«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός στον Πύργο, για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 55.000 ευρώ

Συνελήφθη, σήμερα (20-5-2014), το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 55χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών του 55χρονου, ανέρχεται...
στο χρηματικό ποσό των 59.161 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».


Συνελήφθη 29χρονος που είχε διαπράξει πληθώρα κλοπών στην Πάτρα
Ο δράστης είχε δραπετεύσει πριν δυο χρόνια από τις φυλακές της Τίρυνθας εκτίοντας ποινή 22 ετών κάθειρξης για ανθρωποκτονία και βιασμό
Από την έως τώρα ερευνά έχουν εξιχνιαστεί είκοσι οκτώ διαρρήξεις σε οικίες στην Πάτρα
Κατά τη σύλληψη του ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά στους αστυνομικούς, ενώ δήλωσε και ψευδή στοιχεία ταυτότητας
Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ο δράστης από την παράνομη δράση του ξεπερνά τις 165.000 ευρώ
Συνελήφθη, προχθές (17-5-2014), το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός, άνδρας, ηλικίας 29 ετών ο οποίος τα τελευταία δυο χρόνια ήταν δραπέτης των φυλάκων και είχε διαπράξει σωρεία κλοπών στην Πάτρα.
Μαζί με τον 29χρονο δραπέτη, συνελήφθη ένας ακόμα ημεδαπός, ηλικίας 14 ετών, ο όποιος ενεργώντας από κοινού μαζί του, επιχείρησαν να διαρρήξουν οικία ηλικιωμένου.
Ειδικότερα οι δυο δράστες, διέρρηξαν ανασφάλιστη είσοδο διαμερίσματος πρώτου ορόφου στο Μπεγουλάκι Πατρών, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον 77χρονο παθόντα και τράπηκαν σε φυγή.
Για την ανεύρεση τους ενεργήθηκαν άμεσα, συντονισμένες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό τους και τη σύλληψη τους λίγη ώρα αργότερα.
Κατά την σύλληψη του ο 29χρονος, αντιστάθηκε σθεναρά στους αστυνομικούς, χτυπώντας τους με κλωτσιές, ενώ στη συνέχεια προκειμένου να παραπλανήσει τις Αρχές και να αποφύγει τη σύλληψη δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.
Από την ενδελεχή εξακρίβωση των στοιχείων του συλληφθέντα, που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι είναι δραπέτης φυλάκων, από τις 17-3-2012 όπου είχε αποδράσει από το σωφρονιστικό κατάστημα Τίρυνθας όπου ήταν κρατούμενος, εκτίοντας ποινή κάθειρξης 22 ετών για ανθρωποκτονία, βιασμό και παράνομη βία.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, ο δράστης, τους τελευταίους πέντε μήνες, είχε διαπράξει είκοσι οκτώ διαρρήξεις οικιών στην Πάτρα, οι οποίες αφορούν τις εξής περιοχές:
  • Δέκα στην Εγλυκάδα,
  • Πέντε στο κέντρο της πόλης,
  • Από τρεις στην Αρόη και στο Γηροκομείο,
  • Από δυο στα Σύνορα και την Περιβολα,
  • Από μια στα Ταμπαχανα, το Μπεγουλακι και τα Εβραιομνηματα.
Το συνολικό περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ο δράστης από την παράνομη δράση του ανέρχεται στο χρηματικό πόσο των 165.350 ευρώ.
Για τη διάπραξη των κλοπών, ο δράστης, χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία κατά την οποία εντόπιζε ισόγειες οικίες οι οποίες ήταν ανασφάλιστες και τις παραβίαζε αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Επισημαίνεται ότι ο 29χρονος το 2002 είχε διαπράξει ανθρωποκτονία, μετά από ληστεία στην Περιβολα Πατρών, κατά την οποία συνεπλάκη με τον παθόντα και τον χτύπησε θανάσιμα με κατσαβίδι στο λαιμό.
Επίσης το 2004 και ενώ ήταν ήδη κρατούμενος στις φυλακές της Κασσαβέτιας Βόλου από κοινού με έναν συγκρατούμενο του βίασαν άλλο κρατούμενο.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο συλληφθέντων περιλαμβάνει τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας κλοπής, της Αντίστασης, της Ψευδής ανωμοτί κατάθεσης και της διάπραξης σωματικών βλαβών.
Ο 29χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ ο 14χρονος αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος λόγω ανηλικότητας.
Οι έρευνες για εμπλοκή των δραστών και σε άλλα αδικήματα ενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών και βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί στη Ναύπακτο για κλοπές
Οι δράστες με κλεμμένο αυτοκίνητο από την Αττική ρυμουλκούσαν σκάφος που είχαν κλέψει το προηγούμενο βράδυ
Συνελήφθησαν προχθές 16-5-2014, το βράδυ στο 3ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος της Μακύνειας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αιτωλίας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Αχαΐας, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 45 και 21 ετών.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο συλληφθέντων περιλαμβάνει τα αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία, της πλαστογραφίας και της αντίστασης.
Ειδικότερα αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου εντόπισαν τους δυο αλλοδαπούς να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο τύπου τζιπ, ρυμουλκώντας ένα σκάφος δέκα μέτρων περίπου το όποιο έφερε δυο μηχανές 275 ίππων η καθεμία και επιχείρησαν να τους ελέγξουν.
Στη θέα των αστυνομικών, οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα και τράπηκαν σε φυγή πεζοί, σε παρακείμενα χωράφια ενώ για τη σύλληψη τους ενεργήθηκαν άμεσα συντονισμένες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα τον εντοπισμό τους σε αγροτική περιοχή, μέσα σε καλύβα και τη σύλληψη τους.
Κατά τη σύλληψη των δυο δραστών, αυτοί προέβαλλαν σθεναρή αντίσταση χτυπώντας τους αστυνομικούς και προσπαθώντας να διαφύγουν χωρίς να τα καταφέρουν.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το όχημα των δραστών είχε αφαιρεθεί πριν είκοσι μέρες περίπου από τα Βριλήσσια και οι δυο συλληφθέντες είχαν τοποθετήσει σε αυτό πινακίδες κυκλοφορίας οι οποίες άνηκαν σε άλλο όχημα ίδιας μάρκας και ίδιου μοντέλου ενώ παράλληλα το ρυμουλκόμενο σκάφος είχε κλαπεί το προηγούμενο βράδυ από εταιρία στο Κορωπί.
Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στο κλεμμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, βρήκαν και κατέσχεσαν μεταξύ άλλων μία κουκούλα μεγάλων διαστάσεων για σκάφος και πολλά διαρρηκτικά εργαλεία ενώ σε σωματικές έρευνες που ενεργήθηκαν στους δυο συλληφθέντες βρέθηκαν το χρηματικό ποσό των 658 ευρώ, δυο κινητά τηλέφωνα και τέσσερις κάρτες sim.
Από τον έλεγχο των στοιχείων των συλληφθέντων προέκυψε ότι ο 45χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για τα ίδια αδικήματα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ το προανακριτικό έργο και οι έρευνες ενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου, σε συνεργασία με Τμήμα Ασφάλειας Κορωπίου.