, μικροποσότητες βενζίνης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα. 

Βρέθηκε 86χρονη νεκρή μέσα στην οικία της στον Ψαθόπυργο Αχαΐας
Σήμερα και ώρα 11:40 σε οικία, στον Ψαθόπυργο Αχαΐας βρέθηκε νεκρή από γείτονες, 86χρονη ημεδαπή. Από τα έως τώρα στοιχεία προκύπτει  εγκληματική ενέργεια. Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

 Ημερίδες για τη ψυχική και σωματική υγεία διοργανώνει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας
Το επίκαιρο θέμα «νέοι και διαδίκτυο» θα αναπτύξει η ψυχολόγος της Αστυνομίας στην περιοχή μας
Σήμερα και αύριο, 28 και 29 Μαΐου, στις 18:00 το απόγευμα, στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα, θα πραγματοποιηθούν ημερίδες με θέματα τη σωματική και ψυχική υγεία.
Πιο συγκεκριμένα το ζήτημα της σωματικής υγείας θα προσεγγίσουν σήμερα, με εισηγήσεις τους Ιατροί, Οδοντίατροι, Διατροφολόγοι - Διαιτολόγοι, Φυσιοθεραπευτές και Νοσηλευτές, ενώ την επόμενη μέρα οι πτυχές της ψυχικής υγείας θα αναπτυχθούν, με επιστημονικές προσεγγίσεις, Ψυχολόγων, Κοινωνικών Λειτουργών, Εκπαιδευτικών και Σχολικών Συμβούλων.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας με τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Παιδείας Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Πατρέων, του Γραφείου Σχολικών Συμβούλων της 3ης και 6ης Περιφέρειας Π.Ε. Αχαΐας, του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Πατρών «Καραμανδάνειο», της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, της 6η Υγειονομικής Περιφέρειας Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Οδοντιατρικού συλλόγου Πατρών.
  Η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στηρίζοντας έμπρακτα την αξιέπαινη προσπάθεια του Τμήματος Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για συμμετοχή της στις ημερίδες και για το σκοπό αυτό η Ψυχολόγος του Σώματος στην περιοχή μας, Υπαστυνόμος Α΄ ΧΑΣΑΠΗ Θεοδώρα, θα αναπτύξει τη δεύτερη ημέρα των εργασιών το επίκαιρο ζήτημα « Νέοι και Διαδίκτυο ».
Η είσοδος των πολιτών στις ημερίδες είναι ελεύθερη, ενώ μετά τις επιστημονικές προσεγγίσεις των εισηγητών θα ακολουθήσει συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και αξιολόγηση των συμπερασμάτων.
Υπογραμμίζεται ότι η Αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, συνεργαζόμενη με όλους τους Φορείς της περιοχής μας, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.