«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Να παρθεί τώρα πίσω η δίωξη των αγωνιζόμενων αγροτών


 ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΥΡΙΟΥ

 

Να παρθεί τώρα πίσω η δίωξη των αγωνιζόμενων αγροτών

Υπερασπίζουμε το δίκαιο και τον αγώνα μας

 

Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των 4 αγωνιστών αγροτών που σέρνονται σε δίκη την Τρίτη 13 Απρίλη, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της Ο.Α.Σ. ( Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας) , γιατί συμμετείχαν σε κινητοποίηση το Φεβρουάριο 2019 στην Ιόνια οδό , στο ύψος Χαλίκι, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνίας και κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος...

Μετά από τόσους μήνες σε συνθήκες πανδημίας και ενώ οι αγρότες και κτηνοτρόφοι παραμένουν στην πράξη προκλητικά αβοήθητοι, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη τις διώξεις που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η δικαστική δίωξη σε βάρος των συναδέλφων μας επί της ουσίας στρέφεται ενάντια στο ίδιο το συνδικαλιστικό μας δικαίωμα, αναδεικνύεται ότι το κράτος δουλεύει μια χαρά και έχει συνέχεια όταν πρόκειται να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Από την άλλη μεριά η κυβέρνηση δηλώνει ανήμπορη να ελέγξει τις αθρόες εισαγωγές και τις παράνομες ελληνοποιήσεις σε μια σειρά προϊόντα (λάδι, πατάτα, κρέας, γάλα κ.ά.) από ό,τι φαίνεται ο νόμος δεν μπορεί να αγγίξει τους μεγαλέμπορους και τους μεταποιητές.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι μάταια και άδικα κοπιάζει να μας τρομοκρατήσει. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η αγροτιά που μάχεται στα μπλόκα για την επιβίωσή της, δεν πρόκειται να φοβηθεί και να κάνει πίσω.

Με καθαρό ποιοι είναι οι εχθροί μας, η πολιτική κυβερνήσεων, η ΚΑΠ της ΕΕ, τα μονοπώλια, οι μεγαλοεπιχειρηματίες αγρότες που κοιτάνε να "καταπιούν" τη γη και την παραγωγή μας για ένα ξεροκόμματο, με συμμάχους τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, δίνουμε κοινό αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, παίρνουμε κοινές πρωτοβουλίες.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ακτίου – Βόνιτσας και ο Αγροτικός Σύλλογος Θυρίου καλεί τους αγρότες και όλους τους φορείς της περιοχής να καταδικάσουν τα νέα αγροτοδικεία και την ποινικοποίηση του αγώνα των αγροτών. Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσοι αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και βαρβαρότητα που ζούμε. Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμά μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες, κανείς δεν μας το χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 13 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 9:30πμ