«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου  δράστη για επικίνδυνη  σωματική  βλάβη και του Νόμου περί όπλων
  
Από τους αστυνομικούς του αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του Νόμου περί όπλων σε βάρος αγνώστου δράστη, ο οποίος χθες το απόγευμα στη Νεάπολη προκάλεσε με τη χρήση σιδερένιας βέργας σωματικές βλάβες σε 69χρονη ημεδαπή, τραυματίζοντας την στο κεφάλι.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς
  
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος...
μεσημβρινές ώρες της  23/07/2017 προκάλεσε φθορές σε Δημοτικό σχολείο στο Αγρίνιο, σπάζοντας τζάμι παραθύρου αίθουσας διδασκαλίας.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση  
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ., ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, για απάτη.


Σύλληψη ημεδαπού για μέθη
  
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο 45ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου, ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε φορτηγό ιδιοκτησίας του, υπό την επήρεια μέθης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη τριών αλλοδαπών για παράβαση του Νόμου Περί Αλλοδαπών
  
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22, 30 και 33 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διαμένουν παράνομα στη Χώρα μας.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
  
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 26χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.



Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για κλοπή

  
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, προσέγγισε με δίκυκλο μοτοποδήλατο 73χρονη πεζή και της αφαίρεσε την ατομική της τσάντα, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ.



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη πέντε   ημεδαπών  για ρευματοκλοπή
     
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στο Λαμπέτι και στον Πύργο Ηλείας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, πέντε ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 36, 39, 44, 52 και 52 ετών, διότι σε αστυνομικους έλεγχους που διενεργήθηκαν στις οικίες τους, με τη συνδρομή τεχνικών της Δ.Ε.Δ.Δ.ΗΕ Πύργου Ηλείας, διαπιστώθηκε ότι τις ρευματοδοτούσαν παράνομα.


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση

   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας 36χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών,  οι οποίοι παραβίασαν χρηματοκιβώτιο που βρίσκονταν σε ντουλάπα δωματίου ξενοδοχείου στην Ηλεία, το οποίο νοίκιαζε αλλοδαπός, υπήκοος Αρμενίας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ. 

***
Συνελήφθη και ο τρίτος έμπορος ναρκωτικών

Σε συνέχεια του από 27-5-2017 Δελτίου Τύπου μας με τίτλο (27-05-2017: Δυο ακόμα διακινητές ναρκωτικών συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία) και του χθεσινού ενημερωτικού μας Δελτίου Αδικημάτων και Συμβάντων, σας επισημαίνουμε ότι την 24-7-2017 το βράδυ στο Ρίο Πατρών από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών συνελήφθη και ο τρίτος έμπορος ναρκωτικών, που αναζητείτο για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πρόκειται για αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, ηλικίας 38 ετών, θείο των δυο ήδη συλληφθέντων, ο οποίος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατείται προκειμένου αύριο να απολογηθεί ενώπιων του Ανακριτή Πατρών. 

***
 Κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι δύο γονείς για την κακοποίηση του βρέφους τους


Οι δύο γονείς ηλικίας 19 και 27 ετών, που είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού τμήματος Πατρών για την κακοποίηση του 7 μηνών βρέφους τους, μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή Πατρών κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

***
Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί στην Πάτρα για απάτη με το πρόσχημα αγοράς αυτοκινήτου

Συνελήφθησαν, χθες (25-7-2017) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 21 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.

Η ίδια κατηγορία βαρύνει ακόμα μια 18χρονη ημεδαπή, τα πλήρη στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί και έναν άγνωστο δράστη, οι οποίοι αναζητούνται. 

Ειδικότερα, πριν μια εβδομάδα, ο 21χρονος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με 40χρονο ημεδαπό, ο οποίος είχε αναρτήσει ηλεκτρονική αγγελία πώλησης αυτοκινήτου και συμφώνησε την αγορά του οχήματος του, έναντι του χρηματικού ποσού των (4.000) ευρώ.

Οι δράστες αφού παρέλαβαν το όχημα μετέβησαν σε τραπεζικό κατάστημα με τον παθόντα, όπου αφού του παρέδωσαν το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ, προφασίστηκαν τηλεφωνική κλήση και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να του παραδώσουν τα υπόλοιπα χρήματα.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των τριών δραστών και μετά από συντονισμένες αναζητήσεις, εντόπισαν τον 21χρονο στο Αίγιο, τον 32χρονο στην Πάτρα και τους συνέλαβαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Συμβουλές για προστασία από απάτες μέσω αγοραπωλησίας οχημάτων
Οι δράστες χρησιμοποιούν δύο διαφορετικές μεθοδολογίες (modus operandi), που περιγράφονται ως ακολούθως:
α) Οι δράστες εμφανίζονται ως υποψήφιοι αγοραστές οχημάτων
•    μέσω του διαδικτύου, αναζητούν και βρίσκουν ηλεκτρονικές αγγελίες πώλησης οχημάτων, παντός τύπου, με σκοπό την εξαπάτηση των ιδιοκτητών τους,
•    αφού έρχονται σε επικοινωνία με τους κατόχους των οχημάτων, συμφωνούν για την αγορά και το αντίτιμο της συναλλαγής,
•    στη συνέχεια, επιδεικνύουν στον πωλητή του οχήματος είτε ανύπαρκτο αριθμό λογαριασμού, στον οποίο φαίνεται ψευδής ηλεκτρονική μεταφορά του αντιτίμου της συναλλαγής στο λογαριασμό του, είτε πλαστές βεβαιώσεις μεταφοράς εμβασμάτων στον προαναφερθέντα λογαριασμό,
•    οι πωλητές των οχημάτων παραπλανούνται - πείθονται και χωρίς να έχουν διασταυρώσει αν είναι πραγματική η μεταφορά χρημάτων, υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις μεταβίβασης οχήματος, τις οποίες οι δράστες χρησιμοποιούν για την μεταβίβαση του οχήματος στο όνομά τους,
•    οι δράστες, έχοντας στην κατοχή τους το όχημα εξαφανίζονται, χωρίς να καταβάλλουν το αντίστοιχο τίμημα και συνήθως προβαίνουν στην άμεση μεταπώληση του οχήματος.
β) Οι δράστες εμφανίζονται ως πωλητές των οχημάτων
•    καταχωρούν μέσω διαδικτύου ηλεκτρονικές αγγελίες πώλησης εικονικών οχημάτων, παντός τύπου, με σκοπό την εξαπάτηση υποψήφιων αγοραστών. Σε πολλές περιπτώσεις προσφέρουν τα προς πώληση οχήματα σε δελεαστικές τιμές,
•    οι υποψήφιοι αγοραστές έρχονται σε επικοινωνία μαζί τους και χωρίς να έχουν δει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων το προς πώληση όχημα, πείθονται για τη φερεγγυότητα του υποτιθέμενου πωλητή και συμφωνούν για την αγορά του,
•    στη συνέχεια, καταβάλλουν σε λογαριασμό Πιστωτικού Ιδρύματος που τους υποδεικνύεται από τους δράστες το αντίτιμο που έχει συμφωνηθεί, ως προκαταβολή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν το προς αγορά όχημα βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή, πείθονται και καταβάλλουν αντίτιμο και για τη μεταφορά του,
•    οι δράστες, εφόσον τα χρήματα έχουν καταβληθεί στον υποδεικνυόμενο από αυτούς λογαριασμό, διακόπτουν κάθε επικοινωνία με τον υποψήφιο αγοραστή και εκταμιεύουν απευθείας το χρηματικό ποσό που κατατέθηκε στο Πιστωτικό Ίδρυμα.
Τονίζεται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, οι δράστες αποφεύγουν την αυτοπρόσωπη παρουσία με τους παθόντες, επιδιώκοντας αποκλειστικά και μόνο την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, μέσω διαφόρων τηλεφωνικών συνδέσεων ή τη διαμεσολάβηση τρίτων προσώπων, για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εντοπισμού και σύλληψής τους.
***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη αλλοδαπού για ένταλμα

    
Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή  Πατρών, για υπόθεση ναρκωτικών.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 23χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστης για παράβαση του Νόμου περί όπλων   
Από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών κατά τη διάρκεια περιπολίας τους βρέθηκαν χθες το απόγευμα στην Ακτή Δυμαίων στο οδόστρωμα και κατασχέθηκαν, 64 κάλυκες από πυροδοτημένα φυσίγγια κρότου-αερίων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστου δράστη για παράβαση του Νόμου περί όπλων. Ο δράστης αναζητείται.


Σύλληψη τριών αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας για παράβαση του Νόμου Περί Αλλοδαπών
   
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, τρεις αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22, 23 και 33 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διαμένουν παράνομα στη Χώρα μας.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ



Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο  αγνώστων δραστών για απάτη
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο αγνώστων δραστών (άνδρας – γυναίκα), οι οποίοι προχθές το μεσημέρι, προσέγγισαν 83χρονο ημεδαπό στην οικία του στη Ζαχάρω και με το πρόσχημα διευθέτησης επείγουσας οικονομικής εκκρεμότητας του αδελφού του, του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο 3ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αμφιλοχίας – Λευκάδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 42χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μια λαστιχένια ράβδος.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα στο 2ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αγρινίου – Μεσολογγίου, (υπεραστικός σταθμός ΚΤΕΛ), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δυο νάιλον περιτυλίγματα, με μικροποσότητα κοκαΐνης και δύο νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν 11,3 γραμμάρια αποξηραμένη ακατέργαστη κάνναβη.