«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Αξιοποίηση Φράγματος Πείρου Παραπείρου: Όταν η πραγματικότητα, πεισματικά, διαψεύδει την Περιφερειακή Αρχή

 

Ο Περιφερειάρχης για άλλη μια φορά, καθοδηγούμενος από το άγχος του να παρουσιάσει έργο, καταφεύγει στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, χαρακτηρίζοντας τον διαγωνισμό που κάναμε εμείς το 2018 ως έκθεση ιδεών.
 
Και αυτό δεν το λέμε εμείς.
 

Το λέει η ΙΔΙΑ η Περιφερειακή αρχή, μιας και στο πρακτικό της 13/04/2021 της Οικονομικής Επιτροπής επισημαίνεται, ρητά, ότι...

η ανάθεση υπηρεσιών σε τεχνικό σύμβουλο γίνεται σε συνέχεια του διαγωνισμού που έκανε η Περιφέρεια το 2018 και της ιδέας πρότασης που κατατέθηκε για την υλοποίηση του οράματος, που πλέον είναι κτήμα και διεκδίκηση για την Αχαΐα.

 
Δηλαδή, το 2018 έγινε το πρώτο και θεμελιώδες βήμα για την ωρίμανση του έργου και από Περιφερειάρχης, από το 2019 που ανέλαβε, ΘΑ προχωρήσει σε ανάθεση σε τεχνικό Σύμβουλο στο προσεχές χρονικό διάστημα.

 
Κύριε Περιφερειάρχη,
 
περιμένατε μέχρι τον Οκτώβριο του 2020 για να σας υποβάλλει σχετικό αίτημα ο Δήμος Ερυμάνθου.

 έκτοτε, αφήσατε έξι μήνες να περάσουν για να το φέρετε στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.
 Προφανώς, θα υπάρξει και ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την επιλογή αναδόχου και ο χρόνος υλοποίησης του έργου. Άρα με μαθηματική ακρίβεια οδεύουμε προς το τέλος του 2021.
 

Το ερώτημα, πλέον, είναι σαφές. Γιατί καθυστερήσατε σχεδόν δύο χρόνια;

 
Όταν η πραγματικότητα, πεισματικά, σας διαψεύδει, το καλύτερο που έχετε να προσφέρετε στον τόπο μας είναι να μην καθυστερείτε άλλο.

 
Φροντίστε η ολοκληρωμένη παρέμβαση στην παραλίμνια περιοχή του Φράγματος Πείρου Παραπείρου να ενταχθεί και να ολοκληρωθεί εντός της νέας προγραμματικής περιόδου και σταματήστε να αντιστρέφετε την πραγματικότητα.

 
Κύριοι, δουλέψτε. Αυτό είναι το χρέος σας. Αρκετά με τα λόγια και την αυτοπροβολή που έχετε αναγάγει σε αυτοσκοπό.

Α. Κατσιφάρας