«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Συνάντηση Δημάρχου Αγρινίου με την ΠτΔ
Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα  Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Αγρινίου επέδωσε επίσημη πρόσκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας  να παραστεί και να τιμήσει με την παρουσία της τις εκδηλώσεις εορτασμού της 11ης Ιουνίου.  

Ο Γιώργος Παπαναστασίου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει  στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας το σχεδιασμό του Δήμου Αγρινίου  για τις επετειακές εκδηλώσεις  για την απελευθέρωση του Αγρινίου αλλά και το πρόγραμμα δράσεων του Δήμου  με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων...

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε για την πρόσκληση  και  υπογράμμισε ότι εξετάζει θετικά το ενδεχόμενο, εφόσον επιτρέψουν οι συνθήκες και το πρόγραμμα της,  να  παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού στο Αγρίνιο. 

 Τέλος, ο Δήμαρχος Αγρινίου πρόσφερε στην κ. Σακελλαροπούλου  αντίγραφο του  έργου  "Πορφυρό βλέμμα" του Χρήστου Γαρουφαλή, από τη μεγάλη ενότητα έργων του ζωγράφου "Ανθρώπων βλέμματα",   υπογεγραμμένο από τον καλλιτέχνη.

 




                                                            ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

 
Με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη  Βορίδη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου αμέσως μετά την επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο και τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου παρέδωσε στον κ. Βορίδη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Αγρινίου σχετικά με την καθιέρωση της 11ης Ιουνίου   ως δημόσιας εορτής τοπικής και ιστορικής σημασίας και ημέρα αργίας για το Αγρίνιο.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου ενημέρωσε τον Υπουργό Εσωτερικών  για τις ενέργειες που έχουν προηγηθεί από τον Δήμο Αγρινίου  και ζήτησε  θετική εισήγηση ώστε να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα.

Ο κ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε στην ιστορική αξία της επετείου της 11ης Ιουνίου για το Αγρίνιο, για την  ιδιαίτερη  επισημότητα που αποδίδεται στη συγκεκριμένη ημέρα  και την απόφαση του Δήμου για την ανάδειξη της με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων  από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Ο Δήμαρχος Αγρινίου εξέφρασε την ελπίδα  ότι θα υπάρξει θετική έκβαση στο αίτημα του Δήμου Αγρινίου.

Επισυνάπτεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ