«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Εμπορική Συλλογική Κίνηση: Μια προκλητική δήλωση και ένα παραταξιακό ωράριο

Μια προκλητική δήλωση και ένα παραταξιακό ωράριο

Συναδέρφισσες- Συνάδερφοι,

Το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε είναι να διαταράξουμε το εορταστικό κλίμα των ημερών με μία ανακοίνωση. Ωστόσο η χθεσινή μεσημεριανή δήλωση του κ. Σωκράτη Κωστίκογλου, επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένο» Εμπόριο και σημερινός  πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου μας υποχρεώνει να αντιδράσουμε και να σας πληροφορήσουμε ότι:

Η δήλωση του στα τοπικά μέσα πως «Ο Εμπορικός Σύλλογος δεν έχει βγάλει κάποια ενημέρωση για την αυριανή ημέρα. Αν κάποιος επιθυμεί να το κάνει ο νόμος δεν του το απαγορεύει, γιατί η Κυριακή των Βαΐων είναι μέσα στις οκτώ του χρόνου στις οποίες όποιος θέλει ανοίγει, είναι καθαρά στην κρίση του καθενός» είναι ψευδής, παραπλανητική και τουλάχιστον απαξιωτική για το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. Η διαστρέβλωση των γεγονότων και των αποφάσεων των Συμβουλίων αποτελεί Συνδικαλιστικό Έγκλημα. Ο Πρόεδρος με τη σύμφωνη γνώμη προφανώς των κ.κ. Γκάτση, Γιοπάνου, Δεληγιάννη, Μπερερή, έκανε μία «μικρή» διόρθωση της τελευταίας στιγμής  στο εορταστικό πρόγραμμα που κυκλοφόρησε ο Σύλλογος και έσβησε χωρίς να μας ενημερώσουν την Κυριακή των Βαΐων που αναγραφόταν ΚΛΕΙΣΤΑ. Ουδέποτε ερωτηθήκαμε για αυτό, ουδέποτε ενημερωθήκαμε, ουδέποτε συμφωνήσαμε

Η χρονική στιγμή δε που επέλεξε ο κ. Κωστίκογλου να προβεί σε αυτή τη δήλωση, Σάββατο μεσημέρι με την αγορά κλειστή και μηδενικό χρόνο αντίδρασης, προκαλεί εύλογες απορίες ως προς το ποια συμφέροντα εξυπηρετεί δημιουργώντας σύγχυση και αναστάτωση στην αγορά. Τίποτα δεν είναι τυχαίο

Η δήλωση βέβαια αυτή δεν έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία. Είχε ήδη προηγηθεί το φιάσκο με τη μη εξασφάλιση της ειδικής άδειας για το άνοιγμα των καταστημάτων μας τη Μ. Παρασκευή στις 11.00 αντί για τις 13.00 κάτι που πετύχαινε ο Σύλλογος για δεκαετίες. Η προσωπική τους συνδικαλιστική αποτυχία βαφτίστηκε και έγινε προσπάθεια να περάσει επικοινωνιακά ως αγκύλωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Το χειρίστηκαν μόνοι τους, δε μας ρώτησαν, δε μας ενημέρωσαν. Και ΑΠΕΤΥΧΑΝ.Ο τρόπος που τα μέλη του «Ενωμένου» Εμπορίου αντιλαμβάνονται και διαχειρίζονται τα του Συλλόγου μας μόνο τέτοια αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Το ωράριο που έχετε στα χέρια σας είναι αποκλειστικά και μόνο του συνδυασμού Κωστίκογλου.

Για εμάς ο ρόλος των μελών του ΔΣ του ΕΣΑ είναι να εξυπηρετούν και να προστατεύουν τα συμφέροντα των συναδέλφων τους με όποιο τρόπο μπορούν. Όχι να λειτουργούν ως τελάληδες των κυβερνητικών αποφάσεων και υπηρέτες πολιτικών βουλήσεων.

Μας συγχωρείται αλλά διαφέρουμε.

Για το συνδυασμό Εμπορική Συλλογική Κίνηση,

Μοσχονά Αλέκα,

Καλαιτζόπουλος Αποστόλης,

Γιαννόπουλος Κων/νος