«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ 1η ΜΑΗ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1η ΜΑΗ 1886 – 1η ΜΑΗ 2020
ΜΝΗΜΗ - ΤΙΜΗ – ΧΡΕΟΣ
Πρωτομαγιά 2020
Η 1η ΜΑΗ στην ιστορία και τη συνείδηση των λαών έχει καταγραφεί σαν μέρα μνήμης και τιμής στους νεκρούς των λαϊκών αγώνων, αλλά, ταυτόχρονα και σαν μέρα που μπορεί να σηματοδοτήσει το λαϊκό ξεσηκωμό εναντία στο σύστημα της εκμετάλλευσης και τους υπερασπιστές του.
Ιστορικά έχει αποδειχθεί πως...
αυτό το σύστημα της βαρβαρότητας, το καπιταλιστικό σύστημα, δε διορθώνεται ούτε εξανθρωπίζεται, ή θα κυριαρχεί τσακίζοντας τις ζωές και τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων ή ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ.
Η 1η ΜΑΗ σηματοδοτεί και καλεί μαζί με την εργατική τάξη, συνταξιούχοι, νέες, νέοι να συστρατευτούν και να συμπορευτούν στον αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών κατακτήσεων.
Στις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες της 1ης ΜΑΗ, της μέρας της εργατικής τάξης, της μέρας σύμβολο για τους αγώνες των λαών και της κοινωνική απελευθέρωση, δεν της φτάνει να θυμόμαστε και να τιμάμε την 1η ΜΑΗ του 1886 του Σικάγο, το ματωμένο ΜΑΗ του 1936 στη Θεσσαλονίκη, την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών την 1η ΜΑΗ του 1944 στη Καισαριανή.
Το χρέος και η ευθύνη μας είναι, με τους δικού μας αγώνες να δικαιώσουμε τις θυσίες τους.
Ο αγώνας, για να ανήκει ο πλούτος σε αυτούς που τον παράγουν, πάει χέρι-χέρι, με τον αγώνα:
-     Της αποκλειστικά Δημόσιας – Δωρεάν Υγείας.
-     Της κατάργησης παλιών και νέων μέτρων που χτυπούν την εργασία και το μισθό.
-     Της απεμπλοκής της χώρας από του ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς.
Η 1η ΜΑΗ του 2020 εκείνο που απαιτεί από εμάς είναι να περάσει στην ιστορία όχι σαν μέρα περιορισμών αλλά έμπνευσης και δέσμευσης για αγώνες, για του λαού το δίκιο!