«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ 2021

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

          ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ 2021

 Η 7η Απριλίου έχει καθιερωθεί από το 1948 ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (@WorldHealthOrganization).  Η φετινή επέτειος με μήνυμα  "Building a Fairer, HealthierWorld", δηλαδή «Δημιουργώντας έναν πιο δίκαιο και υγιέστερο κόσμο» είναι αφιερωμένη στα Κοινωνικά Φαρμακεία που με τη δράση τους αποτελούν μέσο για έναν πιο δίκαιο και υγιή κόσμο γι αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη...


Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αγρινίου λειτουργεί από το 2012 και εξυπηρετεί περισσότερους  από 2000 ωφελούμενους ετησίως. Οι δωρεές που δέχεται ανέρχονται μηνιαίως  στα περίπου 1000 φαρμακευτικά σκευάσματα  από τα οποία τα 600 δίνονται σε πολίτες αλλά και φορείς (ιδρύματα αναπήρων και ηλικιωμένων, όμορα Κοινωνικά Φαρμακεία) συμβάλλοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό στην εξασφάλιση της φαρμακευτικής περίθαλψης πολλών ευάλωτων ομάδων της τοπικής κοινωνίας αλλά και πέρα από αυτήν.

Καθόλη τη διάρκεια της Πανδημίας, όπου η πρόσβαση στις διάφορες δομές υγείας έγινε ακόμα πιο δύσκολη, το Κοινωνικό Φαρμακείο Αγρινίου παρέμεινε άμεσα προσιτό στους πολίτες και συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε φορείς και πολίτες για τη συμπαράσταση και ιδιαίτερα τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αγρινίουκαθώς και τη μη Κερδοσκοπική Εταιρία Givmedγια τη διευκόλυνση και την ανάδειξη του έργου μας.

 

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΟΙΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΣΊΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

 

***

TEST ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΟΔΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

 

Στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων του ΕΟΔΥ,  σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου και την 3η ΤΟΜΥ Αγρινίου,  σήμερα Τετάρτη  7 Απριλίου 2021 θα διενεργηθούν  δωρεάν  τεστ κορωνοϊού (rapidtests Covid-19) στην είσοδο του Δημαρχείου (Χαριλάου Τρικούπη 10) από τις 9.30π.μ. έως τις 13:00 μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται τηρώντας ΑΥΣΤΗΡΑ τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας (μάσκα, διατήρηση αποστάσεων ασφαλείας) και να προσκομίζουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ το ΑΜΚΑ τους, διευκολύνοντας το έργο της ΚΟΜΥ (Κινητών Ομάδων Υγείας).

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ