«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 3 Μαΐου 2020

KATΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
Ελ. Βενιζέλο υ 13 ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΗΛ : 26410 22325   FAX : 26140 46515

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, καταδικάζει, την άνανδρη , φασιστικού τύπου και έμπνευσης ενέργεια, που είχε σαν στόχο να κάψουν το πανό που είχε τοποθετηθεί την 1η ΜΑΗ 2020, από το Ε.Κ.Α., στο μνημείο των θυμάτων της Εργατικής Τάξης, της δολοφονημένης το 1926, εγκύου καπνεργάτριας Βασιλικής Γεωργαντζέλη, και του νεαρού Θεμιστοκλή Καραμιχάλη, στην είσοδο του δημοτικού πάρκου Αγρινίου...

Το σύνθημα του πανό, αλλά και η δράση του ταξικού κινήματος που δίνει περιεχόμενο και προοπτική στον αγώνα της εργατικής τάξης, τους ενοχλεί. Είναι βαθιά γελασμένοι όμως, ότι με τέτοιες ενέργειες θα μας τρομοκρατήσουν.
Κάνουν λάθος αν πιστεύουν ότι θα κατορθώσουν να φιμώσουν τα ταξικά σωματεία και τη δράση του ΕΚΑ, βγάζοντας την «εκτόνωσή τους» και τη θρασύδειλη ενέργειά τους στα πανό και στις αφίσες.
Το ταξικό κίνημα, όχι μόνο δεν το φοβίζουν παρόμοιες ενέργειες, δε το πτοούν,  αλλά το ατσαλώνουν ακόμη περισσότερο.
Το μήνυμα της 1Η ΜΑΗ , είναι επίκαιρο. Οτι ταξικό κίνημα σε όλη τη χώρα, τίμησε με απεργία και υποδειγματικό τρόπο την εργατική πρωτομαγιά, τους ενόχλησε.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα, με την πάλη και τον αγώνα μας, να καταδικάσουμε τέτοιες ενέργειες και να δώσουμε προοπτική στη δράση μας, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.  

3/5/2020
Το Δ.Σ.