«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο Αγρίνιο στις 9 Σεπτέμβρη

Το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» με σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο, το μέλλον δεν θα έρθει από μονάχο του...αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς...», θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο στις 9 Σεπτέμβρη στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο.

Οι νέοι και οι νέες των λαϊκών οικογενειών που νιώθουμε αγανάκτηση και δεν συμβιβαζόμαστε με τη ζωή και το μέλλον που μας ετοιμάζουν, έχουμε συμφέρον να σκεφτούμε «έξω από τα όρια του συστήματος», να βαδίσουμε μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στην πάλη για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας που θα μπορεί να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε από...
τους μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού όλου του κόσμου για να γίνουμε πιο ικανοί στην πάλη μας σήμερα, να οπλιστούμε με αντοχή μέχρι την τελική νίκη!
Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που αναρωτιούνται καθημερινά αν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση που ζούμε και το πώς; Απαντάμε αποφασιστικά : Ναι, ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει. Αυτό απέδειξε και η εργατική τάξη της Ρωσίας 100 χρόνια πριν, τον Οκτώβρη του 1917.
Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία, που έφερε για πρώτη φορά την εργατική τάξη νικηφόρα στην εξουσία, κατάργησε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κοινωνικοποίησε τα μέσα παραγωγής. Έλυσε προβλήματα των εργαζομένων πραγματοποιώντας τεράστια βήματα στην άνοδο του επιπέδου της λαϊκής ευημερίας.
Απέδειξε ότι το μέλλον της νεολαίας δεν μπορεί να είναι η εκμετάλλευση, η φτώχεια, η ανεργία, ο πόλεμος, η προσφυγιά, ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι τα πράγματα δεν είναι στατικά, ότι η ιστορία της ανθρωπότητας προχωράει προς τα μπρος, αρκεί να πάρουμε μέτρα κι εμείς!
Το Τομεακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ καλεί το λαό και τη νεολαία της πόλης να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του μεγαλύτερου πολιτικού και πολιτιστικού γεγονότος που εδώ και 43 χρόνια ταξιδεύει από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Καλούμε την νεολαία σε ένα Φεστιβάλ που βάζει στο επίκεντρο της συζήτησης το πώς μπορούν να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας, που δίνει βήμα στην ερασιτεχνική δημιουργία, που χτίζεται με την εθελοντική προσφορά χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ, μακριά από σπόνσορες και χορηγούς.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ενόψει του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:
·        Συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα.
·        Μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο»
·        Επίδειξη πολεμικών τεχνών.
·        Ομιλία από τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
·        Συναυλία με το Μίλτο Πασχαλίδη.
·        Παραδοσιακό γλέντι.
Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση αφιερωμένη στη σοσιαλιστική οικοδόμηση, βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής και παιδότοπος.