«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

ΚΚΕ - Ομιλίες στο Αγρίνιο και Αμφιλοχία ''Με το ΚΚΕ μπροστά, για να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση για τις ανάγκες, το δίκιο μας!

Με σύνθημα “Με το ΚΚΕ μπροστά, για να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση για τις ανάγκες, το δίκιο μας!”, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες, την Κυριακή 25 Απρίλη, στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο και στην Αμφιλοχία.
Στον Άγιο Κωνσταντίνο, το πρωί της Κυριακής, μίλησε ο Βασίλης Θεοδωρόπουλος, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, ενώ αντίστοιχα στην Αμφιλοχία μίλησε η Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλος Αμφιλοχίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης»...

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις τελευταίες εξελίξεις με την πανδημία, για τις ευθύνες της κυβέρνησης. Παρά τον εφησυχασμό που εκπέμπει η κυβέρνηση μπροστά και στο άνοιγμα του τουρισμού, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Η λογική της κυβέρνησης ότι “με εμβόλια και self-tests τελειώνει η πανδημία” είναι παραπλανητική και επικίνδυνη.
Στάθηκαν και στον απεργιακό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Πέμπτη στις 6 Μάη που θα γιορταστεί, μεταξύ πολλών άλλων και στις δύο πόλεις, από σωματεία και φορείς τους εργατικού, λαϊκού κινήματος.
Τόνισαν ότι είναι ευκαιρία να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση για το νέο νομοσχέδιο, που  φέρνει τις “ανατροπές του αιώνα” στα εργασιακά δικαιώματα και τη συνδικαλιστική δράση. Η κυβέρνηση καταργεί το 8ωρο, που κατακτήθηκε το 1920, παρουσιάζοντάς το ως “πρόοδο”! Το νομοσχέδιο, προαπαιτούμενο για τις νέες μεγάλες επενδύσεις στην “πράσινη” και “ψηφιακή” οικονομία, του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, ξεκαθάρισαν ότι πρέπει να αποσυρθεί!
Κλείνοντας αναφέρθηκαν και στο 21ο Συνέδριο του Κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 έως 27 Ιούνη, με σύνθημα «Δυνατό ΚΚΕ. Νους-Καρδιά-Οργανωτής της εργατικής πάλης για το Σοσιαλισμό». Οι Θέσεις της ΚΕ, έχουν ήδη μπει σε χιλιάδες εργατικά, λαϊκά σπίτια.
Το κύριο βάρος του Συνεδρίου επικεντρώνεται στο Κόμμα, στην ευθύνη για την ανάπτυξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, της Κοινωνικής Συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση για την εργατική εξουσία. Σε συνθήκες που, στη χώρα μας και διεθνώς, δείχνουν ότι τα προβλήματα και ανταγωνισμοί των αστικών κρατών και των επιχειρηματικών ομίλων, θα δυσκολεύουν τη ζωή όλο και περισσότερο, των λαών.

ΚΚΕ - Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας