«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Εξιχνίαση κλοπής σε οικίας
   
Εξιχνιάστηκε, από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, κλοπή σε οικία, που είχε διαπραχθεί στις (1-10-2015) στις Φυτείες Ξηρομέρου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών ηλικίας 39 και 20 ετών, καθώς και ενός ακόμη συνεργού τους, που αναζητείται.
Ειδικότερα...
οι δράστες είχαν εισέρθει σε οικία 56χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης διάφορα συλλεκτικά χαρτονομίσματα σε ελληνικές δραχμές καθώς και το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών γυναικών για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και για παράβαση του νόμου για τους  αλλοδαπούς
   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Αερολιμένα Ακτίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου – Βόνιτσας, δύο γυναίκες, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 21 και 19 ετών, διότι με την χρήση πλαστών δελτίων αστυνομικών ταυτοτήτων Ελληνικών αρχών αποπειράθηκαν να εξέλθουν παράνομα από την Χώρα, μέσω πτήσεων, με τελικούς προορισμούς το Μόναχο Γερμανίας και τη Κοπεγχάγη Δανίας.
Επιπλέον, οι δράστιδες υπέδειξαν πλαστά δελτία αιτήσεων πολιτικών ασύλων, με αναληθή στοιχεία ταυτότητας, ενώ στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης, σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου από την Χώρα αλλοδαπού, σε βάρος μιας 35χρονης ημεδαπής, η οποίας είχε εκδώσει την κάρτα επιβίβασης της 19χρονης δράστιδας.
Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδος.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αγρινίου, ένας 48χρονος ημεδαπός, διότι αφαιρούσε μεταλλικά αντικέιμενα από το  παλαιό Νοσοκομείο Αγρινίου.

Σύλληψη ενός ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 48χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο χάρτινα περιτυλίγματα με μικροποσότητες κάνναβης. 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ενός ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής : μια χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά.

Σύλληψη ημεδαπού για ένταλμα σύλληψης    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών, για υπόθεση ληστείας.


Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πατρών, ένας 40χρονος ημεδαπός διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.


***
Εξιχνιάσθηκαν πέντε κλοπές σε οικίες στην Αμαλιάδα

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία δύο ημεδαπών δραστών

Εξιχνιάσθηκαν, στο πλαίσιο μεθοδικών ερευνών, των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας,  πέντε κλοπές σε οικίες που διαπράχθηκαν φέτος τον Μάιο και τον Ιούνιο, στην Αμαλιάδα.

Ειδικότερα, σχηματίστηκε δικογραφία για  διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 18 και 32 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την αστυνομική έρευνα, που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, προέκυψε ότι οι δράστες ενεργώντας από κοινού με συνεργούς τους, που αναζητούνται, είχαν διαπράξει δύο κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπών, σε οικίες, από τις οποίες είχαν αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα, συνολικής αξίας, τουλάχιστον (3.000) ευρώ.

Σημειώνεται ότι, οι δράστες διέπρατταν τις κλοπές πρωινές ώρες, κατά τα Σαββατοκύριακα και τις ημέρες αργιών, επιλέγοντας οικίες, από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.