«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!!

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012

 

 Ταχ. Δ/νση : Κατεχάκη 56                                                                                                                                                                                

  Τ.Κ.: Αθήνα – 11525                                                                                         Αθήνα, 20 -04-2021

Ιστοσελίδα: www. oseade.blogspot.com                                                     Α.Π : 30

Τηλ.: 2132035750 - Φάξ:2132035723

Τηλ. Προέδρου: 6909612632                                                    ΠΡΟΣ : - Όλους τους συναδέλφους  

E-mail Προέδρου: gabrielioannidis@gmail.com                                      - ΜΜΕ

Τηλ. Γεν. Γραμματέως: 6906696232                             

E-mail Γεν. Γραμ.: margaritageo@gmail.com                                   

 

ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

     Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά – Απαντάμε στην αντεργατική επίθεση

Δίνουμε αγωνιστικό  παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση

στις 10.00 πμ στο Σύνταγμα

 

Φέτος, 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της ΝΔ  επιδιώκει να βάλει τα συνδικάτα στο γύψο και να επιβάλλει 10ωρη εργασία, κατακτήσεις που για να κατοχυρωθούν χρειάστηκαν ποτάμια αίματος και σκληρούς αγώνες της τάξης μας.

Όλοι στο πόδι! Δίνουμε την δική μας απάντηση στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο τις ανατροπές του αιώνα....

 

Απαντάμε αγωνιστικά στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης για την επιβολή της 10ωρης εργασίας, την κατάργηση αμοιβής των υπερωριών, τη διεύρυνση της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις και την «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την σύνδεση του μισθού με την «απόδοση» στις κρατικές υπηρεσίες, την προώθηση της εργοδοτικής και κρατικής παρέμβασης στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων,  το χτύπημα βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Οι σχεδιασμένες αυτές ρυθμίσεις αφορούν και επιδρούν σε όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Τινάζει στον αέρα τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους και στηρίζει τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρήσεων, φορτώνοντας και νέα βάρη στις πλάτες του λαού. Είναι μέτρα με στόχο τη μετατροπή των εργαζομένων  σήμερα, των παιδιών μας αύριο σε σύγχρονους σκλάβους.

Αποτελεί πρόκληση η κυβερνητική προπαγάνδα για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων ότι όλα θα γίνονται μόνο αν τα θέλει ο εργαζόμενος, αφού όλοι γνωρίζουν ότι στους χώρους δουλειάς δεν κυριαρχεί η ελεύθερη βούληση του εργαζόμενου, αλλά η εντολή της εργοδοσίας. Θέλουν να μετατρέψουν όλη την Ελλάδα σε μια μεγάλη ειδική οικονομική ζώνη,

που οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα είναι πλήρως ελεύθεροι να απασχολούν, όποτε και όσο θέλουν τους εργαζόμενους, να τους πληρώνουν με μισθούς που θα ξεκινούν από 200 ευρώ, να τους έχουν στη διάθεσή τους 7 μέρες τη βδομάδα, προκειμένου να μπορούν να «ξεκοκαλίσουν» ανενόχλητοι τα δις του λεγόμενου «Ταμείου Ανάκαμψης».

Φέτος, εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, σε χιλιάδες ανέρχονται συνολικά οι νεκροί, οι ασθενείς, και οι διασωληνωμένοι εντός και εκτός ΜΕΘ. Ως εργαζόμενοι θα δώσουμε την δική μας απάντηση στην κυβέρνηση, για την εγκληματική της πολιτική που αντιμετωπίζει την υγειά ως εμπόρευμα και οδηγεί σε αύξηση της κερδοφορίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων υγείας.

           Απαιτούμε αγωνιστικά να θωρακίσει το σύστημα υγείας ΑΜΕΣΑ με κάλυψη όλων των αναγκαίων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, να προχωρήσει σε άμεση και δωρεάν «επίταξη» του ιδιωτικού τομέα της Υγείας και να εξασφαλίσει  τις προϋποθέσεις ώστε  τα κρατικά νοσοκομεία να καλύπτουν όλες τις ανάγκες για όλες τις ασθένειες και διαγνωστικές εξετάσεις και όχι να λειτουργούν ως νοσοκομεία μιας νόσου.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως και η ΟΣΕΑΔΕ, που πέρσι τέτοιες μέρες έδωσαν με την οργάνωση και την πειθαρχία τους το μήνυμα της ελπίδας σε ολόκληρο τον κόσμο, που έσπασαν στην πράξη τις κυβερνητικές απαγορεύσεις, δίνοντας εικόνες λάμψης για το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις άγριες συνθήκες της πανδημίας, κάνουμε και φέτος δική μας υπόθεση την οργάνωση της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς.

           Η ΟΣΕΑΔΕ και όλοι οι εργαζόμενοι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις,  με τον γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη, θα διατρανώσουμε απεργιακά την απαίτησή μας να σταματήσουν η τραγική υποστελέχωση όλων των υπηρεσιών, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η εντατικοποίηση, οι ιδιωτικοποιήσεις και η λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών  με  ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Να σταματήσει η αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης της ΝΔ όπως και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ από την οποία άλλωστε είχαν επιλεγεί.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε αυτούς τους δασικούς χάρτες που ουσιαστικά διευκολύνουν την καταστροφή των δασών, εντείνουν το εμπόριο της γης, οδηγούν στην καταστροφή της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας, επιταχύνοντας τα κερδοφόρα επενδυτικά σχέδια των ομίλων.

Ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι υπόθεση των εργαζομένων

 

Οι εργαζόμενοι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της Ελλάδας παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Στις 6 Μάη απεργούμε ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να μετατρέψουν την Πρωτομαγιά σε «αργία» την Τρίτη μέρα του Πάσχα, ώστε να υπονομευθεί η αγωνιστική ταξική απάντηση στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της απλήρωτης 10ωρης δουλειάς και να χάσει το ουσιαστικό ιστορικό της περιεχόμενο.

Δίνουμε μαζικά το αγωνιστικό μας παρόν στην Πανελλαδική, Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία, που προκηρύχθηκε ΚΑΙ από την ΑΔΕΔΥ για τις 6 Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 10.00 πμ.

 

Με την μαζική απεργιακή μας απάντηση, δυναμώνουμε την αγωνιστική μας διεκδίκηση για:

 

·         Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και τις εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων σε επιχειρηματικούς ομίλους.

·         Σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς  και μείωση του εργάσιμου χρόνου.

·         Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13 ου και 14 ου μισθού. Ένταξη και νέων ειδικοτήτων στα βαρέα και ανθυγιεινά και ειδικών συνθηκών.

·         Μέτρα προστασίας της Υγείας των εργαζομένων κι όλου του λαού. Μόνιμες προσλήψεις ιατρικού , νοσηλευτικού κλπ προσωπικού και άμεση ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας, πρόνοιας.

·         Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα στην κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού. Το κράτος και η εργοδοσία δεν έχουν καμιά δουλειά να παρεμβαίνουν στα συνδικάτα.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΜΑΗ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.