«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός στην Κατούνα για καλλιέργεια ναρκωτικών

Οι αστυνομικοί εκρίζωσαν και κατέσχεσαν τρία δενδρύλλια κάνναβης από την αυλή του σπιτιού του

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα...

 οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία 44χρονου ημεδαπού και βρήκαν στην αυλή του σπιτιού τρία δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,40 μέτρων, τα οποία εκρίζωσαν και κατέσχεσαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου. 

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπού  για παράβαση  του Τελωνειακού Κώδικα   
Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, διότι προχθές το βράδυ, στην Πάτρα, σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, διαπιστώθηκε να κατέχει 190 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία κατασχέθηκαν.

Σύλληψη δύο ημεδαπών για απόπειρα  κλοπής από κοινού κατ’ εξακολούθηση
   
Συνελήφθησαν, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα) ηλικίας 40 και 41 ετών αντίστοιχα, διότι ενεργώντας από κοινού αποπειράθηκαν αρχικά να αφαιρέσουν σταθμευμένο δίκυκλο και στη συνέχεια  αποπειράθηκαν να διαρρήξουν κεντρική πόρτα κοντινού εστιατορίου, αλλά έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και συνελήφθησαν από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή.


Σύλληψη δύο αλλοδαπών για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία
   
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Παλαιστίνης και Μαρόκου, ηλικίας 24 και 40 ετών αντίστοιχα, διότι ενεργώντας από κοινού, παραβίασαν πόρτα οικίας 67χρονου ημεδαπού, εισήλθαν στο εσωτερικό της, ερεύνησαν όλους τους χώρους, με σκοπό να αφαιρέσουν αντικείμενα, αλλά έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ενός ημεδαπού και τριών αγνώστων δραστών  για απάτη
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ενός 21χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, καθότι ενεργώντας από κοινού με τρεις ακόμα άγνωστους συνεργούς του, έπεισαν, προσποιούμενοι τους αγοραστές, με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, 40χρονο ημεδαπό να τους παραδώσει αυτοκίνητο, το οποίο πωλούσε μέσω ηλεκτρονικής ιστοσελίδας,  χωρίς να του παραδώσουν το σύνολο του χρηματικού ποσού που είχε προσυμφωνηθεί.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι πριν λίγες ώρες στον Πύργο αποπειράθηκε να αφαιρέσει την ατομική τσάντα 22χρονης ημεδαπής,  η οποία ήταν πεζή.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού  για καταδικαστική απόφαση
    
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 49χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών, για ενδοοικογενειακή βία και σωματικές βλάβες.

Σύλληψη οκτώ  ατόμων για παράβαση του ΚΟΚ   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, στην Εθνική Οδό Αγρινίου – Αγγελοκάστρου, στην Εθνική Οδό Βόνιτσας – Παλαίρου και στο Θέρμο, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, οκτώ συνολικά άτομα, από τα οποία έξι ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 16, 20, 21, 25, 62 και 82 ετών, μια 20χρονη ημεδαπή και ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, διότι σε αστυνομικούς ελέγχους που τους διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν οχήματα, χωρίς να κατέχουν άδεια ικανότητας οδήγησης.

***
Συνελήφθησαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν σε αστυνομική επιχείρηση στα Ιωάννινα και την Ηλεία  44 κιλά κάνναβης περίπου

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες από την διακίνηση των ναρκωτικών, ανέρχεται στις 110.000 ευρώ

Συνελήφθησαν, χθες, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που σχεδίασε και υλοποίησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δυο ακόμα αλλοδαποί διακινητές ναρκωτικών.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για δυο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, σε βάρος των οποίων, καθώς και ενός ημεδαπού συνεργού τους, ο οποίος αναζητείται, σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, εντόπισε όχημα, στην περιοχή των Ιωαννίνων και στο εσωτερικό του, βρήκε και κατέσχεσε έντεκα ανισοβαρείς αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 43 κιλών και 641 γραμμαρίων.
Από την ενδελεχή έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, προορισμός των ναρκωτικών θα ήταν η περιοχή της Ηλείας και αποδέκτης τους, ο ημεδαπός δράστης που αναζητείται.
Επίσης, κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ως μέσα επικοινωνίας για την διακίνηση των ναρκωτικών, καθώς και μικροποσότητα κάνναβης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για την συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζονται.