«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Περιοδεία του ΚΚΕ στην Πάλαιρο και ομιλία από το Νίκο Μωραΐτη

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30/7 το πρωί στη Πάλαιρο η περιοδεία και ομιλία από  κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με επικεφαλής το Νίκο Μωραΐτη βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Ο Ν. Μωραΐτης στη ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:

 «Ότι η ανάπτυξη φέρνει κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους και εργασιακή ζούγκλα για τους εργαζόμενους. Όπως εξήγησε, όλα τα μέτρα που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα (κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, απελευθέρωση απολύσεων, δημοσιονομικοί «κόφτες» κλπ.) ήρθαν για να μείνουν, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.
«Δεν πάνε μαζί τα κέρδη και οι λαϊκές ανάγκες, είναι ασυμβίβαστα αυτά μεταξύ τους. Ή θα κερδίζει το κεφάλαιο ή θα κερδίζουν οι εργαζόμενοι», σημείωσε χαρακτηριστικά, με αφορμή το κλίμα ευφορίας που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση για την «έξοδο στις αγορές» και τους ισχυρισμούς της περί «δίκαιης ανάπτυξης». Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Τουρισμού, όπου υπάρχει ρεκόρ αφίξεων, αλλά οι εργαζόμενοι του κλάδου δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας και λιποθυμάνε.
«Το πραγματικό ερώτημα είναι ανάπτυξη για ποιον;», σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ προτάσσει «έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης».
Κλείνοντας σημείωσε: «Προετοιμαζόμαστε για το επόμενο διάστημα, ώστε να παρεμποδίσουμε τη νέα βάρβαρη επίθεση. Οργανώνουμε μαζικούς αγώνες για να διεκδικήσουμε την κάλυψη των απωλειών στα χρόνια της κρίσης. Όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα μας αφαίρεσαν. Όλα όσα είναι δικαίωμά μας, με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά στο δρόμο που θα βάλει την καπιταλιστική βαρβαρότητα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής».