«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στον Οργανισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικών Υπηρεσιών, οι αρμοδιότητες – Συνάντηση στο Υπουργείο την Παρασκευή


Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικών Υπηρεσιών δημιουργείται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με στόχο την αποτελεσματική παρακολούθηση των κοινωνικών ζητημάτων, την ανάδειξη των τοπικών αναγκών σε θέματα πολιτικών κοινωνικής προστασίας, πρόνοιας και αλληλεγγύης, την αποτύπωση και χαρτογράφηση χωρικών διαστάσεων της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Στην τελευταία υνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκε το σχέδιο τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που...
επιβάλλεται για λόγους προσαρμογής των υπηρεσιών της Περιφέρειας στις νέες αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στους ΟΤΑ β’ βαθμού, με αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση και περιλαμβάνει και τη δημιουργία των Παρατηρητηρίων.
Άλλωστε αποτελεί ένα βασικό μέσο, όπως έχει σημειώσει και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, για την στήριξη της κοινωνίας λόγω της πολυεπίπεδης κρίσης και των επιπτώσεων που έχει αυτή, για το οποίο είχε ζητήσει μέσα από παρεμβάσεις – προτάσεις – συναντήσεις, να υπάρχει πλήρη στελέχωση.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει θέσει στις προτεραιότητές της τη στήριξη της κοινωνίας, ιδίως των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αλλά και όσων έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες της οικονομικής κυρίως κρίσης. Μέσα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014-2020, εντάξαμε 39 δομές ύψους πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ, για να είμαστε δίπλα στους πολίτες που έχουν ανάγκη» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και πρόσθεσε:
«Πρέπει να είμαστε δίπλα στους πολίτες, να υποστηρίξουμε την οικογένεια, να προστατεύσουμε τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τους απόρους. Και αυτό είναι στόχος μας».

Προτεραιότητα της Περιφέρειας οι Κοινωνικές Δομές
Από το 2014 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη συμπεριλάβει στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», 39 νέες δομές συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 30,3 εκατ. ευρώ.
Μιλάμε για Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία – ΚΔΗΦ, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων – ΚΗΦΗ, Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο, Δομές Αστέγων, Κέντρα Κοινότητας, ένα σε κάθε Δήμο, Δομές Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών (Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Φιλοξενίας), Δράσεις Υποστηριζόμενης Εκπαίδευσης Μαθητών με Αναπηρία, Δράσεις Στήριξης Εργαζόμενων Γονέων για τη φύλαξη Τέκνων, Δράσεις Στήριξης Εργαζόμενων Γονέων για τη φύλαξη Τέκνων με Αναπηρία.
Όπως είχαμε επισημάνει από την αρχή, δημιουργείται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης, ώστε να παρακολουθούνται και να αξιολογούνται οι πολιτικές κοινωνικής ένταξης, αλλά και για να αναδεικνύονται οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.
Μεταξύ των αρμοδιοτήτων, τις οποίες και ανέφερε στην εισήγησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας, περιλαμβάνονται:
·         η ανάδειξη τοπικών αναγκών σε θέματα πολιτικών κοινωνικής προστασίας, πρόνοιας και αλληλεγγύης,
·         η αποτύπωση και χαρτογράφηση των χωρικών διαστάσεων της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού,
·         η εφαρμογή προγραμμάτων για τις κοινωνικές ομάδες που χρήζουν ειδικής προστασίας,
·         η διασύνδεση των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών σε επίπεδο Περιφέρειας,
·         η κατάλληλη υποστήριξη και διάθεση τεχνογνωσίας στους Δήμους για την εφαρμογή και παρακολούθηση των πολιτικών κοινωνικής ένταξης,
·         η δικτύωση των φορέων υλοποίησης προνοιακών παρεμβάσεων και κοινωνικών υπηρεσιών σε περιφερειακό επίπεδο,
·         η παρακολούθηση και καταγραφή κοινωνικών φαινομένων,
·         η διενέργεια κοινωνικών ερευνών για την υλοποίηση υιοθεσιών - εσωτερικού, διακρατικών και διεθνών,
·         η διενέργεια κοινωνικών ερευνών για την υλοποίηση αναδοχής.

Συνάντηση εργασίας την Παρασκευή στη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας
Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων και βοηθός Περιφερειάρχη Αναστασία Τογιοπούλου, αύριο Παρασκευή 21 Ιουλίου στις 9 το πρωί, θα συμμετάσχει σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού Μηχανισμού Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής.

***


Εντάχθηκαν οι πρώτοι 1.205 νέοι αγρότες στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 – Τις επόμενες ημέρες η ένταξη και νέων δικαιούχων – Ενισχύθηκαν οι εκχωρούμενοι πόροι

Την απόφαση ένταξης των πρώτων 1.205 δικαιούχων στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020», που θα ενισχυθούν με το συνολικό ποσό των 23.795.000 ευρώ, υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Μητρόπουλου.
Πρόκειται για τους πρώτους νέους γεωργούς που εντάσσονται στο ΠΑΑ 2014-2020, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ενστάσεων ή κατάθεσης των επιπλέον δικαιολογητικών που απαιτούνται και δεν έχουν προσκομιστεί
Ειδικότερα, κατανέμονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως εξής:
Στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας 509 δικαιούχοι συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 10.085.500 ευρώ,
·         Στην Π.Ε. Αχαΐας 322 δικαιούχοι συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 6.604.000 ευρώ και
·         Στην Π.Ε. Ηλείας 374 δικαιούχοι συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 7.105.500 ευρώ.
Ο φάκελος πληρωμής των 1.205 τελικά Δικαιούχων αναμένεται να δημιουργηθεί άμεσα, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες εκκαθάρισης και να πληρωθούν οι πρώτοι την πρώτη δόση (70% της ενίσχυσης), μέχρι το τέλος Ιουλίου.
«Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί προτεραιότητα ο πρωτογενής τομέας. Αποδεδειγμένα μπορεί να αποτελέσει τη λύση για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη τόσο περιφερειακά όσο και εθνικά. Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να στηρίζονται και αυτό έχουμε θέσει στοίχημά μας ως Περιφερειακή Αρχή. Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους αγρότες, ιδίως τους νέους ανθρώπους που στρέφονται στην παραγωγή και για αυτό ζητάμε περισσότερους πόρους, ώστε να παρέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια σε περισσότερους» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Αύξηση του συνολικού ποσού στα 27,9 εκατ. ευρώ
Θετικά τα αποτελέσματα της διεκδίκησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για μεγαλύτερο ποσό στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να εισαχθούν και οι επιλαχόντες, οι οποίοι διαθέτουν ώριμο και ορθά καταρτισμένο φάκελο, αφού συνολικά 428 υποψήφιοι δεν καλύπτονται λόγω του χαμηλού ποσού.
Τελικά, σύμφωνα με την υπερδέσμευση του υπομέτρου, όπως συζητήθηκε στην Επιτροπή υλοποίησης του ΠΑΑ στην Αθήνα, το ποσοστό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αυξάνει από το 10% (του συνόλου των εκχωρούμενων πόρων του υπομέτρου 6.1 για όλες τις Περιφέρειες) στο 13%, δηλαδή υπολογίζεται ότι οι αρχικές εκχωρούμενες πιστώσεις των 24,7 εκατ. ευρώ, για την Περιφέρειά μας θα αυξηθούν κατά περίπου 3,2 εκατ. ευρώ και θα ανέλθουν πλέον συνολικά στα 27,9 εκατ. ευρώ.
Συνεπώς, με τις πρόσθετες αυτές πιστώσεις των 3,2 εκ. ευρώ, αναμένεται να ενταχθούν με νέα τροποποιητική Απόφαση ένταξης του Περιφερειάρχη, οι πρώτοι 160-170 επιλαχόντες, βάσει της νέας κατάταξής τους μετά την εξέταση των ενστάσεων.

Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία υποβολής ενστάσεων
Να υπενθυμίσουμε πως την ερχόμενη Παρασκευή (21/7/2017), λήγει η 15ήμερη προθεσμία υποβολής ενστάσεων από αυτούς που έχουν χαρακτηριστεί επιλαχόντες και απορριπτόμενοι, για να εξεταστούν όπως πάντα με αμερόληπτο και αξιοκρατικό τρόπο από την Επιτροπή ενστάσεων της ΔΑΟ. Θα ακολουθήσει ο οριστικός χαρακτηρισμός ως Επιλαχόντων, ενώ θα γίνει και η τελική τους κατάταξη βάσει και της βαθμολογίας που θα προκύψει από την εξέταση των ενστάσεων.

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά την απόφαση και τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (www.pde.gov.gr) στην κατηγορία Προγράμματα -> ΠΑΑ 2014-2020 ή στον σύνδεσμο http://www.pde.gov.gr/gr/projects/paa2014-2020/item/8138-apofasientaxis61.html

***
 

«Αλήθειες και λάθη ή ψέματα»

Σε συνέχεια ανακοίνωσης Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης «Ανδρέας Κατσανιώτης – Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας», ο οποίος απουσίαζε από την πολιτική συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το πολύ μεγάλο ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία για τους πλειστηριασμούς της οικογενειακής στέγης, την οποία ωστόσο υπερψήφισε η παράταξή του,
θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Λάθος 1ο
Στο δελτίο τύπου αναφέρει:
«Να θυμίσουμε εδώ ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σαν θέμα ήρθε στο Π.Σ την 27-7-2015 ενώ το ίδιο θέμα ήρθε στο Κοινοβούλιο από Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ τον Φεβρουάριο του 2014».
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι:
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:
28 Αυγούστου 2012: Με την υπ. αριθ. 137/28-8-2012 Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, η Περιφέρεια προχωρά σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα: «Ενδυνάμωση του κοινωνικού διχτυού ασφαλείας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: ο ρόλος του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος»  στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».
11 Δεκεμβρίου 2012: Στην 17η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της μελέτης με τίτλο: «Πολιτικές ενδυνάμωσης του κοινωνικού διχτυού ασφάλειας στη Δυτική Ελλάδα: Ο ρόλος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» με εισηγητή τον τότε Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών Γεώργιο Γεωργιόπουλο.
Αμέσως μετά, τα αποτελέσματα της μελέτης παραδόθηκαν στους συναρμόδιους Υπουργούς.
27 Μαΐου 2013: Τα αποτελέσματα της μελέτης που εκπονήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, παραδόθηκαν και στον τότε Υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ζητώντας η περιοχή μας να ενταχθεί στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος με τίτλο «Πιλοτικό Πρόγραμμα Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος».
11 Ιουλίου 2013: Συνάντηση με τον νέο τότε Υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, επαναφέροντας το αίτημα για ένταξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος με τίτλο «Πιλοτικό Πρόγραμμα Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος», επανέφερε χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη συνάντηση με τον νέο υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου.
Κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του 2013 και στο πρώτο εξάμηνο του 2014, τόσο ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, όσο και οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες έκαναν διαρκείς συναντήσεις για την ένταξη στο πιλοτικό πρόγραμμα.
17 Ιουλίου 2014: Διαβεβαίωση του Υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου στον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα πως συμπεριλαμβάνεται και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
28 Νοεμβρίου 2014: Ημερίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με θέμα «Οργάνωση και συντονισμός της Διαβούλευσης για την ενεργοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους ως το 2020, του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους», με την παρουσία του Υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου.
Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας επανέλαβε το αίτημα της Περιφέρειας για καθολική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για όλη την επικράτεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τη διαμόρφωση ενός πλέγματος δράσεων και πολιτικών για την άρση των κοινωνικών αδικιών και της ακραίας φτώχειας».

Λάθος 2ο
Στο δελτίο τύπου αναφέρει:
«Είναι όμως μια συζήτηση που καιρό τώρα απασχολεί τους νομικούς κύκλους αλλά και τη Δικαιοσύνη. Είναι επίσης μια συζήτηση που ξεκινάει ο Περιφερειάρχης εν τη απουσία του καθ’ ύλην αρμόδιου, δηλαδή της Κυβέρνησης».
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι:
Από τα τέλη του 2013, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ξεκινήσει τη συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς για την προστασία των πολιτών, των καταναλωτών και των δανειοληπτών, ενώ τον Οκτώβριο 2015 με πρωτοβουλία του ίδιου του Περιφερειάρχη και την παρουσία της ΕΚΠΟΙΖΩ συζητήθηκε το θέμα της προστασίας κατοικίας των πολιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο και ζήτησε την παρέμβαση της Πολιτείας με νομοθετική ρύθμιση.
Μία απόφαση που άμεσα (2 Νοεμβρίου) διαβιβάστηκε και απεστάλη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, στους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών κομμάτων, στους Υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Συγκεκριμένα:
12 Δεκεμβρίου 2013: Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Γραφείο Πάτρας της Ένωσης Καταναλωτών «Η Ποιότητα της Ζωής» (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.) για την προστασία των καταναλωτών και των οικογενειών τους.
14 Αυγούστου 2013: Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για παράταση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας.
31 Ιουλίου 2014: Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας «Η Ποιότητα Ζωής» (ΕΚΠΟΙΖΩ), για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
27 Ιουλίου 2015: Συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας της μελέτης για την καταγραφή αναγκών και διαμόρφωση στρατηγικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και την αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στο πλαίσιο του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020.
29 Οκτωβρίου 2015: Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την οποία ζητείται άμεση παρέμβαση της Πολιτείας ώστε να εκδοθεί νομοθετική ρύθμιση, για να καταστεί ακατάσχετη οριστικά η πρώτη κατοικία.
2 Νοεμβρίου 2015: Εστάλη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων (πλην της Χρυσής Αυγής), καθώς και στους Υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας, Ανάπτυξης - Τουρισμού και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας - Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου, η απόφαση που έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας και αφορά την ένταξη της πρώτης κατοικίας στα ακατάσχετα της αναγκαστικής εκτέλεσης προς είσπραξη οφειλών.
Όπως αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο, η Πολιτεία θα πρέπει να παρέμβει άμεσα ώστε να εκδοθεί νομοθετική ρύθμιση για να καταστεί ακατάσχετη οριστικά η πρώτη κατοικία, ενώ επίσης θα πρέπει να τροποποιηθεί ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας και ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ώστε να υπάρξει διασφάλιση.

Να μην ξεχνάμε και το στρατηγικό σχέδιο «ΣΤΕΓΑ-ΖΩ» που σχεδίασε από το 2014 και υλοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τους συνανθρώπους μας που διαβιούν με ακατάλληλες συνθήκες, βιώνοντας την πιο ακραία μορφή ένδειας, απορίας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Λάθος 3ο
Στο δελτίο τύπου αναφέρει:
«Να προσφέρουμε στους πολίτες δωρεάν σημεία ενημέρωσης (helpdesk) για το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και τις δυνατότητες προστασίας που σήμερα έχουν».
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι:
19 Σεπτεμβρίου 2016: Παρέμβαση του Περιφερειάρχη με επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γεώργιο Σταθάκη και τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξανδρο Χαρίτση για τη δημιουργία περισσότερων σημείων Κέντρων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
16 Δεκεμβρίου 2016: Στον νέο Οργανισμό Λειτουργίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, έχει προβλεφθεί η δημιουργία γραφείων ενημέρωσης κοινού.
1 Μαρτίου 2017: Επίσημη λειτουργία του πρώτου Γραφείο Εξυπηρέτησης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ), στο κεντρικό κτίριο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Στη διάθεση των πολιτών και ο δικτυακός χώρος της ΕΓΔΙΧ (www.keyd.gov.gr), όπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
ΣΗΜΕΡΑ: Σε συνεργασία με το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και ειδικότερα την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η οποία έχει ως αρμοδιότητα τη συγκρότηση γραφείων ενημέρωσης και υποστήριξης δανειοληπτών.
Ήδη βρισκόμαστε σε επικοινωνία για τη διάθεση χώρων και υλικοτεχνικής υποδομής για την δημιουργία γραφείων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το βασικό ερώτημα είναι,
αν τελικά θα συστρατευθούμε όλοι στη νέα μεγάλη πρωτοβουλία που λαμβάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την προστασία της οικογενειακής στέγης.

***


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου


Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» εισήχθη σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος και υπεβλήθη σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση ρουτίνας αφαίρεσης λίθου από νεφρό.
Ο κ. Κατσιφάρας θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς τους θεράποντες ιατρούς, αλλά και το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του ΠΓΝΠ, ενώ ευχαριστεί και όλους τους συμπολίτες μας για τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση.