«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

Β' ΕΛΜΕ Αιτ/νίας - Διαμαρτυρία για την καθαίρεση της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Φραγκίστας

Η Β' ΕΛΜΕ Αιτ/νίας εκφράζει τη διαμαρτυρία της και την ανησυχία της για την καθαίρεση της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Φραγκίστας μοναχής Καφίδας Γεωργίας από το ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας μετά από την παραπομπή της σε αυτό από τον διευθυντή της ΔΔΕ Ευρυτανίας.


Η κατηγορία για την οποία καθαιρέθηκε τελικά η συνάδελφος σύμφωνα με ότι υποστηρίζει ο διευθυντής ΔΔΕ Ευρυτανίας, είναι...
ότι δήλωσε ψευδή αριθμό μαθητών για να μην κλείσει το σχολείο της. Η συνάδελφος λοιπόν καθαιρέθηκε για μια ηρωική και αυτονόητη για έναν εκπαιδευτικό πράξη, γιατί θέλησε να υπερασπιστεί το δικαίωμα στη μάθηση των παιδιών και των νέων μιας δυσπρόσιτης περιοχής.

Όπως έχουμε επισημάνει και σε παλιότερες ανακοινώσεις μας, οι τελευταίες πρακτικές λογιστικών περικοπών του υπουργείου σε σχολεία, τμήματα και ειδικότητες οδηγούν σε αργό θάνατο την Τεχνική Εκπαίδευση και όχι μόνο. Μάλιστα από τις πρακτικές αυτές πλήττονται περισσότερο απομακρυσμένα σχολεία, όπως αυτό που υπηρετούσε ως διευθύντρια η συνάδελφος.

Η Β'ΕΛΜΕ στέκεται απέναντι στην όποια μεθόδευση του υπουργείου που οδηγεί στο κλείσιμο σχολεία, τμήματα και ειδικότητες και απαιτεί:

·        το υπουργείο να σταματήσει να βλέπει λογιστικά εκπαιδευτικούς και μαθητές

·        ο υπουργός παιδείας να ακυρώσει άμεσα την απόφαση της καθαίρεσης της συναδέλφουΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
                    
Ο Πρόεδρος


Ο  Γεν. Γραμματέας
 Σωτήρης Καρανίκας

Βαγγέλης Τσούκας