«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 3ης ΣΥΔ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ 'ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ"
Στην κατασκευή της 3ηςΣτέγηςΥποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ)  για το Εργαστήριο  «Παναγία Ελεούσα»  προχωρά ο Δήμος Αγρινίου.
Τη σύμβαση για την ανέγερση του κτιρίου, προϋπολογισμού  1.990.000,00 €,   υπέγραψαν ο  Δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίουμε την Πρόεδρο  του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» Διονυσία Σαμαντάκαι το μέλος του ΔΣ  Μαρία Χρονοπούλου...

 Η Στέγη, στην οποία θα διαμένουν  9 εκπαιδευόμενοι νέοι του Εργαστηρίου,θα ανεγερθεί  σε οικόπεδο 9.000 τ.μ  στο Ψηλογέφυρο Αγρινίου. Το κτίριο  θα περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και Α΄ όροφο. Προβλέπει εξωτερική σκάλα για την πρόσβαση από το υπόγειο προς τον περιβάλλοντα χώρο. Για την είσοδο στο κτίριο θα κατασκευαστεί ειδική ράμπα για Α.Μ.Ε.Α.  ενώ ο ακάλυπτος χώρος θα φυτευτεί με δέντρα. Ακόμη, για τις ανάγκες των φιλοξενούμενων θα κατασκευασθεί υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ με ειδική επίστρωση.
Ο Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στην αξία υλοποίησης του έργου: «Η υπογραφή για την ανέγερση της 3ης Στέγης αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών και της συνεργασίας με την υπέροχη οικογένεια του Εργαστηρίου. Η συμπαράστασή μας, εκτός από βαθειά ανάγκη, είναι μια δική σας κατάκτηση. Και μια υπόσχεση ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας. Δίπλα στα παιδιά που όλοι πλέον θεωρούμε  δικά μας παιδιά.  Η Δημοτική Αρχή  στοχεύει στην  κοινωνική πολιτική με  όραμα.Είμαι ευτυχής που μπορώ να προσφέρω στην σπουδαία αυτή προσπάθεια». 

Η Πρόεδρος  του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» Διονυσία Σαμαντά ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου για την στήριξη του  στην λειτουργία του Εργαστηρίου. Είμαστε ιδιαίτερασυγκινημένοι γιατί με την βοήθεια σας θα μπορούμε  να υποστηρίζουμε την φιλοξενία  συνολικά 30 ατόμων. Εκ μέρους του ΔΣ του Εργαστηρίου θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την υλοποίηση ενός σπουδαίου έργου.». 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ