«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Στράτο Αμφιλοχίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 25χρονος ημεδαπός διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Συλλήψεις ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δύο 26χρονοι ημεδαποί, διότι...
σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, στο Στάνο Αμφιλοχίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 24χρονος ημεδαπός, διότι κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε αυτοκίνητο που οδηγούσε, απέρριψε στο οδόστρωμα μια συσκευασία που περιείχε (3,1) γραμμάρια κάνναβης. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκίνητου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πλαστικός τρίφτης κάνναβης με υπολείμματα της ναρκωτικής ουσίας. 


Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για παράβαση της νομοθεσίας για το περιβάλλον
   
Συνελήφθησαν, χθες το  μεσημέρι στη Βόνιτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου Βόνιτσας, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 35 και 57 ετών, διότι μετέφεραν με δύο ιδιωτικής χρήσης φορτηγά,  αδρανή  υλικά μετά από εκσκαφή που πραγματοποίησε ο 57χρονος σε περιοχή του Κρυονερίου Βόνιτσας.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράνομη έξοδο από την Χώρα και αποδοχή προϊόντων κλοπής   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Ακτίου - Βόνιτσας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας ένας 35χρονος υπήκοος Καμερούν και μια 31χρονη υπήκοος Κονγκό, διότι αποπειράθηκαν να εξέλθουν από τη Χώρα, μέσω πτήσης με προορισμό τη Βενετία Ιταλίας και επέδειξαν κατά τον αστυνομικό έλεγχο δύο δελτία ταυτότητας Βελγικών και Γαλλικών Αρχών για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 

Σύλληψη ημεδαπού για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς  της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας  βρήκαν σε αγρόκτημα του στο Νεοχώρι, δύο δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκρίζωσαν και κατέσχεσαν.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπού που αναζητούντα με ένταλμα σύλληψης   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών,  ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του 8ου Τακτικού Ανακριτικού Αθηνών, για αποδοχή κατ’ εξακολούθηση και διάθεση κατ’ επάγγελμα, προϊόντων εγκλήματος.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστης δράστιδας για απάτη   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστης δράστιδας, η οποία πλησίασε μια ηλικιωμένη ημεδαπή, στην οποία προφασίστηκε ότι είναι η λογίστρια της κόρης της και της απέσπασε το χρηματικό ποσό των (650) ευρώ, ως έξοδα διεκπεραίωσης για επιστροφή φόρου. Η Δράστιδα αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι  σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (6) ναρκωτικά δισκία.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ακόμη (153) ναρκωτικά δισκία, μικροποσότητα κάνναβης και ένας μεταλλικός τρίφτης.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών καθώς και παράνομη οπλοκατοχή   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 51χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά (7) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούσε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην αποθήκη και την αυλή της οικίας του.
Επιπλέον, στο εσωτερικό της οικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δώδεκα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ένα αεροβόλο όπλο, ένα σπαθί, ένα μαχαίρι, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και ένας μεταλλικός τρίφτης κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Συλλήψεις ημεδαπών για κατοχή και καλλιέργεια  ναρκωτικών
   
Συνελήφθησαν, σε ξεχωριστές περιπτώσεις, χθες το μεσημέρι, στο Κατάκολο Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 40 και 32 ετών, διότι σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής : στον 40χρονο ένα τμήμα δενδρυλλίου κάνναβης και μια γλάστρα με την ρίζα του φυτού και στον 32χρονο μικροποσότητα κάνναβης.

***
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για κλοπές σε πρακτορεία ΟΠΑΠ

Εξιχνιάσθηκαν τέσσερις περιπτώσεις, στις οποίες οι δράστες αφαιρούσαν χρήματα με τη μέθοδο της απασχόλησης

Συνελήφθησαν, χθες (7-7-2017), το απόγευμα, στο Αντίρριο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ναυπάκτου, δύο άνδρες, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 50 και 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών.

Ειδικότερα, οι δράστες χθες το πρωί, στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας εισήλθαν σε πρακτορείο ΟΠΑΠ και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από τον ιδιοκτήτη, με τη μέθοδο της απασχόλησης, το χρηματικό ποσό των πενήντα ευρώ, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί και εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους.

Λίγη ώρα αργότερα με την ίδια μέθοδο, αφαίρεσαν από ιδιοκτήτη πρακτορείου του ΟΠΑΠ στο Νεοχώρι, το χρηματικό ποσό των πενήντα ευρώ.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις, από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών στο Αντίρριο.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, οι δράστες είχαν διαπράξει, πριν ένα έτος, στο ίδιο πρακτορείο ΟΠΑΠ, στην Κατοχή, ακόμη δύο κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.

Σε σωματικές έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί στους δράστες, βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των (642) ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.


***
Συνελήφθη ημεδαπός στην Πάτρα για ληστεία σε μίνι μάρκετ

Ο δράστης αποπειράθηκε να αφαιρέσει με την απειλή μαχαιριού τις εισπράξεις του ταμείου

Συνελήφθη, χθες (7-7-2017), αργά το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Ειδικότερα, ο δράστης ενεργώντας από κοινού με ένα συνεργό του, που αναζητείται, μετέβησαν με μοτοποδήλατο σε μίνι μάρκετ, όπου ο 33χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φορώντας κράνος και με την απειλή μαχαιριού αποπειράθηκε να αφαιρέσει από τον ιδιοκτήτη τις εισπράξεις του ταμείου.

Ο δράστης δεν ολοκλήρωσε την πράξη, όταν προσέτρεξαν πολίτες στον τόπο του περιστατικού, ενώ κατά την διαφυγή του, με το μοτοποδήλατο, παρέσυρε και τραυμάτισε τον πατέρα του ιδιοκτήτη του μίνι μάρκετ.

Στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε από τους πολίτες και συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ένα μαχαίρι και το κράνος του δράστη, καθώς και το μοτοποδήλατό που οδηγούσε, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του που διέφυγε.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Την προανάκριση ενεργούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.


***
Συνελήφθη αλλοδαπός στην Δυτική Αχαΐα για τυχερά παίγνια

Ο δράστης είχε εγκαταστήσει και λειτουργούσε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ένα ηλεκτρονικό μηχάνημα με το τυχερό παίγνιο «ρουλέτα»

Συνελήφθη, χθες (7-7-2017) αργά το βράδυ, σε χωριό της Δυτικής Αχαΐας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, ένας 35χρονος άνδρας, υπήκοος Μπανγκλαντές, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εγκατάσταση και λειτουργία τυχερών παιγνίων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, πραγματοποίησαν στοχευμένο έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο είναι προσωρινά υπεύθυνος ο δράστης, κατά τον οποίο βρήκαν και κατέσχεσαν ένα ηλεκτρικό μηχάνημα, στο οποίο είχε εγκατασταθεί κατάλληλο λογισμικό, για την διεξαγωγή του τυχερού παιγνίου «ρουλέτα».

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ το ηλεκτρονικό μηχάνημα κατασχέθηκε.


***
Συνελήφθη 30χρονος Ρουμάνος για κλοπές σε βάρος πεζών στην Πάτρα

Εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις, στις οποίες ο δράστης αφαιρούσε χρυσές αλυσίδες από τους λαιμούς των πολιτών


Συνελήφθη, προχθές (6-7-2017), αργά το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 30χρονος άνδρας υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών και αντίσταση.

Ειδικότερα, ο δράστης στις (5-7-2017) το πρωί και το μεσημέρι, στην Πάτρα, είχε πλησιάσει δυο ημεδαπούς που περπατούσαν και με αιφνιδιαστική κίνηση είχε αφαιρέσει από το λαιμό τους δύο χρυσές αλυσίδες με σταυρό.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης του περιστατικού οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, αφού συγκέντρωσαν δεδομένα και στοιχεία,  πραγματοποίησαν στοχευμένες αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του δράστη, προχθές, αργά το βράδυ και τη σύλληψή του.

Σημειώνεται ότι, ο 30χρονος επιχείρησε να διαφύγει της σύλληψης ασκώντας σωματική βία στους αστυνομικούς με τα άκρα του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.