«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

ΣΥΡΙΖΑ - ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ… εδάφιον 4ον

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020
     Στις 10/4/2020, εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας του κορονοϊού, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου των ΕΛΤΑ courier, ανατέθηκε απευθείας σε εταιρεία το έργο της κατασκευής ηλεκτρονικής αγοράς (e-market place) και της συντήρησης και τεχνικής υποστήριξής της για πέντε (5) έτη, αντί του συνολικού ποσού των 250.000 ευρώ, προ ΦΠΑ και δικαιώματος υψηλών ποσοστών, προ φόρων, επί των πωλήσεων, συνδρομών και διαφημίσεων.
     Σημειώνεται ότι...
στον κυβερνητικό ιστότοπο του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ), η εν λόγω απευθείας ανάθεση στην προεπισκόπηση της αναφέρει παραπλανητικά μόνο το ποσό των 10.000 ευρώ για λειτουργικά έξοδα για τον σχεδιασμό, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία της πλατφόρμας e-market place.
     Σύμφωνα με την ως άνω απόφαση του ΔΣ, η ανάθεση έγινε στη συγκεκριμένη εταιρεία σύμφωνα με την από 26/03/2020 τεχνική και οικονομική προσφορά της. Ωστόσο, αναζητώντας κανείς στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) και το καταστατικό της, η εν λόγω εταιρεία στις 26/3/2020 δεν είχε καν συσταθεί.
     Η εταιρεία συστήθηκε στις 9/4/2020, δηλαδή «όλως τυχαίως» μία (1) ημέρα πριν την απόφαση του ΔΣ για ανάθεση του έργου σε αυτή!
     Με άλλα λόγια κατατέθηκε προσφορά από μία εταιρεία που δεν υπήρχε - και η οποία βεβαίως πήρε το έργο!....

                                                                               Το Γραφείο Τύπου
                                             ΣΥΡΙΖΑ -  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ