«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ για την απλήρωτη εργασία

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. με αφορμή το τραγικό περιστατικό της αυτοκτονίας  απλήρωτης εργαζόμενης  στις επιχειρήσεις  ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό της  περιοχής   την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  που προσπαθεί  , με τις δηλώσεις  της για το γεγονός ,  να κρύψει   τις τεράστιες  ευθύνες που έχει απέναντι στους εκατοντάδες  εργαζόμενους  της συγκεκριμένης  επιχείρησης και όχι μόνο .

Χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται  εγκλωβισμένοι σ’ ένα φαύλο κύκλο  απλήρωτης εργασίας και ανεργίας, χωρίς δυνατότητα απεμπλοκής, ως αποτέλεσμα της αντεργατικής νομοθεσίας , μιας και η απόφαση του Αρείου Πάγου δε θεωρεί  τη μη καταβολή δεδουλευμένων  βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας, σε μια εποχή που  η επίθεση συνολικά  στην εργατική τάξη  και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα  από κυβέρνηση – κουαρτέτο – μονοπώλια βρίσκεται  σε εξέλιξη...

Η κυβέρνηση για  να αντιμετωπίσει  τις αντιστάσεις  σ’ αυτήν την επίθεση , τον αγώνα των εργαζομένων  σε πολλούς κλάδους  για μόνιμη σταθερή  δουλειά , για αυξήσεις  σε μισθούς , για Σ.Σ.Ε. που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες , ενάντια  στην κατάργηση  της Κυριακής αργίας , για ανάκτηση των απωλειών κ.λ.π. χρησιμοποιεί όλα τα όπλα της.
Τελευταία τη σκυτάλη πήρε η κυβερνητική εφημερίδα «ΑΥΓΗ»  με αφορμή  τον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ για μόνιμη  σταθερή δουλειά  με δικαιώματα , προσπάθησε  να ενεργοποιήσει  τον κοινωνικό αυτοματισμό ανάμεσα στην κοινωνία  με πρόσχημα  ότι προέχει  το κοινωνικό συμφέρον   και η υγεία του λαού. Για το θάνατο  των δυο συναδέλφων μας εργαζομένων στους ΟΤΑ σε Αθήνα και Θεσ/νίκη,  μετά  από εξαντλητικά ωράρια  εργασίας, ούτε κουβέντα.
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.  καταγγέλλει  αυτές τις μεθοδεύσεις  και καλεί τους εργαζόμενους  και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα , συσπειρωμένοι  στα ταξικά σωματεία  και τους συλλόγους , να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια  συνολικά στην αντεργατική – αντιλαϊκή  πολιτική κυβέρνησης-  κουαρτέτου – κεφαλαίου.
ΤΟ Δ.Σ.