«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Σύστημα Διαχείρισης Ελεγχόμενης Στάθμευσης και Πληροφόρησης
 Σε ανοικτό διαγωνισμό για την  προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία Συστήματος Διαχείρισης Ελεγχόμενης Στάθμευσης και Πληροφόρησης προχωρά ο Δήμος Αγρινίου.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο σύστημα  διαχείρισης 618 θέσεωνστάθμευσης συνολικού προϋπολογισμού  170.000,00 €.
Η έξυπνη εφαρμογή προβλέπει τη χρήση ηλεκτρονικών πινακίδων οι οποίες θα πληροφορούν τους οδηγούς για το φόρτο κίνησης των οχημάτων στους δρόμους και...
τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης.Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα υλοποιηθεί με αισθητήρες που θα πληροφορούν αν οι θέσεις είναι κατειλημμένες ή όχι.
Όσον αφορά το λογισμικό πληροφόρησης και καθοδήγησης των οδηγών  θα υπάρχει σε κάθε πινακίδα καθώς και σε μία διαδικτυακή εφαρμογή που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιοδήποτε είδος συσκευής (κινητά τηλέφωνα, tablets, φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές).
Σημαντικά θα είναι και τα περιβαλλοντικά οφέλη καθώς με την εφαρμογή του νέου συστήματος, επιτυγχάνεται  μείωση κατανάλωσης καυσίμων, μείωση των διανυόμενων χιλιομέτρων ανά όχημα αλλά και διευκόλυνση των επισκεπτών ως προς την εξεύρεση θέσης στάθμευσης.

Σύμφωνα με τη μελέτη οι δρόμοι στους οποίους προβλέπονται αριθμημένες θέσεις
είναι οι εξής:


ΟΔΟΣ
ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
1
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
18
2
ΔΑΓΚΛΗ
50
3
ΒΟΤΣΗ
30
4
ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ
2
5
ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ
9
6
ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ
28
7
ΔΗΜΟΤΣΕΛΙΟΥ
31
8
Γ. ΚΑΡΑΠΑΠΠΑ
21
9
ΣΠΥΡΟΥ ΤΣΙΚΝΙΑ
33
10
ΣΟΥΛΙΟΥ
53
11
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
19
12
ΜΑΚΡΗ
36
13
ΣΟΥΛΟΥ
11
14
ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ
44
15
ΓΡΙΒΑ
40
16
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ
12
17
ΚΑΖΑΝΤΖΗ
17
18
ΚΥΠΡΟΥ
4
19
ΧΑΒΕΛΑ
6
20
ΚΕΝΤΡΟΥ
16
21
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
39
22
ΚΑΚΑΒΙΑ
18
23
Ι. ΣΤΑΪΚΟΥ
19
24
Δ. ΣΤΑΪΚΟΥ
25
25
Ι. ΡΙΤΣΟΥ
11
26
ΚΕΝΤΡΟΥ
1
27
ΕΛΥΤΗ
25


Όπωςτόνισε οΔήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου πρόκειται για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος για την αντιμετώπιση του προβλήματος της στάθμευσης στην πόλη:«Με τοΣύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για μια πόλη  σύγχρονη,  με έξυπνες εφαρμογές Η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι τμήμα της προσπάθειά για μια σειρά έργων  που  αναβαθμίζουν και “χτίζουν”  την πόλη που θέλουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.Καταφέραμε  να προγραμματίσουμε  έργα που κάνουν πιο εύκολη  την καθημερινότητα μας.Κάνουμε ένα  ακόμη βήμα στην μεγάλη προσπάθεια για το Αγρίνιο».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***



ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Ο Δήμος Αγρινίου καλεί τους πολίτες να συνεχίσουν να  επιδεικνύουν  αίσθημα ευθύνης για την προστασία της δημόσιας υγείας  και να ακολουθούν  πιστά όλες τις συστάσεις για τη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων.
Παρακαλούνται οι δημότες και οι επαγγελματίες, κατά την διάρκεια του  Σαββατοκύριακου, να  εναποθέτουν απορρίμματα στους κάδους μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου και  να μην κατεβάσουν ξανά σκουπίδια έως το  βράδυ της Κυριακής.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στη διαχείριση των μπλε κάδων.  
Διαχωρίζουμε καθημερινά τα υλικά συσκευασίας από τα υπόλοιπα απορρίμματα μας. Οι συσκευασίες πρέπει να είναι εντελώς ΑΔΕΙΕΣ  ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ από υπολείμματα, τσακίζουμε ή  διπλώνουμε τις μεγάλες συσκευασίεςβγάζουμε τα καπάκια από τα μπουκάλια μας αλλά τα πετάμε και αυτά στην ανακύκλωση.  
Όταν φτάσουμε στον κάδο αδειάζουμε τα υλικά συσκευασίας μας ΧΥΜΑ στους μπλε και ΟΧΙ  μέσα στη δεμένη σακούλα.
Μπορούμε κατόπιν να πετάξουμε και τη σακούλα μας προς ανακύκλωση.
ΤΙ «ΠΕΤΑΜΕ» ΣΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
·         χάρτινες συσκευασίες και χαρτοκιβώτια από π.χ. ηλεκτρικές συσκευές, χυμούς, γάλα, δημητριακά, πίτσα, μπισκότα, ζάχαρη, απορρυπαντικά, οδοντόκρεμες, χαρτοσακούλες κ.α.
  • αλουμινένια κουτάκια από αναψυκτικά, μπύρες κ.α.
  • γυάλινες συσκευασίες από π.χ. νερό, χυμούς, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, βαζάκια τροφίμων κ.α.
  • πλαστικές συσκευασίες από π.χ. μπουκάλια νερού, αναψυκτικά, γιαούρτι, βούτυρο, λάδι, απορρυπαντικά ,είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αφρόλουτρα, αποσμητικά, πλαστικές σακούλες, φιλμ περιτυλίγματος κ.α.
  • λευκοσιδηρές συσκευασίες από γάλα εβαπορέ, καφέ, τόνο, ζωοτροφές, τοματοπολτό, μπισκότα, κ.λπ.
ΤΙ «ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ» ΣΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Δεν ρίχνουμε υπολείμματα τροφών, μπαταρίες, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, οικοδομικά υλικά, τζάμια, υφάσματα, κλαδιά δένδρων, αντικείμενα από ξύλα, δέρμα κλπ.  
Επίσης δεν ρίχνουμε τα μέσα προστασίας από τον ιό COVID-19 όπως  τις χρησιμοποιημένες μάσκες και τα γάντια.

...και φυσικά στους ΜΠΛΕ κάδους ΔΕΝ πετάμε τα σκουπίδια μας!

Θυμηθείτε! Πριν πετάξετε κάτι σκεφτείτε αν μπορεί καταρχήν να επαναχρησιμοποιηθεί και στη συνέχεια αν μπορεί να ανακυκλωθεί.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας.

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, Δ/ΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, ΔΑΓΚΛΗ 25 & ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ , ΤΗΛ 26413-63621-624

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ