«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

ΑΘΗΝΑ - Δυναμική κινητοποίηση από αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ για μέτρα προστασίας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 Δυναμική κινητοποίηση στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) απαιτώντας άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους και του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκτός από την ΟΒΣΑ, η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας, η Ομοσπονδία Κατεργασίας Ξύλου, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, 33 Σωματεία ΕΒΕ και 8 Επιτροπές Αγώνα. Ακόμη συμμετείχε και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Οι αυτοαπασχολούμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κάνιγγος και πορεύτηκαν στο υπουργείο Οικονομικών με συνθήματα όπως «Τέρμα πια στην κοροϊδία, δώστε λεφτά για την Υγεία»«Δεν θα παζαρέψουμε άλλο τη ζωή μας, αφορολόγητο η απάντησή μας» και «Μέτρα τώρα για το εισόδημά μας, κάλυψη των αναγκών για μας και τα παιδιά μας». Στην κεφαλή της πορείας ήταν 3 φορτηγά με σημαίες της ΟΒΣΑ και τα αιτήματα των αυτοαπασχολουμένων, ενώ στη συμβολή των οδών Σταδίου και Ομήρου συναντήθηκαν με τους ταξιτζήδες, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στη Σπύρου Πάτση και μπήκαν με τα οχήματά τους στο τέλος της πορείας. 

Στη συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών μίλησε ο Δημήτρης Βιτάλης, αντιπρόεδρος της ΟΒΣΑ, ο οποίος σημείωσε πως «ζούμε τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής στη Δημόσια Υγεία εδώ και δεκαετίες», πρόσθεσε ότι...

Η συνέχεια ΕΔΩ: www.902.gr