«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαΐου η διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μεσολογγίου με θέμα: «Το Μεσολόγγι στην μετά κοροναϊό εποχή. Προκλήσεις και προτάσεις για την επόμενη μερα».

     Εισαγωγικά ειπώθηκε ότι...
μετά την υγειονομική κρίση που σαν χώρα κερδίσαμε με επιτυχία, καλούμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε την συνακόλουθη οικονομική κρίση μιας και η ύφεση στην χώρα μας σύμφωνα με την Ε.Ε. προβλέπεται να φτάσει στο 10% για το 2020. Ήδη σημαντικοί τομείς της χώρας έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα ενώ ολόκληρες κατηγορίες πολιτών έχουν αφεθεί χωρίς ουσιαστική βοήθεια. Είναι αυταπόδεικτο λοιπόν  ότι οι περιοχές που αντιμετώπιζαν ούτως ή άλλως παραγωγικό πρόβλημα θα βρεθούν σε ακόμα δυσκολότερη θέση το επόμενο διάστημα. Δυστυχώς το Μεσολόγγι ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

     Βάσει αυτού στις τοποθετήσεις τους οι παρευρισκόμενοι ανέδειξαν τα προβλήματα και τις παθογένειες που αντιμετωπίζει η περιοχή τα τελευταία χρόνια και εξέθεσαν τις απόψεις και προτάσεις τους για την επίλυση τους.
    
     Συμπερασματικά κατέληξαν στην ανάγκη ενός συγκεκριμένου μακροπρόθεσμου και βραχυπρόθεσμου αναπτυξιακού σχεδίου για το Μεσολόγγι που θα αναδείξει τα αδιαμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα του όπως η ιστορία, η πολιτιστική παράδοση και το απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον. Θεώρησαν επιβεβλημένη την άμεση επίλυση του προβλήματος της μαρίνας, την αξιοποίηση της ίδρυσης των τριών νεοσύστατων πανεπιστημιακών τμημάτων της πόλης κ.α.

     Στην συζήτηση καλεσμένοι ήταν ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς και ο βουλευτής Γιώργος Τσίπρας, τομεάρχης και αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, οι βουλευτές του νομού Γ. Βαρεμένος και Θ. Μωραΐτης, η πρώην βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου, οι πρώην Γ.Γ. υπουργείων Γρηγόρης Θεοδωράκης και Παυσανίας Παπαγεωργίου και ο Μάκης Θεοφιλάτος μέλος Κ.Ε. υπεύθυνος οργανωτικού Δυτ. Ελλάδας.
    
Στον δημόσιο διάλογο πήραν μέρος οι φορείς της πόλης μας:
·         Εμποριοβιομηχανικός σύλλογος Μεσολογγίου (Βασίλης Σπυρόπουλος)
·         Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας (Ζαχαρίας Νικολογιάννης)
·         Τεχνικό Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας (Επαμεινώνδας Λύρος)
·         Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας (Φώτης Περγαντής)
·         Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου (Σπύρος Αντωνόπουλος)
·         Αυτοδ/κή παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον» (Παντελής Σκαρμούτσος)
·         Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου (Γεράσιμος Κοτσίρης)
·         Τοπική συμβουλος «Για την Κοινότητα Μεσολογγίου» (Όλγα Δασκαλή)
·         Δημοσιογράφος – bloggerMessolonghiNews” (Δημήτρης Μαλαβέτας)

    Την συζήτηση διηύθυνε η συντονίστρια της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μεσολογγίου Καλλιρρόη Πατρινού.

 Η διαδικτυακή εκδήλωση μεταδόθηκε απευθείας στο facebook από την Σελίδα  ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ όπου μπορείτε να την παρακολουθήσετε.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ