«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης Αλβανικών Αρχών
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος τoυ εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης για καταδικαστική απόφαση παραβίασης διατροφής έξι μηνών, η οποία του είχε επιβληθεί σε δικαστήριο της Χώρας του. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.


Σύλληψη τριών ημεδαπών  για διακεκριμένες φθορές
   
Συνελήφθησαν, χθες τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου, τρεις 17χρονοι  ημεδαποί άνδρες, διότι  ενεργώντας από κοινού προέβησαν σε γκράφιτι μικρού τμήματος εξωτερικής τοιχοποιίας Γυμνασίου στο Αγρίνιο.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι...
σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε μηνών για παράβαση του Νόμου περί υπεύθυνης δηλώσεως.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση

   
Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 48χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών για υπεξαίρεση και για μη καταβολή οφειλών Δημοσίου.


Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση

   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, μια 41χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, σύμφωνα με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης πέντε ετών για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, σε κεντρική πλατεία της Πάτρας στο πλαίσιο ελέγχων αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 34 και 41 ετών, διότι στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία ναρκωτικά δισκία, ενώ στην κατοχή του 41χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, ενώ παράλληλα διενεργήθηκαν και προσαγωγές ατόμων. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.  


***
Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί στην Ηλεία για ναρκωτικά, αναβολικά και κροτίδες

Κατασχέθηκαν δυο φιξάκια κοκαΐνης, ποσότητα κάνναβης, σαράντα τέσσερις κροτίδες και 125 χάπια

Συνελήφθησαν, χθες (19-7-2017) το βράδυ, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Νέας Μανωλάδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 24 και 27 ετών,  σε βάρος των οποίων  σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών, αναβολικών και κροτίδων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας εντόπισαν όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι δυο δράστες και σε έλεγχο που ενήργησαν βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:
    Δυο φιξάκια κοκαΐνης,
    Ένα πλαστικό δοχείο, που περιείχε 11,1 γραμμάρια κάνναβης,
    Σαράντα τέσσερις κροτίδες και 
    Τρία κουτιά, που περιείχαν συνολικά 125 δισκία δραστικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.
Την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Βουπρασίας. 

***
Συνελήφθη 49χρονη μαστροπός στην Πάτρα

Η δράστιδα ως υπεύθυνη καταστήματος προέτρεπε στην πορνεία 35χρονη αλλοδαπή μέσα στο κατάστημα


Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 49χρονη ημεδαπή, υπεύθυνη καταστήματος, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για μαστροπεία, παράβαση υγειονομικού ενδιαφέροντος και απασχόληση μη νόμιμου αλλοδαπού.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν τον 25χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Η σύλληψη της μαστροπού, είναι αποτέλεσμα συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πάτρα.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη η 49χρονη, καθότι διαπιστώθηκε ότι ως υπεύθυνη του καταστήματος, προέτρεπε 35χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Αλβανίας, να συνευρίσκεται ερωτικά με πελάτες, μέσα στο κατάστημα, έναντι προσυμφωνημένου χρηματικού ποσού.

Επίσης, συνελήφθη η 35χρονη εκδιδόμενη, διότι από τον έλεγχο των στοιχείων της προέκυψε ότι, δεν κατείχε πιστοποιητικό υγείας και άδεια νόμιμης διαμονής στη Χώρα μας, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη και ένας 43χρονος θαμώνας του καταστήματος, στον οποίο σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών βρήκαν και κατέσχεσαν μια συσκευασία με κάνναβη, συνολικού βάρους έξι γραμμαρίων περίπου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του ιδιοκτήτη συνεχίζονται.

***
Από έλεγχο της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας σε εταιρία, διαπιστώθηκε  απόκρυψη φορολογητέας ύλης πάνω από 2.120.000 ευρώ
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του  νόμιμου εκπροσώπου της εταιρίας, για μη απόδοση φόρου ύψους 124.000 ευρώ περίπου


Από έλεγχο που διενέργησε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας σε εταιρία στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε απόκρυψη φορολογητέας ύλης συνολικής αξίας (2.120.925) ευρώ.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρίας, για μη απόδοση φόρου προστιθέμενης αξίας (Φ.Π.Α.), συνολικής αξίας (124.121) ευρώ.

Στο πλαίσιο του ελέγχου ελήφθησαν λογιστικά αρχεία και στοιχεία της εταιρίας για τα έτη 2011 έως και 2014, από όπου και προέκυψε η απόκρυψη της φορολογητέας ύλης.
Για τις ως άνω παραβάσεις θα ενημερωθεί η αρμόδια Δ.Ο.Υ., για την επιβολή των  προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και τον περαιτέρω έλεγχο.
Η ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

***
Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές στην Ηλεία και την Αχαΐα

Συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ αναζητείται ένας συνεργός τους

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δέκα περιπτώσεις κλοπών, που διέπραξε η σπείρα τις τελευταίες τέσσερις ημέρες 

Σε βάρος δυο μελών της σπείρας εκκρεμούσαν και εντάλματα σύλληψης

Εξαρθρώθηκε, μετά από άμεσες και ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, σπείρα που διέπραττε τις τελευταίες ημέρες  κλοπές στην Ηλεία και την Αχαΐα.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στη Γαστούνη και το Τραγανό Ηλείας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που σχεδίασε και υλοποίησε το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 29, 31 και 32 ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της κατοχής ναρκωτικών και του εμπρησμού, ενώ οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και έναν 40χρονο συνεργό τους, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.  

Από τις έως τώρα έρευνες των αστυνομικών έχουν εξιχνιαστεί δέκα περιπτώσεις κλοπών, τις οποίες οι δράστες είχαν διαπράξει τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, στην Αμαλιάδα, τα Σαβάλια, τον Αμπελόκαμπο, το Τραγανό, τη Δάφνη, τον Άγιο Ηλία, τον Κόροιβο, τη Γαστούνη και τα Βραχναϊικα Πατρών. 

Πιο συγκεκριμένα, έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις διαρρήξεις σε καταστήματα, δυο σε οικίες και δυο σε οχήματα, στις οποίες οι δράστες αφαιρούσαν κυρίως τις ταμειακές μηχανές, χρήματα και κοσμήματα. Επιπλέον, οι δράστες είχαν αφαιρέσει μια δίκυκλη μοτοσικλέτα από το Τραγανό και ένα φορτηγό αυτοκίνητο, από τα Βραχναικα Πατρών, τα οποία στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν από τους αστυνομικούς, κατασχέθηκαν και θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους. 

Για την διάπραξη των κλοπών στα καταστήματα οι δράστες είχαν αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία, σπάζοντας με πέτρες ή μεταλλικά αντικείμενα, τις τζαμαρίες και αφαιρώντας τις ταμειακές μηχανές.

Ως μέσο μεταφοράς για τη διάπραξη των κλοπών οι δράστες  χρησιμοποιούσαν το φορτηγό αυτοκίνητο, που είχαν αφαιρέσει από τα Βραχναϊικα και στο οποίο μετά την τέλεση τους, έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να βρεθεί εγκαταλελειμμένο και καμένο από τους αστυνομικούς.

Από τον έλεγχο των στοιχείων των συλληφθέντων προέκυψε ότι σε βάρος του 29χρονου και του 32χρονου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Αμαλιάδας για κλοπές, ενώ για τον 32χρονο εκκρεμούσε επιπλέον και  καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δύο ετών για κλοπή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή. 

Την προανάκριση και τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη αλλοδαπής για καταδικαστική απόφαση

   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, μια 63χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Γερμανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε  καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε ετών και χρηματική ποινή (5.000) ευρώ για καλλιέργεια, συγκομιδή και κατοχή ναρκωτικών.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για απάτη
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου άνδρα, ο οποίος χθες το πρωί μετέβη σε οικία 89χρονου ημεδαπού στην Πάτρα και με το πρόσχημα οφειλής του γιού του για επισκευή λάπτοπ, του απέσπασε το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ.


Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπές
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στη Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας 16χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, διότι νυχτερινές ώρες της 16-7-2017 και προχθές τα ξημερώματα αφαίρεσε σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις δυο κινητά τηλέφωνα από κατάστημα εμπορίας κινητών τηλεφώνων στο κέντρο της πόλης και από αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ημεδαπού.
Σε σωματικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, δύο πλαστικά γάντια και    κλειδιά, ενώ από τον έλεγχο των εγγράφων του προέκυψε ότι διαμένει παράνομα στη Χώρα. Επισημαίνεται ότι τα κλεμμένα αντικείμενα βρέθηκαν  και αποδόθηκαν στους παθόντες.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών,  οι οποίοι σύμφωνα με καταγγελία 40χρονου ημεδαπού από 4-7-2017 έως 16-7-2017 εισήλθαν σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου στην Πάτρα και αφαίρεσαν από υπνοδωμάτιο του πατέρα του, το χρηματικό ποσό των (6600) ευρώ.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού με καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας 48χρονος ημεδαπός διότι σε αστυνομικό ‘έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε  ότι σε βάρος του εκκρεμούσε  απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πύργου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 18 μηνών για ενδοοικογενειακή βία.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού  για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πρωτοδικών Αγρινίου, Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών  Αγρινίου και Διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας για ζωοκλοπή κατ' εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου και  λαθρεμπορία.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστων δραστών  για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών οι οποίοι από προχθές τα ξημερώματα αφαίρεσαν από οικία 47χρονης ημεδαπής στη Βόνιτσα, κοσμήματα αξίας 6.000 ευρώ.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για  κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες μεσημβρινές ώρες εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο κουζίνας σε οικία 77χρονης ημεδαπής στο Αιτωλικό και αφαίρεσαν κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.