«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

ΚΚΕ ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας - Παγκόσμια μέρα Υγείας - & πρόγραμμα περιοδειών

 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠ΄ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥ - ΑΓΡΙΝΙΟ!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ

με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απρίλη.

 

«Υπάρχει πείρα πλέον για την αντιμετώπιση της πανδημίας,

για τις ευθύνες της κυβέρνησης.

Να αξιοποιηθεί απ’ το λαό του νομού προς όφελός του!»

 

  Η πανδημία είναι εδώ, καλπάζει, βρίσκεται στο 3ο της κύμα, με το νομό Αιτωλοακαρνανίας να παραμένει στο «βαθύ κόκκινο». Ο λαός του νομού συνεχίζει να δίνει τη μάχη, για την υγεία και τη ζωή του. Παράλληλα μετράει τις συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης, που έχει πυξίδα τις ανάγκες της οικονομίας των λίγων και όχι την προστασία της υγείας του λαού...

  Οι ανάγκες της οικονομίας των λίγων, φέρνουν τις παλινωδίες, τα μπρος-πίσω της κυβέρνησης, που αυξάνουν τον προβληματισμό, την αγανάκτηση, το φόβο, μειώνουν την εμπιστοσύνη, την αντοχή του κόσμου.

  Η κυβέρνηση φορτώνει στον λαό τις ευθύνες της κυβέρνησης για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας.

  Όλο το προηγούμενο διάστημα οι υγειονομικοί, σωματεία εργαζομένων, αγροτικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς, τόνιζαν την ανάγκη και διεκδίκησαν άμεσα και δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του ιού.

  Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μεγάλη και συνεχής, για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας στο νομό.

  Ένας χρόνος και παραπάνω από την έναρξη της πανδημίας και μόλις πριν λίγο διάστημα το μεγαλύτερο νοσοκομείο του νομού το ΓΝ Αγρινίου, απέκτησε μοριακό αναλυτή, που είναι ο λιγότερος εξοπλισμός που έπρεπε να έχει. Με τα τεστ όμως να είναι περιορισμένα, θύματα της λογικής του περιορισμού του κόστους, ενώ οι ανάγκες είναι αυξημένες.

  Φτάσαμε στον Απρίλη και μόλις 5800 έχουν εμβολιαστεί κανονικά σε όλο το νομό, δηλαδή και με τη δεύτερη δόση, ώστε να είναι πλήρως καλυμμένοι. Η ανάγκη του μαζικού εμβολιασμού έχει σκοντάψει, με ευθύνη της κυβέρνησης, στις δεσμεύσεις της ΕΕ, στα παζάρια και τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στους φαρμακευτικούς ομίλους και τα διάφορα καπιταλιστικά κράτη.

  Ταυτόχρονα, συνεχίζονται τα περιστατικά για να κάνει κάποιος ένα εμβόλιο να χρειάζεται να διανύσει 30-40 χλμ από τον τόπο κατοικίας του.

  Πλέον δεν μπορεί να μιλάμε για μια έκτακτη κατάσταση, υπάρχει πείρα για την αντιμετώπισή της, χρειάζονται γιατροί, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, παράλληλα υποδομές, απλές κλίνες, κλίνες ΜΕΘ κ.ά.

  Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, είναι σε κακό χάλι, χωρίς να μπορεί να παίξει το ρόλο της, να φροντίσει περιστατικά, είτε covid με ήπια συμπτώματα, είτε άλλα περιστατικά. Με αποτέλεσμα να μπουκώνουν τα 2 υποστελεχωμένα  νοσοκομεία του νομού και περιστατικά μη covid να μην βρίσκουν γιατρειά πουθενά.

  Ο ιδιωτικός τομέας Υγείας, οι κλινικές, κάνουν πάρτι και χρυσές δουλειές, πάνω στα κενά και τις ελλείψεις του δημόσιο τομέα.

  Η κυβέρνηση αντί να στελεχώσει τα 11 Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, μαζί με τη σταθερή παρουσία και κινητών μονάδων Υγείας για να πραγματοποιούν τα τεστ, να καταγράφουν το αποτέλεσμα, αλλά και να δίνουν οδηγίες ανάλογα μ’ αυτό, πετά ξανά το μπαλάκι στον λαό και στην “ατομική του ευθύνη”, με τα self-test. Η αντιμετώπιση, όμως, της πανδημίας δεν μπορεί να γίνει χωρίς κρατική επιδημιολογική καταγραφή και επίβλεψη.

  Πλέον υπάρχει πείρα και στο λαό του νομού μας. Μπορεί και πρέπει να την αξιοποιήσει προς όφελός του!

  Οι συνέπειες και η αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως και της κρίσης δεν είναι για όλους το ίδιο. Από τη μια, ξεχαρβαλωμένο δημόσιο σύστημα υγείας και από την άλλη οι κλινικάρχες που θησαυρίζουν, από τη μια, 534€, αναστολές, απολύσεις, τηλεργασία, χρέη και από την άλλη, αύξηση κερδών και δις ευρώ τσάμπα χρήμα απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης, δηλαδή πάλι απ’ την τσέπη των λαών της ΕΕ.

  Αυτό που απέτυχε σήμερα δεν είναι η "διαχείριση" της πανδημίας, ούτε ότι η κυβέρνηση πάει "βλέποντας και κάνοντας", όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Από κοινού, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, από κοντά και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που επαναλαμβάνει το «να συνεννοηθούμε και μετά να ακονίσουμε τα ξίφη μας», έβαλαν το χεράκι τους για την άσχημη κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, και όλοι μαζί πάνε "βλέποντας και κάνοντας" με μοναδικό κριτήριο τις αντοχές της καπιταλιστικής οικονομίας.

  Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον αγώνα των ίδιων των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών και μικροεπαγγελματιών και ΕΒΕ. Να γίνει η αγανάκτηση, ώριμη πολιτική σκέψη και επιλογή. Αυτοί έχουν τη δύναμη στα χέρια τους, αυτοί μπορούν να αλλάξουν άμεσα την κατάσταση, να διεκδικήσουν και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία:

·         Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, κλινικές και μονάδες που βρίσκονται στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Να λειτουργήσουν με κρατική ευθύνη κάτω από ένα ενιαίο σχέδιο για την καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών και των εργαζομένων για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

·         Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, να καλυφτούν όλες οι ανάγκες, στα νοσοκομεία και τα ΚΥ.

·         Να γίνουν τώρα οι προσλήψεις του προσωπικού, στις θέσεις που ήδη έχουν προκηρυχτεί, χωρίς καμιά καθυστέρηση.

·         Να γίνουν μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ στον πληθυσμό και να υπάρξει κρατικός έλεγχος σε ευαίσθητους χώρους όπως γηροκομεία, ιδρύματα, μεγάλους εργασιακούς χώρους κ.α.

·         Να προχωρήσουν άμεσα και γρήγορα οι εμβολιασμοί. Πρόσβαση σε όλα τα ασφαλή εμβόλια για τον πληθυσμό, για να προχωρήσει με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Να ενταχθούν οι υγειονομικοί στα βαρέα και ανθυγιεινά.

ΚΚΕ - Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας

***

ΚΚΕ_ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας_Παγκόσμια μέρα Υγείας_&_πρόγραμμα περιοδειών

   Η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, διοργανώνει περιοδείες, με επικεφαλής το Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για την Υγεία και την κατάσταση του συστήματος Υγείας στο νομό.

 

   Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

·        Παρασκευή 9 Απρίλη, ώρα 11:00 στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας

                               ώρα 13:00 στο Κέντρο Υγείας Αστακού

·        Σάββατο 10 Απρίλη, ώρα 9:00 συνάντηση με το Δήμαρχο Αμφιλοχίας

                             ώρα 11:00 συνάντηση με το Δήμαρχο Αγρινίου

 

        Επίσης, το Σάββατο 10 Απρίλη, ώρα 13:00, ανήμερα της Εξόδου του Μεσολογγίου, θα παρευρεθεί και θα καταθέσει στεφάνι στον Κήπο των Ηρώων, στα πλαίσια των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

 

ΚΚΕ - Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας