«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου


ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΡΓΙΑΔΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 Με σύνθημα  «ομορφαίνουμε τον τόπο και την ζωή μας» εθελοντές της Σαργιάδας πραγματοποίησαν δράσεις  καθόλη την διάρκεια του Σαββατοκύριακου. 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαργιάδας σε συνεργασία  με την Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου ξεκίνησαν το Σάββατο καθαρισμούς, βαψίματα και φυτεύσεις  στους χώρους του πολιτιστικού κέντρου και της πλατείας του χωριού.

Στις δράσεις συμμετείχαν...

  η Υπεύθυνη της Ακτίνας Eθελοντισμού κ. Βούλα Γουργολίτσα καθώς επίσης και η κ.Δήμητρα Αβράμπου οι οποίες επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο πολιτιστικό κέντρο του Συλλόγου.

Την Κυριακή οι δράσεις συνεχίστηκαν με εργασίες καλλωπισμού  στον περίβολο  του Ιερού Ναού  και του κεντρικού δρόμου μέχρι το κοιμητήριο.




Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαργιάδας κ. Κωνσταντίνος Βραχωρίτης ανέφερε ότι οι δράσεις θα συνεχιστούν :

«‘Όλοι  μαζί σεβόμαστε  το δημόσιο χώρο, προστατεύουμε και αγαπάμε το πράσινο σε κάθε γωνιά του χωριού μας. Συμμετέχουμε σε δράσεις, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την καλύτερη ποιότητα ζωής.  Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Αγρινίου και κυρίως την υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού κ. Βούλα Γουργολίτσα και την κ. Δήμητρα Αβράμπου  για την άμεση και έμπρακτη ανταπόκριση στο κάλεσμα  του συλλόγου μας.  Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ  σε όλους τους εθελοντές μας οι οποίοι για μια ακόμη φορά ανταποκρίθηκαν και ομόρφυναν το χωριό μας».





 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΝΕΡΟΥ

  Από την ΔΕΥΑΑ ανακοινώνεται ότι,  αύριο Τρίτη20-04-2021, από ώρα 10:00 το πρωί έως 13:00 το μεσημέρι θα γίνει η διακοπή νερού στοβορειοανατολικό τομέα της πόλης λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

- η περιοχή βόρεια και ανατολικά του Πάρκου

- η περιοχή  του παλαιού Νοσοκομείου

- η περιοχή βόρεια της οδού Αχελώου και Ζαλόγγου

- η περιοχή Αγίου Θωμά

- η περιοχή παλαιού Αγίου Χριστοφόρου

- η περιοχή “Δυο Ρέματα”

- η περιοχή οδού Γούναρη

- η περιοχή νέου κτηρίου ΕΛΕΠΑΠ

 

***

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ TEST COVID

 Αρνητικά ήταν όλα τα αποτελέσματα των τεστ covid που διενεργήθηκαν σε κατοίκους του  καταυλισμού Ρομά στην περιοχή του Δημοτικού Σταδίου Αγρινίου. 

 Η Κινητή Μονάδα Υγείας του ΕΟΔΥ,  σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου, διενήργησε   δειγματοληψία στην περιοχή για προληπτικούς λόγους. 

Παράλληλα  έγινε  εκτενής ενημέρωση για τα μέτρα αυτοπροστασίας κατά του covid   από εκπροσώπους του Κέντρου Κοινότητας - Παράρτημα  Ρομά  και τον  Αλέξανδρο Κοκκώνη, Διαμεσολαβητή του Δήμου Αγρινίου. 

«Στόχος μας είναι η προστασία των κατοίκων  της περιοχής με τη λήψη κάθε δυνατού μέτρου για την αποτροπή της διάδοσης του covid. Παράλληλα γίνονται ενημερώσεις  για τα μέτρα αυτοπροστασίας από τη νόσο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε,  για μια ακόμη φορά,  τον συντονιστή του ΕΟΔΥ και το ιατρικό προσωπικό για την παροχή  όλης της βοήθειας»,  ανέφερε σχετικά οΑντιδήμαρχος Αγρινίου Κώστας  Καλαντζής.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Διαδικτυακή Δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αγρινίου

3o Διαδικτυακό Σεμινάριο

 

 Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αγρινίου και η Διεύθυνση ΚοινωνικήςΠροστασίας και Δημόσιας Υγείας,  σε συνεργασία με το  Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), συνεχίζουν την υλοποίηση της Διαδικτυακής Δράσης Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη. Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο του Πιλοτικού Προγράμματος  ενίσχυσης των ΚΕΠ Υγείας από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής.

 ·         Το 3ο Διαδικτυακό Σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Τρίτη 20/4/21, 12.30μμ , με θέμα: «Κατάθλιψη – υποστήριξη των φροντιστών»

 Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη 3η Συνάντησημέσω:

·         ζωντανής μετάδοσης στο Facebook στην Σελίδα Κοινωνικό Ιατρείο Δήμου Αγρινίου, πατώντας τον σύνδεσμο: https://www.facebook.com/KoinonikoIatreioDemouAgriniou

·         της πλατφόρμας τουzoom, κάνοντας κλικ στους παρακάτω σύνδεσμο:

·         https://zoom.us/j/98821557585

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

 

***

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛ.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 και ώρα 10:00 π.μ. θα διεξαχθεί μέσω ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ, η 1η/2021 Τακτική Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου με θέμα: « Απολογισμός Δράσεων Πολιτικής Προστασίας και λήψη μέτρων ετοιμότητας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2021».

  ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ