«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Επιχείρηση καθαριότητας

 Συντονισμένη επιχείρηση  γενικού καθαρισμού  και απομάκρυνσης ογκωδών αντικειμένων και απορριμμάτων πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί  συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας και της Τεχνικής Υπηρεσίας  υλοποιώντας το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για δράσεις καθαριότητας και απολύμανσης.

Νωρίς το πρωί,   συνεργεία της Καθαριότητας  πραγματοποίησαν εκτενείς παρεμβάσεις   περιμετρικά της πλατείας Δημοκρατίας ( Ι. Σταίκου – Στοά Παπαγιάννη) απολυμαίνοντας δρόμους, πεζοδρόμια  και  κάδους απορριμμάτων....

  

Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος με συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίαςπραγματοποίησαν εργασίες καθαρισμού σε παράνομη χωματερή στην περιοχή Ερμίτσα.Μηχάνημα έργου με ένα  φορτηγό καθαριότητας  απομάκρυναν σκουπίδια και μπάζααπό σημείο όπου είχε δημιουργηθεί εστία μόλυνσης.Το συγκεκριμένο σημείο όπως και πολλά άλλα σημεία σε όλο το εύρος του Δήμου, έχουν καθαριστεί αρκετές φορές στο παρελθόν.

Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούνταςτα Σάββατα εντάσσονται στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών : «  Δε σταματάμε να προσφέρουμε συνεχώς προς όφελος της κοινωνίας με υπηρεσίες τόσο στο κέντρο όσο και στις δημοτικές ενότητες. Δυστυχώς,  υπάρχουν πολλά σημεία όπου με ανευθυνότητα κάποιοι εναποθέτουν τα σκουπίδια τους χωρίς να αναλογιστούν τις ευθύνες απέναντι στους συμπολίτες αλλά και το περιβάλλον που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.Παρακαλούμε τους πολίτες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται παραβατικές συμπεριφορές, να επικοινωνούν με τον Δήμο Αγρινίου, στο 15194, γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Διαδικτυακή Δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αγρινίου

 

 

 

 

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αγρινίου και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας,  σε συνεργασία με το  Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), υλοποιούν Διαδικτυακή Δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη. Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο του Πιλοτικού Προγράμματος  ενίσχυσης των ΚΕΠ Υγείας από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής.

 

Η κατάθλιψη επηρεάζει ανθρώπους όλων των ηλικιών, από όλα τα κοινωνικά στρώματα, σε όλες τις χώρες, πολύ περισσότερο στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας το τελευταίο διάστημα εν μέσω της πανδημίας.

 

Η συγκεκριμένη δράση έχει σκοπό την διαδικτυακή ενημέρωση, ορθή πληροφόρηση, και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την κατάθλιψη και συμπεριλαμβάνει τρείς ενότητες ομιλιών με τα ακόλουθα θέματα:

 

·         Τρίτη   6/4/21, 12.30μμ  - Ενημέρωση / Ψυχο-εκπαίδευση  για την κατάθλιψη : Κατηγορίες, συμπτώματα, αντιμετώπιση  και συννοσηρότητα

·         Τρίτη 13/4/21, 12.30μμ  - Κατάθλιψη εν μέσω Covid 19  : Επιπτώσεις στις διαπροσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις, στην οργανική υγεία και οικονομικές συνέπειες. Ζώντας με την κατάθλιψη- Μορφές θεραπείας - Συμπτώματα εφόσον έχουμε νοσήσει από Covid-19

·         Τρίτη 20/4/21, 12.30μμ  - Κατάθλιψη – υποστήριξη των φροντιστών

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις συναντήσεις μέσω:

ζωντανής μετάδοσης στο Facebookστη Σελίδα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, πατώντας τον σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/KoinonikoIatreioDemouAgriniou

της πλατφόρμας τουzoom, κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους

6/4   -  12.30        -              https://zoom.us/j/95355214465

13/4 - 12.30         -              https://zoom.us/j/97939545024

20/4 - 12.30         -              https://zoom.us/j/98821557585

 

Η ευαισθητοποίηση και έγκαιρη διάγνωση αποτελεί σημαντικό παράγοντα θετικής πρόβλεψης της ασθένειας.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

*

ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥ,  ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ

 

 

Ο Δήμος Αγρινίου (Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας- Κοινωνικό Φαρμακείο- Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών) , ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τριχωνίδοςενημερώνουν για την εθνική εκστρατεία εμβολιασμού.

Oι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στον εμβολιασμό μέσω της άυλης συνταγογράφησης ή για όσους δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση μέσω on-line πλατφόρμας (https://emvolio.gov.gr/).

Εναλλακτικά, μπορούν να απευθύνονται στα φαρμακεία, στα οποία, εφόσον προσκομίζουν  το ΑΜΚΑ, είναι σε θέση να κλείσουν ραντεβού για  τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, ο πολίτης μεριμνά για την έγκαιρη προσέλευση του στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15’ πριν από την ώρα του ραντεβού), με στόχο να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας εμβολιασμού και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.

Σημειώνεται ότι, την ημέρα του ραντεβού, ο πολίτης οφείλει:

·         Να φέρει την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του.

·         Να γνωρίζει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του.

·         Επιπλέον, να φέρει τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).

Ο εμβολιασμός είναι δωρεάν για όλους. Στόχος της  Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού άνω των 18 ετών. Το εμβόλιο είναι προαιρετικό, αλλά απαραίτητο για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας. Και δεν ξεχνάμε. Συνεχίζουμε να φοράμε μάσκα και να κρατάμε αποστάσεις.

 

   ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΟΙΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΣΊΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ