«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Νίκος Δ. Ασημάκης - Ένας Αξιόλογος Καλλιτέχνης!

Ο Αξιόλογος Καλλιτέχνης Νίκος Δ. Ασημάκης εργάσθηκε σαν συνθέτης και παραγωγός το τελευταίο διάστημα… και στη Ρωσία!


Στην Μόσχα βρέθηκε ο Νίκος Ασημάκης ύστερα από πρόσκληση της εταιρείας μικροφώνων oktava για να εργαστεί στο Στούντιο της σαν παραγωγός και ενορχηστρωτής. Στην διάρκεια της εξάμηνης διαμονής του εκεί συνέθεσε 4 κουαρτέτα εγχόρδων τα οποία ηχογραφήθηκαν στην Μόσχα και θα παρουσιαστούν στην Αθήνα.




Ποιος Είναι:
Νίκος Ασημάκης
Συνθέτης, Διεύθυνση Ορχήστρας, Ενορχηστρωτής, Μουσικός Παραγωγός- Δίπλωμα Σύνθεσης/Διεύθυνση Ορχήστρας, Ελληνικό Αττικό Ωδείο Αθηνών- Certhe Music Production and Business, London, U.K. - Certhe Mixing and Mastering, London, U.K.
Ο Νίκος Ασημάκης σπούδασε μουσική στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και... στο Αττικό Ωδείο Αθηνών, όπου και αποφοίτησε με άριστα. Κατέχει τα πτυχία της Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής, και Δίπλωμα Σύνθεσης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Διεύθυνσης Ορχήστρας, Μουσικών Παραγωγών, Μίξης και Μastering (Certhe Music Production and Business, Certhe Mixing and Mastering). Έχει συνεργαστεί σε πολλές μουσικές παραγωγές για θέατρο, τηλεόραση, και κινηματογράφο, στην Good Brothers Studios (2004- 2010) στην επιμέλεια μουσικών θεμάτων κινηματογράφου, τηλεοπτικών σειρών, ντοκιμαντέρ και κινούμενων σχεδίων.

 Έχει γράψει μουσική και έχει την επιμέλεια σε θεατρικά έργα, «Τα ρολόγια της ζωής μου» (2003), «Γνωρίζοντας τον Χάρη» (2004), «Η φυγή (2006)». «The End» (2008), «Από πού πάνε για το κάστρο παρακαλώ» (2010), «Γεώργιος Δροσίνης» (2011),οι Δούλες (2018) κλπ.. . 
 
Στον διαφημιστικό τομέα έχει συνεργαστεί με διάφορες διαφημιστικές εταιρείες(Stefi Films, Caramela, Bbdo, Arrow Grafis, Eleven, Element) φτιάχνοντας μουσική για διαφημιστικά spots και ταινίες. 

Ως μουσικός έχει συνεργαστεί με διαφόρους καλλιτέχνες στην παραγωγή μουσικών προγραμμάτων και συναυλιών καθώς και σε δισκογραφικές παραγωγές (Ε. Ζουγανέλη, Π. Μουζουράκης, Ηρώ Σαΐα, Μέλινα Ασλανίδου κ.λ.π) όπως και με την εταιρεία Καθημερινή , Metropolis Press-Mητροπολιτικές Iστορίες, M-Stories σε δισκογραφικές θεματικές παραγωγές παλαιών τραγουδιών με καινούργιες ενορχηστρώσεις όπως, Τραγούδια του Μεσοπόλεμου, Eνα τραγούδι για την Αθήνα, Retropolis 1.Retropolis 2. 

Ως ενορχηστρωτής έχει την επιμέλεια και την παραγωγή δεκαδων δισκογραφικών παραγωγών από το 2004 μέχρι σήμερα. 

Είναι καθηγητής στον Aegean college-ΙεκΟμηρος από το 2018 στον τομέα της μουσικής παραγωγής-ηχοληψίας
 
Είναι καθηγητής ανώτερων θεωρητικών από το 2107 στο Ωδείο Έρευνα Από το 2004 είναι ιδιοκτήτης των Music Art Lab studios, (www.musicartlab.com) ενός σύγχρονου multi media πολυχώρου, με ολοκληρωμένες εφαρμογές sound design και εξειδικευμένες ανέσεις για την παραγωγή βίντεο και ήχου.

Χαίρομαι γιατί ο Νίκος έχει ρίζες και απ΄ το Αγαπημένο μας χωριό το Καινούργιο Αγρινίου! 

 
Πάντα Επιτυχίες Αγαπητέ Φίλε Νίκο Ασημάκη!


Δημήτρης Ντόκας