«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου: Η κυβέρνηση διχάζει και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα

Η κυβέρνηση διχάζει και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα

 Η κυβέρνηση τις τελευταίες δυο μέρες ξεπέρασε τον εαυτό της, παραβιάζοντας κάθε έννοια λογικής, κάθε έννοια ηθικής δεοντολογίας και αποδεικνύοντας την απόλυτη κοινωνική μεροληψία της.

Ειδικότερα:

Ø  Μετά από  πέντε  μήνες lockdown, η πανδημία καλπάζει με τον αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων να καταγράφουν ρεκόρ και τον συνολικό αριθμό θανάτων να υπερβαίνει τους 8.000.

Και όμως, η κυβέρνηση εξαγγέλλει άρση των περιορισμών και επιστροφή στη κανονικότητα. Η ίδια κυβέρνηση που οδήγησε τη χώρα σε...

ολικό lockdown με 1.000 ημερήσιακρούσματα,  τώραμε 4.000  ημερήσια κρούσματα προαναγγέλλει άνοιγμα της αγοράς,  άνοιγμα του τουρισμούκαι επαναλειτουργία των  σχολείων. Υπάρχει άραγε κάποιαλογική εξήγηση γι’ αυτές τις παλινωδίες και αντιφάσεις;

 Ø  Τη μέρα που η πανδημία χτυπούσε κόκκινο σε όλους τους δείκτες,  η κυβερνητική πλειοψηφία μέσα από μια διαδικασία - παρωδία και με εντελώς αστήριχτες κατηγορίες, επικύρωσε την προειλημμένη απόφασή της για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Είναι προφανές ότι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες των ΜΜΕ  δεν συγχώρησανποτέ την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για επιβολή κανόνων στο τηλεοπτικό πεδίο. Δεν συγχώρησαν ποτέ το γεγονός ότι για πρώτηφοράαναγκάστηκαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και το Ελληνικό Δημόσιο να εισπράξειχρήματα από τη χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων.

Η διαπλοκή πολιτικής και επιχειρηματιών των ΜΜΕέχει μακρά παράδοση στη χώρα. Όμως είναι η πρώτη φορά που μίακυβέρνηση δείχνει τόσο αδύναμη, τόσο εξαρτημένη και χειραγωγούμενη από τα συμφέροντατων συγκεκριμένων επιχειρηματιών.

 

Ø  Μια μέρα μετά,  ο πρωθυπουργός προχώρησε  σε μια από τις γνωστές επικοινωνιακές φιέστες του, παρουσιάζοντας το  Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, υποσχόμενος 57 δισ. ευρώ στην αγορά και 200.000 νέες  θέσεις εργασίας.

Βέβαια αυτά που πρότεινε επί της ουσίας είναι η πλήρης απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με άμεσο αντίκτυπο στους μισθούς,  η συρρίκνωση των μικρομεσαίων  επιχειρήσεων,  η μείωση της φορολογίας για τις ευκατάστατες εισοδηματικά τάξεις και τις μεγάλες επιχειρήσεις, η ταυτόχρονη μεταφορά φορολογικών βαρών στην κατανάλωση και τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες  και τέλος,η μείωση των κοινωνικών δαπανών.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα πάρτι για τα μεγάλα συμφέροντα σε βάρος των πραγματικών αναγκών τηςμεγάληςπλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.

Με λίγα λόγια, μέσα σε δυο μέρες η κυβέρνησηαποκάλυψε πλήρως το πραγματικό σχέδιό της:

Ø  Σταδιακή απόσυρση του κράτους από την προστασία της δημόσιαςυγείας και μεταφορά της ευθύνης στους πολίτες μέσω των περίφημωνselftest.

 

Ø  Πλήρης αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου  και σε βάρος της μικρομεσαίαςεπιχειρηματικότητας, των ελευθέρωνεπαγγελματιών και των μισθωτών.

 

Ø  Στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων, δημιουργίακοινωνικούαυτοματισμού,τεχνητήςπόλωσης και διχασμού της κοινωνίας.

 

 

Πλέον είναι σαφές: Η κυβέρνησηδεν είναι απλώς κατώτερη των περιστάσεων. Είναι  επικίνδυνη για τη χώρα.