«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΕΡΓΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΗΣΙΟΔΟΥ
Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι  εργασίες ανακατασκευής των οδών Αναπαύσεως και Ησιόδου. Ήδη ολοκληρώθηκαν τα έργα κατασκευής των υποδομών δικτύων  ύδρευσης – αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού και πεζοδρομίων. Τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για την  ασφαλτόστρωση των δύο δρόμων.
Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο πρώτο έργο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης  που είναι...
η «Λειτουργική αναβάθμιση του Επιχειρηματικού Κέντρου  στη Νοτιοανατολική είσοδο της πόλης του Αγρινίου»  προϋπολογισμού  4.800.000,00 Ευρώ.

Την πρόοδο των εργασιών παρακολούθησε οΔήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίουκαι δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο στην είσοδο της πόλης.Δεν λύνουμε απλά χρόνια προβλήματα  αλλά παρεμβαίνουμε για να βελτιώσουμε την εικόνα της περιοχής. Το συγκεκριμένο έργο, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι τμήμα  ενός ολοκληρωμένου  σχεδιασμού που περιλαμβάνει ένα  σύνολο παρεμβάσεων στην Νοτιοανατολική είσοδο του Αγρινίου. Βήμα – βήμα υλοποιούμε το φιλόδοξο σχέδιο μας για το Αγρίνιο.Η προσπάθεια  να κάνουμε την πόλη μας ακόμη καλύτερη είναι διαρκής και καθημερινή ».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

24ΩΡΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Σε 24ωρη λειτουργία τέθηκε ξανά το Δημοτικό Παρκινγκ Αγρινίου στην πλατεία Μαρίας Δημάδη. Τις τελευταίες εβδομάδες η Διοίκηση προχώρησε σε συντήρηση και ανακαίνιση με τη δημιουργία νέων θέσεων για δίκυκλα οχήματα όπως ενημέρωσε ο  πρόεδρος της Εταιρείας Στάθμευσης Αγρινίου Χριστόφορος Παπαδημητρίου: «Επιστρέψαμε στην κανονικότητα με 24ωρη λειτουργία του  Δημοτικού Πάρκινγκ. Με αίσθημα ευθύνης λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας. Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στηνασφάλεια των  πολιτών ιδιαίτερα αυτήν την κρίσιμη περίοδο. Έτσι απολυμάναμε  τους χώρους και οι εργαζόμενοι  μας τηρούν όλους  τους κανόνες. Παράλληλα πραγματοποιήσαμε εργασίες συντήρησης και δημιουργήσαμε θέσεις ποδηλάτων και δίκυκλων μηχανών προκειμένου να εξυπηρετήσουμε ακόμη περισσότερους δημότες. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί παρέχουμε στους πολίτες ένα λειτουργικό και σύγχρονο πάρκινγκ»
Το Δημοτικό Πάρκινγκ έχει χωρητικότητα 220 θέσεων, με  6 θέσεις ΑΜΕΑ.

To ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ έχει ως εξής:
Πρώτη ώρα:  Ένα (1) Ευρώ.
Δεύτερη ώρα και μετά : 0,50 Ευρώ.
Ετήσια χρέωση:    600 Ευρώ
Μηνιαία χρέωση:  60 Ευρώ
24ωρη χρέωση:     8 Ευρώ

Θέσεις Δικύκλων :   10
Χρέωση ανά ώρα 0,50 ευρώ
6μηνη χρέωση  150 ΕΥΡΩ
Ετήσια χρέωση  300 ΕΥΡΩ

Τηλέφωνο επικοινωνίας  26410 23550

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου

Ο Δήμος Αγρινίου καλεί τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, οι οποίοι βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από οικισμούς, να προβούν σε αποψίλωση και απομάκρυνση τυχόν εύφλεκτων υλικών και σκουπιδιώνγια την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς κατά την αντιπυρική περίοδο η οποία καθορίζεται από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα επιβάλλεται σημαντικό χρηματικό πρόστιμο στους ιδιοκτήτες και παράλληλη υποβολή μήνυσης για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.
απαγορεύεται ακόμη, κατά  την αντιπυρική  περίοδο, το άναμμα φωτιάς, η καύση κλαδιών ή άλλων αγροτικών υπολειμμάτωνσε χορτολιβαδικέςβραχώδεις ή  πετρώδεις περιοχές και σε αγροτικές εκτάσεις. Σε ειδικές περιπτώσεις, και μόνο για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να διευκολυνθούν αγροτικές εργασίες μπορεί να γίνει καύση, αλλά μόνο με άδεια της Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας και αφού ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Πρόσκληση Για Πρακτική Άσκηση Υποψηφίων Δικηγόρων

Ο Δήμος Αγρινίου υπενθυμίζει ότι στις  08 /05 /2020  λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης πρακτικής άσκησης υποψηφίων δικηγόρων  στο Τμήμα της Νομικής Υπηρεσίας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  υποβάλουν την αίτησή τους, ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ email idox@agrinio.gr, εντός δέκα (10) ημερών από την επομένη της ανάρτησης της παρούσας πρόσκλησης στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγρινίου, δηλαδή μέχρι και _8-5-2020.

 Η άσκηση πρακτικής των υποψήφιων δικηγόρων στο Δήμο Αγρινίου θα ξεκινήσει στις 15-5-2020 και θα λήξει στις 14-11-2020. Με την αίτηση συνυποβάλλονται σύντομο βιογραφικό σημείωμα και αντίγραφα τίτλων σπουδών. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση  Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου, τηλέφωνο:  2641360420 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ