«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ. Για να μην κατατεθεί το αντιδραστικό - αντιπαιδαγωγικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την εκπαίδευση.

To Eργατικό Κέντρο Αγρινίου, παρακολουθεί με προσοχή και συμμερίζεται τον προβληματισμό των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ενδεχόμενο άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων. Μας ανησυχούν ιδιαίτερα οι σοβαρές ελλείψεις στην καθαριότητα, αλλά και το γεγονός ότι δύσκολα τα μικρά παιδιά θα ακολουθήσουν τους κανόνες υγιεινής.
Η διάταξη για αύξηση του αριθμού μαθητών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών, αντί να προβλέπεται μείωση, συνεπάγεται νέα περιστολή διορισμών, μικρά παιδιά να συνωστίζονται σε τάξεις. Είναι ντροπή και...
δεν πρέπει να υπάρχει ούτε καν σκέψη για κατάθεσή της.
Είναι απολύτως δικαιολογημένη η δυσαρέσκεια των εκπαιδευτικών από την επιλογή της κυβέρνησης να βάλει τη σχολική τάξη σε κλειδαρότρυπα. Η πρόσφατη Υπουργική Απόφαση είναι προκλητική. Δεν λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές στέκονται ενάντια. Δεν θέλουν και θα μπουν μπροστά για να μην εφαρμοστεί.
Η κυβέρνηση να σταματήσει να κλίνει σε όλες τις πτώσεις την ατομική ευθύνη και να επιδείξει κρατική ευθύνη.
·         Να ενισχύσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στα σχολεία.
·         Να μονιμοποιήσει άμεσα τους χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για να αντιμετωπιστούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στους μαθητές.
·         Να γίνουν αορίστου χρόνου οι συμβάσεις στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, όλων των εργαζομένων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και να προσληφθούν όσοι είναι αναγκαίοι για την κάλυψη των κενών σε όλες τις βαθμίδες.
·         Να αλλάξει η σχέση για τους σχολικούς τροχονόμους, από εθελοντισμού σε εργασιακή σχέση και να προσληφθούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μιας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για την ασφάλεια των παιδιών μας, προς και από, το σχολείο.
Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου θα δώσει όλες τις δυνάμεις του, για να μην κατατεθεί το αντιδραστικό - αντιπαιδαγωγικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την εκπαίδευση. Το νομοσχέδιο αυτό όχι μόνο δεν επιλύει τα χρόνια προβλήματα των σχολείων, αλλά χειροτερεύει την κατάσταση.
Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, στηρίζει την αυριανή κινητοποίηση στην πόλη του Αγρινίου, που αποφάσισαν τα συλλογικά όργανα εκπαιδευτικών και γονιών. Οι κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα μπορούν να αποτελέσουν μια ελπιδοφόρα μαζική απάντηση σε αυτούς που στερούν το μέλλον των παιδιών μας.
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Το Δ.Σ.