«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη τριών ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών
  
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, τρεις 20χρονοι ημεδαποί, διότι...

σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν τρεις τρίφτες κάνναβης, μικροποσότητα και κλωνάρια της ίδιας ουσίας.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση
  
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μια 43χρονη ημεδαπή, διότι εκκρεμούσε σε βάρος της απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, σύμφωνα με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δύο ετών για κλοπή.


Σύλληψη τεσσάρων  ημεδαπών για απόπειρα κλοπής
  
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας τρείς ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 37, 19 και 17 ετών και ένας 39χρονος ημεδαπός, οι οποίοι διέρρηξαν διαμέρισμα ημεδαπού και εισήλθαν στο εσωτερικό του, με σκοπό την κλοπή, χωρίς ωστόσο να προλάβουν να αφαιρέσουν κάτι.


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
  
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας ένας 43χρονος ημεδαπός, διότι χθες το απόγευμα, σε αστυνομικό έλεγχο, που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα ζεύγος γυαλιών, το οποίο είχε αφαιρέσει από 54χρονο ημεδαπό.
Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια καταδυτική στολή και ένα καταδυτικό γιλέκο, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει ο δράστης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ



Σύλληψη ενός  ημεδαπού για κλοπή
  
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι την προηγούμενη ημέρα (2-7-2017) το πρωί, είχε αφαιρέσει μια χρυσή αλυσίδα λαιμού από ηλικιωμένη ημεδαπή.

Σύλληψη μιας  ημεδαπής και σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο ημεδαπών για έκθεση και παραμέληση αποτροπής από επαιτεία  
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της ομάδας Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, μια 31χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας και δύο ακόμη ημεδαπών ηλικίας, 32 και 28 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία, διότι εξανάγκαζαν σε επαιτεία,  τα ανήλικα τέκνα τους, τα οποία περπατούσαν ανάμεσα σε διερχόμενα οχήματα με εμφανή κίνδυνο να παρασυρθούν, ενώ μετά την επαιτεία οι δράστες τους έπαιρναν τα χρήματα.


Σύλληψη ενός ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση  
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στα Κρέστενα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρεστένων, ένας 55χρονος ημεδαπός, διότι  σε βάρος του  εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του  Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και χρηματική ποινή (3.000) ευρώ, για υπόθεση ναρκωτικών.
***
Ήχηση σειρήνων συναγερμού στην Πάτρα

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη (06-07-2017) και κατά τις ώρες 08:00 – 13:00, στην Πάτρα, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συντήρησης, θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των πολιτών προς αποφυγή πανικού.
***
Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές στον Καρδαμά Ηλείας

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων μελών της συμμορίας, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί

Εξιχνιάσθηκαν επτά κλοπές σε οικίες

Διακριβώθηκε, στο πλαίσιο μεθοδικών και εμπεριστατωμένων ερευνών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονταν σε κλοπές, που διέπραξαν στον Καρδαμά και στο Γεράκι Ηλείας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ανδρών ηλικίας 23, 26, 27 και 30 ετών, τα πλήρη στοιχειά των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Στο πλαίσιο της συστηματικής  αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, οι δράστες ενεργώντας από κοινού και με διαφορετικές συνθέσεις ανά περίπτωση, είχαν διαπράξει συνολικά, επτά κλοπές σε οικίες, από τον Αύγουστο του έτους 2016 μέχρι και φέτος τον Ιανουάριο, στον Καρδαμά και στο Γεράκι Ηλείας.

Ειδικότερα, οι δράστες είτε διερρήγνυαν με αιχμηρά αντικείμενα  τις οικίες των παθόντων, είτε εισέρχονταν σε αυτές από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα,  αφαιρώντας στη συνέχεια χρήματα και κοσμήματα.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της συμμορίας από την εγκληματική δράση τους ξεπερνά το ποσό των (4.000) ευρώ.

Για την ταυτοποίηση των δραστών, οι αστυνομικοί αξιοποίησαν ειδικές ανακριτικές μεθόδους, καθώς και στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά τις εξερευνήσεις των τόπων των περιστατικών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.
***

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, την ερχόμενη εβδομάδα (3-7-2017 έως 9-7-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 3-7-2017 και κατά τις ώρες 17:00 - 01:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καταφύγιο – Αναβρυτή – Κεντρική – Αμπελακιώτισσα – Άνω Χώρα – Ελατού – Τερψιθέα- Λιμνίτσα.   
•    Την Τρίτη 4-7-2017 και κατά τις ώρες 17:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιομάνινα – Στρογγυλοβούνι – Αγράμπελα – Πρόδρομος – Χρυσοβίτσα – Μαχαιράς – Μπαμπίνη – Σκουρτού.
•    Την Τετάρτη 5-7-2017 και κατά τις ώρες 09:00 - 15:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αγγελόκαστρο – Σταμνά – Άγιος Ηλίας – Γουριά – Πεντάλοφος – Λεσίνι – Μάστρο – Κατοχή – Χρυσοβέργι.
•    Την Πέμπτη 6-7-2017 και κατά τις ώρες 8:00 - 14:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Λιμνίτσα – Τερψιθέα – Ελατού - Άνω Χώρα – Κεντρική – Ασπριάς – Κοκκινοχώρι.    
•    Την Παρασκευή 7-7-2017 και κατά τις ώρες 08:00 - 15:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Σίμος - Ποκίστα – Πλάτανος – Περίστα – Χόμορη – Ελευθεριανή. 
•    Το Σάββατο 8-7-2017 και κατά τις ώρες 08:00 - 14:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Μακρυνού – Ποταμούλα – Μεσάριστα – Άγιος Άνδρεας – Δαφνιάς – Καψοράχη – Κάτω Μακρυνού.
•    Την Κυριακή 9-7-2017 και κατά τις ώρες 08:00 - 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Γαβαλούς και Μεσολογγίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Μούσουρα - Ελληνικά – Άνω Κεράσοβο – Κάτω Κεράσοβο – Ζευγαράκι – Κλεισορρεύματα – Λυσιμαχεία - Φραγκουλεϊκα. 

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπής για απόπειρα κλοπής
  
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Πατρών, μια 18χρονη ημεδαπή, η οποία ενεργώντας από κοινού με δύο ακόμη δράστιδες, που αναζητούνται διέρρηξαν οικία ημεδαπού και εισήλθαν στο εσωτερικό της με σκοπό την κλοπή, ωστόσο έγιναν αντιληπτές από τον παθόντα και τράπηκαν σε φυγή.
Η δράστιδα συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή.



Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για ληστεία
  
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος προχθές αργά το βράδυ, στην Πάτρα, επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα, προσέγγισε μια 25χρονη ημεδαπή που περπατούσε και αφαίρεσε με αιφνιδιαστική και βίαιη κίνηση, την τσάντα της, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των πενήντα ευρώ και προσωπικά της αντικείμενα.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο αγνώστων δραστών για ληστεία  
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι, σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα, ενεργώντας από κοινού, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, διέρρηξαν οικία ηλικιωμένων ημεδαπών και στη συνέχεια με την απειλή μαχαιριού, τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ, καθώς και άλλα αντικείμενα. Από τους αστυνομικούς των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

  

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ



Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
  
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Ζαχάρω Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, ένας 17χρονος ημεδαπός ο οποίος διέρρηξε αρτοποιείο και αφαίρεσε διάφορα κατεψυγμένα είδη.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
  
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το μεσημέρι, στον Μπρινιά Ηλείας, εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε οικία ημεδαπών και αφαίρεσαν κοσμήματα, ένα τάμπλετ και το χρηματικό ποσό των (550) ευρώ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
  
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο , από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, ένας 25χρονος ημεδαπός, διότι οδηγώντας αυτοκίνητο,  προκάλεσε  τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών, προσκρούοντας σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ σε έλεγχο μέθης που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

***
Συνελήφθη ακόμη ένας διακινητής ναρκωτικών στην Ηλεία

Στην επιχείρηση σύλληψής του συμμετείχε ο αστυνομικός σκύλος «Κάλιμαν»

Κατασχέθηκε περίπου ένα κιλό κάνναβης και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας


Συνελήφθη, σήμερα (4-7-2017) το μεσημέρι, στην Κυλλήνη Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 44χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη επίσης και ο 24χρονος ανιψιός του 44χρονου, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, πραγματοποίησαν έρευνα με την συνδρομή του αστυνομικού σκύλου – ανιχνευτή ναρκωτικών, «Κάλιμαν», στην οικία που διέμεναν οι δύο συλληφθέντες, όπου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

Ø      (951) γραμμάρια κάνναβης διαμοιρασμένη σε τρία πλαστικά σκεύη,
Ø      (2,9) γραμμάρια της ίδιας ουσίας σε νάιλον συσκευασία,
Ø      Ένα τσιγάρο με μίγμα καπνού και κάνναβης,
Ø      Ένα μεταλλικό τρίφτη με υπολείμματα κάνναβης,
Ø      Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
Ø      (100) μικρές νάιλον συσκευασίες που χρησιμοποιούνται για τον διαμοιρασμό των ναρκωτικών,
Ø      Ένα κινητό τηλέφωνο

Σας υπενθυμίζουμε το πρόσφατο σποτ της Ελληνικής Αστυνομίας, για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο αστυνομικός σκύλος – ανιχνευτής ναρκωτικών, «Κάλιμαν» συμβουλεύοντας τους πολίτες να μείνουν μακριά από τα ναρκωτικά.

Σχετικά links από τους λογαριασμούς της Ελληνικής Αστυνομίας στα social media :





Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.