«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί στο Αεροδρόμιο Ακτίου

Οι συλληφθέντες επιχείρησαν να εξέλθουν από τη χώρα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα των Βουλγαρικών Αρχών

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Αερολιμένα Ακτίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου – Βόνιτσας, έξι αλλοδαποί, (δυο υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 14 και 57 ετών και τέσσερις υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 24, 25, 26 και 37 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράνομη έξοδο από τη Χώρα.

Ειδικότερα...
οι έξι αλλοδαποί επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς από το   Άκτιο, με προορισμό τις πόλεις Μόναχο και Στουτγάρδη της Γερμανίας.

Κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων τους, διαπιστώθηκε ότι και οι έξι αλλοδαποί  κατείχαν πλαστά διαβατήρια Βουλγαρικών Αρχών και πιο συγκεκριμένα τα πέντε από αυτά ήταν εξ΄αρχής πλαστά, ενώ το έκτο ήταν πλαστογράφηση γνησίου διαβατηρίου Βουλγαρικών Αρχών, το οποίο είχε κλαπεί.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας, ενώ τα διαβατήρια κατασχέθηκαν.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για ένταλμα

   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 21χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πατρών, για ληστεία.


Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστικές αποφάσεις

   
Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, μια 53χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξάνδρειας και Πατρών αντίστοιχα, σύμφωνα με τις οποίες της είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών, για παράβαση φορολογικών διατάξεων και  υπεξαίρεση.


Σύλληψη ενός ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση

   
Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας 33χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του  Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης έξι ετών για ληστρική κλοπή από κοινού.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών

   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αίγιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν οκτώ γραμμάρια κάνναβης.


Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του  Νόμου
Περί αλλοδαπών
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 11,5 γραμμάρια κάνναβης, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του προέκυψε ότι διαμένει παράνομα στη Χώρα μας.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, την ερχόμενη εβδομάδα (31-7-2017 έως 06-8-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 31-7-2017 και κατά τις ώρες 8:00 - 15:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιομάνινα – Στρογγυλοβούνι – Αγράμπελα – Πρόδρομος – Χρυσοβίτσα – Μαχαιράς – Μπαμπίνη – Σκουρτού.
•    Την Τρίτη 01-8-2017 και κατά τις ώρες 18:00 - 01:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Χρυσοβέργι – Σταμνά – Άγιος Ηλίας – Γουριά – Πεντάλοφος – Λεσίνι – Μάστρο – Κατοχή – Νεοχώρι.
•    Την Τετάρτη 2-8-2017 και κατά τις ώρες 18:00 - 01:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καταφύγιο - Αναβρυτή – Κεντρική - Άνω Χώρα –  Αμπελακιώτισσα – Ελατού – Τερψιθέα - Λιμνίτσα.
•    Την Πέμπτη 3-8-2017 και κατά τις ώρες 15:00 - 22:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Μακρυνού – Μεσάριστα  - Άγιος Ανδρέας – Κάτω Κεράσοβο – Άνω Κεράσοβο – Κλεισορρεύματα – Λυσιμάχεια.
•    Την Παρασκευή 4-8-2017 και κατά τις ώρες 8:00 - 15:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ριγάνι – Πόρος – Φαμήλα – Στράνωμα – Δορβίτσα – Ποκίστα – Πλάτανος – Σίμος - Παλαιόπυργος.
•    Το Σάββατο 5-8-2017 και κατά τις ώρες 08:00 - 13:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Σταμνά – Άγιος Ηλίας – Γουριά – Πεντάλοφος – Λεσίνι – Μάστρο – Κατοχή – Νεοχώρι.